reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja sobie pomyślałam, że mamy dużo łatwiej rodząc w czerwcu, nie trzeba kupować spiworków jakiś ocieplaczy, czapeczek itd, a jak będzie ciepło to dziedziaczek może leżeć w samym pampersie, nie przegrzeje się nie spoci super sprawa z tym miesiącem, zdecydowanie wydaje mi się tańszy pod względem wydatków również [emoji2] no i można założyć sukienkę i wyjść na spacer, a nie męczyć się w spodniach i kurtkach po porodzie.
Dokładnie tak [emoji3] nie wyobrażam sobie rodzić zimą. A najbardziej ubierać takiego maluszka w kombinezon i te spacery....koszmar. Ostatnio widzialam taką mamusie w całym prawie białym wózku, na dworze była akurat chlapa, błoto,masakra A ona jechała slalomem zeby nie ochlapać wózka.

reklama
Myślę, że nasze diety każda ma pod swoje upodobania ułożona. I chociaż staram się odżywiać zdrowo to nie zawsze to wychodzi. Proste idealna nie jestem, a do tego teraz lapczywa na jedzenie. Apetyt mi trudno pohamowac. Robię sobie dobrze jedzeniem .  :):):)szczęśliwa mama=szczęśliwe dziecko.

Wczoraj i dziś rano czułam ruchy. Teraz znowu nic i czekam i czekam i leżę i wstaje cuduje. I mam nadzieję, że się obudzi.

Myślę, że nasze diety każda ma pod swoje upodobania ułożona. I chociaż staram się odżywiać zdrowo to nie zawsze to wychodzi. Proste idealna nie jestem, a do tego teraz lapczywa na jedzenie. Apetyt mi trudno pohamowac. Robię sobie dobrze jedzeniem .  :):):)szczęśliwa mama=szczęśliwe dziecko.
Ja żartuje, ze mnie ciąża odchudzi, bo zawsze łasuchem na słodycze byłam i czekoladę mogłabym na śniadanie, obiad i kolacje jeść teraz wole zdecydowanie bardziej treściwe posiłki i słone smaki, a tego się nie da dużo zjeść

No to pięknie! A samopoczucie jak? Mówisz na początek, czyli będzie więcej bobaskow?! :)
Dziękuje, na razie bardzo dobrze się czuje, na początku były typowe dolegliwości, ale szybko minęły i teraz jest ok. Pierwszy nie był planowany, ale jak wszystko będzie dobrze to i siostrzyczka by się przydała - najpewniej w czerwcu ocenie czy chce jeszcze raz przez to przechodzić A u Ciebie jak sytuacja? Pierwszy dzidziuś? Pewnie pisałaś wiec z góry przepraszam, ale czytam od niedawna i nie wszystko, bo czasu ciagle mało

Właśnie mysle nad lista pytan do gin bo zazwyczaj jestem tam taka podekscytowana i rozkojarzona ze zawsze nie zapytam o nic [emoji57]

Macie jakieś pomysły, sugestie? [emoji18]

reklama
Taka ciekawa informacje znalazlam [emoji5]
Chyba teraz już wiem co to za bol odczuwam.
Screenshot_20190103-014816.jpeg

Do góry