reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja tam tez jestem tego zdania, że jesli czujemy się na siłach to czemu by nie robić pewnych rzeczy... Ja nie wyobrażam sobie nie umyć tych okien do czerwca, a później przy malym dziecku też pewnie by to nie wypaliło, i tak ponad rok z brudnymi oknami :D
U mnie mył mąż:) przecież to nie tylko zadanie dla kobiet. Mało tego, miłował podłogi również, od połowy ciąży odkurzał chatę. Także to chyba da się zrobić rękami męża lub partnera:)

reklama
Bole sa silne ale do wytrzymania ja biore duphaston i te bole byly minimalne natomiast wczoraj wieczorem byl silny i dzisiaj rano tez. magnezu nie biore. nie wiem czy to rozrasta sie macica ? to moja 1 ciaza wiec nie wiem co myśleć .

W pierwszej ciąży tez miałam bóle podbrzusza jak przed okresem, brałam 3x dziennie magnez, boke ustały po skończonym pierwszym trymestrze, nie martw się :) lekarz mi mówił, ze wszystko się rozciąga i niektóre kobiety tak to odczuwają :) ale oczywiście przy kolejnej wizycie powiedz o tym lekarzowi :)

U mnie mył mąż:) przecież to nie tylko zadanie dla kobiet. Mało tego, miłował podłogi również, od połowy ciąży odkurzał chatę. Także to chyba da się zrobić rękami męża lub partnera:)
Nie kazda ma taka mozliwosc zeby maz czy partner wyręczył [emoji6] ja w pierwszej ciazy musialam robic wszystko sama mimo ze mieszkalam z matką i siostrą [emoji6]
Teraz rowniez bede robic takie rzeczy jak mycie okien sama bo tz w tygodniu od rana do wieczora w pracy a teraz bedzie jeszcze w weekendy pracował[emoji57] a pod koniec ciazy czyli gdzieś w kwietniu bedziemy sie przeprowadzać a tz zmieni prace na taka ze nie bedzie go po dwa tygodnie czy miesiac i tez bede musiala jakos funkcjonowac [emoji6]
Wiec da sie [emoji6]

A no i zapomniałam wam napisać. Ja mimo terminu na czerwiec (6.06) będę majówka bo lekarz już mi zadeklarował ze grana będzie cesarka zapewne tydzień przed terminem...

reklama
Nie kazda ma taka mozliwosc zeby maz czy partner wyręczył [emoji6] ja w pierwszej ciazy musialam robic wszystko sama mimo ze mieszkalam z matką i siostrą [emoji6]
Teraz rowniez bede robic takie rzeczy jak mycie okien sama bo tz w tygodniu od rana do wieczora w pracy a teraz bedzie jeszcze w weekendy pracował[emoji57] a pod koniec ciazy czyli gdzieś w kwietniu bedziemy sie przeprowadzać a tz zmieni prace na taka ze nie bedzie go po dwa tygodnie czy miesiac i tez bede musiala jakos funkcjonowac [emoji6]
Wiec da sie [emoji6]
No jasne, ze się da:) wszystko się da:) ja tylko napisałam jak to byli u mnie. Zasadniczo w 8 go miesiąca ciąży pracowałam w ciągłych delegacjach także do domu wróciłam dopiero na 2 ostatnie miesiące ciąży. Także raczej trudno byłoby mi muc okna, ale na szczęście mój mąż to akurat ogarniał. Teraz zapowiedział, ze tez będzie, a jestem jeszcze na macierzyńskim. Niech robi jak chce : D

Do góry