reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja musze przysiasc nad porownaniem butelek bo nie wiem nigdy ktore wybrac [emoji57]
Hello! Wstałam, ale poszłabym dalej spać. Pogoda mnie dobija.
Ja pierdziele jak można się wydzierac na młoda mamę. Każda taka mądra i każda ma inne rady. Już to czuję. Chyba każda mama przez te dobre rady życzliwych musi przejść. I skąd wiedzieć, które są dobre które niekoniecznie.
Niestety rad sie nigdy nie uniknie [emoji6]

Ja wtedy nie mialam wyboru bo w naszej okolicy tylko jedna polozna chodzila na wizyty patronazowe, teraz na pewno poszukam jakiejs lepszej, nie pozwole zeby znow mi obca baba przychodzila do mojego domu i sie na mnie darla [emoji57]

Ale fajnie, ze i Tobie głowa odpuściła!

Witajcie, ja dopiero się obudziłam po dziurze w śnie od 2.30 do 5.30 [emoji849][emoji849][emoji849][emoji849] zaczyna robić się z tego schemat. Mam w nocy taką gonitwę mysli, że to jest nie do opisania.
Za to jak teraz wstanę z lozka to ponownie położę się ok.8-9 rano, bo impreza sylwestrowa do ostatniego gościa + składanie sprzętu+ 2h powrót do domu [emoji22]

No przed Tobą naprawdę ciężka noc://

Oj cos wiem na ten temat. Ostatnio już mojego prawie pakowałam. My mamy hormony ale faceci tez nie potrafią wykazać się empatią. Najważniejsi oni i ich racje
To prawda, empatia słowo klucz, a oni mają braki w prawidłowej jego interpretacji... ostatnio najbardziej wkurzają mnie kłótnie o głupoty. Bo wytrącają z rownowagi w sekundę, a nie rozstrzygają żadnej istotnej kwestii. Moje zdenerwowanie napędza to, że nie powinnam się denerwować [emoji53][emoji53][emoji53]

Hello! Wstałam, ale poszłabym dalej spać. Pogoda mnie dobija.
Ja pierdziele jak można się wydzierac na młoda mamę. Każda taka mądra i każda ma inne rady. Już to czuję. Chyba każda mama przez te dobre rady życzliwych musi przejść. I skąd wiedzieć, które są dobre które niekoniecznie.
Mnie tez dobija ta pogoda. Jeszcze z chłopakami leżymy w łóżku i oglądamy bajki [emoji16] wstyd sie przyznać.
Ja przy pierwszym dziecku tak wszystkich słuchałam i nie wiedziałam kto ma rację i od razu dałam sobie wmówić że nie mam pokarmu. I skończyłam karmienie na trzech miesiącach. Z drugim juz bylam mądrzejsza.

Witajcie, przypomnijcie mi proszę kogo ćwiczenia z YouTube polecacie dla ciężarnych? Była o tym mowa, a nie mogę odnaleźć. Cukier mi szaleje to może ćwiczenia pomogą [emoji53].

Luiza Avagian, Centrum sportowca.
Ja tez robię oddzielnie nogi, pośladki i ramiona z mel b. Tak bezpieczniej bo nie ma tam żadnych podskoków, brzuszków itd

To może oddzielny wątek? Żeby porady nie zaginęły w otchłani miliona postów. Bo piszecie w tempie ekspresowym!

Babeczki, orientujecie się trochę, jak łapać mocz na posiew? Niby prosta sprawa... ale w związku z tym, że biegam do toalety kilkanaście razy dziennie, trudno mi będzie napełnić pojemniczek... I który to będzie mocz poranny, jeśli w nocy wstaję trzy/cztery razy? Trochę mnie to bawi, ale złapać muszę, bo mi jakieś bakterie wyszły...

Mi gin powiedział, ze rano jak już wstajesz to iść się umyć i nasiusia. To nie nie musi być cały pojemnik, ani nawet połowa, mi się udaje złapać tak do tej pierwszej kreseczki w pojemniku:)

reklama
To prawda, empatia słowo klucz, a oni mają braki w prawidłowej jego interpretacji... ostatnio najbardziej wkurzają mnie kłótnie o głupoty. Bo wytrącają z rownowagi w sekundę, a nie rozstrzygają żadnej istotnej kwestii. Moje zdenerwowanie napędza to, że nie powinnam się denerwować [emoji53][emoji53][emoji53]
U nas moj mąż sie resetuje jak widzi jak wymiotuje albo jak mnie skurcze biorą po jakiejś awanturze. A najbardziej lubię jak sie naslucha u lekarza że mam się oszczędzać. Ale on to wyniósł z domu. Jego mama choćby ledwo żyła to i tak bedzie pracować i robic wszystko dookoła wiec ja później wychodzę na taką słabą. Ach tam.... wychodzę z założenia że wychowywanie go nigdy sie nie zakończy. Generalnie jest kochany ale czasami naprawdę spakować i wystawić za drzwi.

Do góry