reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

@ulau nie wiem czy położenie łożyska tez ma wplyw na znalezienie tętna detektorem ale pewnie tak bo strasznie ciężko mi je znaleźć. A jak juz znajde to bardzo nisko w okolicy spojenia....

U mnie tętno jest jakieś 7-10cm od pępka w dół delikatnie po lewej. Dziś mam 17+6, jakiś tydzień temu tez było zdecydowanie niżej, chyba cała macica wędruje powoli w górę [emoji6]

reklama
Robiłaś jakieś badania po stratach?

Nie robiłam jeszcze. Muszę się wybrać w tył tygodniu. Niewiele mi zalecił wtedy bo na pewno na krzepnięcie krwi. I mówił, ze norma to dwa poronienia. I ze mogę być w grupie 30% kobiet które mogą dopiero za 8 razem być w ciąży w której urodzi się dziecko, a reszta to mogą być poronienia. Myśle nad zmiana lekarza.

U mnie tętno jest jakieś 7-10cm od pępka w dół delikatnie po lewej. Dziś mam 17+6, jakiś tydzień temu tez było zdecydowanie niżej, chyba cała macica wędruje powoli w górę [emoji6]
Ja mam łożysko na tylniej scianie, zaczelam czuc ruchy w 16+4 a po kilku dniach wlasnie wyzej i teraz czuje poniżej pepka w 17+6;)

Witajcie, z powodu problemów z telefonem oraz wątku zamkniętego na którym się dużo dzieje sporo mnie tutaj mniej, ale postaram się to zmienić od najbliższego weekendu. ;) Myślę, że z czasem będziemy dodawać kolejne dziewczyny na zamknięty.
Ja od czwartku19+0, a Malutka fika jak szalona i czuć to bardzo wyraźnie :)))))))))) jutro wizyta u doktorka. :)

Nie robiłam jeszcze. Muszę się wybrać w tył tygodniu. Niewiele mi zalecił wtedy bo na pewno na krzepnięcie krwi. I mówił, ze norma to dwa poronienia. I ze mogę być w grupie 30% kobiet które mogą dopiero za 8 razem być w ciąży w której urodzi się dziecko, a reszta to mogą być poronienia. Myśle nad zmiana lekarza.
Boże nie słuchaj lekarzy i tych chorych gadek. Wielu tragedii uda się uniknąć jeśli zbadasz się od razu. Jeśli minęło już 6 tygodni, to możesz zrobić test na trombofilie wrodzona z testdna i wymazy sobie zrób ureaplasma, mykoplasma i chlamydia. Lekarz raczej do zmiany, ja kiedy poszłam do mojego poprzedniego z wynikami które zrobiłam to rzucił tekstem" o widzę że się Pani internetów naczytała" - więcej mnie nie widział. Ale warto szukać, bo są lekarze którzy poważnie podchodzą do każdego poronienia

Wytoczyłam się w końcu z łóżka. Zanim wstałam to czułam taka wielka moc sprawczą i właśnie mi przechodzi [emoji21] dajcie mi siłę bo muszę opierdzielic ściany w kuchni tynkiem i położyć podłogę [emoji23]

Przy takim ryzyku lekarz mówi że amnio najpewniejsze ,czytałam dużo na ten temat i powikłania zdarzają się niezwykle rzadko ,głównie wtedy jeśli z dzieckiem jest coś nie tak lub lekarz partacz ,ja robię w Tychach u Zielińskiego ,dziewczyny z wątku o amnio mówią że jestem w dobrych rękach i tego się trzymam
Będzie dobrze zobaczysz :)

O matko no to.Cię pocieszyl ;\

reklama
Cześć dziewczyny, bo krótkiej nieobecności nadrobiłam, ale dłuuuugo mi to zajęło. Co już prawie byłam na bieżąco to wy kolejne 1000 postów haha :)
Lecę teraz na zamknięty zobaczyć co i reszty ;)

Do góry