reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.

Wg terminu z usg będę w 22+0, wg om 21 i 3 lub 4

Tez mam za niskie białko i genetyk powiedziała, że często przy takim wyniku dochodzi cukrzyca... U mnie już była;)
Mi endokrynolog zleciła ponownie glukozę na czczo. Już się stresuję, bo idę w piątek na badanie. Mój prowadzący zlecił mi badanie hemoglobiny glikowanej - stwierdził, że da to szerszy obraz sytuacji.
A Ty masz stwierdzoną cukrzycę i trzymasz dietę?

No właśnie slyszalam, że tardyferon powoduje kosmiczne zaparcia, dlatego mam Biofer i po nim nic, a mam skłonności do zaparć. No i trzeba żelazo brać zawsze na czczo rano popijać kwaśnym, woda z cytryną lub sok pomarańczowy, przez 2 h nie jeść nabiału odczekac że śniadaniem bo źle się wchłania. Oprócz tego mam jeszcze zlecone probiotyki no i jem sporo surowych warzyw. Lekarz powinien był Ci zmienić na inny, jeśli są zaparcia [emoji52]sęk w tym, że moc lecznicza przy anemii jest w zakwasie, jak powiedziała moja gin jedzenie samych slodkich buraków nic nie da, tam jest inna forma żelaza no i kiszonki wpływają świetnie na jelita i florę bakteryjną, działa również uwaga przeciwzmarszczkowo [emoji2][emoji2][emoji2] napina skórę, a także poprawia metabolizm.
Żelazo z produktów roślinnych o wiele gorzej się wchłania niz z produktów pochodzenia zwierzęcego. I nie przekonuje mnie to, że ten zakwas tak cudównie podnosi żelazo. Może i robi to ciut lepiej niż zwykły burak, ale cudem też nie będzie, bo jest pochodzenia roslinnego. Nie jestem lekarzem i nasze organizmy inaczej reagują i przyswaja różne rzeczy. Więc nie będę się też wymadrzac. Smacznego życzę z zakwasem.

No właśnie slyszalam, że tardyferon powoduje kosmiczne zaparcia, dlatego mam Biofer i po nim nic, a mam skłonności do zaparć. No i trzeba żelazo brać zawsze na czczo rano popijać kwaśnym, woda z cytryną lub sok pomarańczowy, przez 2 h nie jeść nabiału odczekac że śniadaniem bo źle się wchłania. Oprócz tego mam jeszcze zlecone probiotyki no i jem sporo surowych warzyw. Lekarz powinien był Ci zmienić na inny, jeśli są zaparcia [emoji52]sęk w tym, że moc lecznicza przy anemii jest w zakwasie, jak powiedziała moja gin jedzenie samych slodkich buraków nic nie da, tam jest inna forma żelaza no i kiszonki wpływają świetnie na jelita i florę bakteryjną, działa również uwaga przeciwzmarszczkowo [emoji2][emoji2][emoji2] napina skórę, a także poprawia metabolizm.
Ooo tych wszystkich rzeczy nie wiedzilam,bardzo cenne info:confused:, mam nadzieje że ten zakwas plus warzywa uchronia mnie przed tabletkami.

Żelazo z produktów roślinnych o wiele gorzej się wchłania niz z produktów pochodzenia zwierzęcego. I nie przekonuje mnie to, że ten zakwas tak cudównie podnosi żelazo. Może i robi to ciut lepiej niż zwykły burak, ale cudem też nie będzie, bo jest pochodzenia roslinnego. Nie jestem lekarzem i nasze organizmy inaczej reagują i przyswaja różne rzeczy. Więc nie będę się też wymadrzac. Smacznego życzę z zakwasem.
Najważniejsze żeby nie nabawić się anemii, a jak to zrobimy to już indywidualna sprawa każdej z nas :))))

Tak masz rację, najlepiej wchłania się z mięsa czerwonego. Tylko, że mi nie daje nic jedzenie mięsa, po prostu mam rodzinnie anemię, więc ratuje się wszystkim dla dziecka [emoji6]. Też nie chce nikogo naklaniac wiadomo na siłę nie można nic jeść.

reklama
Pamietam ze moja znajoma w ciazy wlaczyla w ciazy,przy anemi włączyła brokuly, szpinak i jeszcze jakies warzywa, miesa trochę i jej sie poprawiły wyniki, ale tak jak Mowisz napewno to tez sprawa indywidualna organizmu. :)

Do góry