reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Dziewczęta, jak u Was ze spaniem? Wstaję do toalety trzy, cztery czasem pięć razy. Jestem niewyspana i zmęczona.
Czasami się budzę sama z siebie raz ew. dwa. Ostatnio coraz mniej.
Dziewczyny a jak to u Was z tym piciem wypijacie te 3l wody dziennie plus jeszcze jakies inne plyny? Bo ja mysle ze samej wody to tak tylko z 1,5 l. Musze sobie jakis test zrobić ;)

Dzień dobry! Ależ się wyspałam. Choć i tak nie chce mi się wstawać. Moje dziecię też jeszcze śpi. Nie posłałam jej dziś do przedszkola, pojedzie ze mną do babci. :)
Zaczynam dzisiaj 18tc. Nie wiem kiedy to zleciało. :O
Na 13 wizyta, a przed jeszcze kilka spraw do ogarnięcia, bo w dzień ślubu zgubiliśmy klucze od domu :/
No nic, wstaje. :)

Dziewczyny jak mi babka w rejestracji ciśnienie podniosła. Poszłam pierwszy raz do innej przychodni, bo miałam bliżej. U mnie jak się idzie na płatne badania to trzeba w rejestracji opłacić. Więc tutaj podchodzę i mówię, że chciałam wykonać takie i takie badanie i jak to wygląda, a kobieta do mnie "A czy ja mam na czole napisane laboratorium?"
No myślałam, że strzele babie...

Czasami się budzę sama z siebie raz ew. dwa. Ostatnio coraz mniej.
Dziewczyny a jak to u Was z tym piciem wypijacie te 3l wody dziennie plus jeszcze jakies inne plyny? Bo ja mysle ze samej wody to tak tylko z 1,5 l. Musze sobie jakis test zrobić ;)
Ja się staram wypić 2l wody plus herbata z pokrzywy no i woda z owoców, więc może 3l się uzbiera.
Kiedyś dostałam taką piłkę. Jakiś czas ćwiczyłam. Ale nie za bardzo wiem jak ją w ciąży wykorzystać? No chyba,że przy porodzie. Macie jakieś strony z ćwiczeniami dla cieżarnych z tą piłką? Bo tak w ciemno to prędzej sobie krzywdę zrobię.
Poszukaj ćwiczenia Edyty Litwiniuk ja mam akurat jej płytę, Anny Dziedzic albo ogólnie na YouTube ćwiczenia z piłką dla ciężarnych [emoji6]

Ja się staram wypić 2l wody plus herbata z pokrzywy no i woda z owoców, więc może 3l się uzbiera. Poszukaj ćwiczenia Edyty Litwiniuk ja mam akurat jej płytę, Anny Dziedzic albo ogólnie na YouTube ćwiczenia z piłką dla ciężarnych [emoji6]
Ja zrobie sobie test ile ja tej wody pije :) bo nawet nie wiem butelki mam zawsze pod reka i jak chce to pije. Nawet nie wiem ile czasu zgrzewla wody jest w domu :)
Musze sobie kupic ta pokrzywe. Ja pije jeszcze herbate, owoce wlasnie plus jeszcze zupy :)

Tel oczko jest super:) już wcześniej pokazywałas i się normalnie zakochałam:)
Magda, będziesz chciała córkę do zlobka oddać?
Jak sie dostanie to dam do żłobka:) żłobek mam za oknem tylko na całe miasto jest aż 15 miejsc:p jak się nie dostanie od września to będę musiała ogarnąć niemowlaka i malucha to będzie armagedon:)

reklama
Ech, czytam Was i mam wyrzuty sumienia. Hemoglobiny nie pilnuje. Miałam w normie i olewam temat. Wody właściwie nie pije, może szklankę dziennie, ale generalnie herbatę, kawę, soki, nawet colę. Lekarz albo mi nie sprawdza wód albo o dziwo mam ok. Chyba zacznę się pilnować.

Do góry