Silje1008
Fanka BB :)
Wie, od listopada
No to rzeczywiście powinien już zacząć myśleć i tym zastępstwie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wie, od listopada
To wlasnie wszystko zalezy od tego co by sie u was konkretnie sprawdzilo, czy np bedziecie duzo z dzieckiem jezdzic i nocowac poza domem np u dziadkow ? Polecam wtedy turystyczne -ja mam turystyczne bo ogolnie mi sie i w domu wydaje wygodne i tez sluzy na dosc długo a dodatkowo ma funkcje kołyski wiec mimo ze takie normalne mi sie bardzo podobaja nie kupuje bo mam wszystko w lozeczku[emoji6]To mnie zastanawia na co zwrócić uwagę przy wyborze łóżeczka: szczebelki, wymiary żeby dłużej posłużyło, a może typowo turystyczne... ? Chcemy cos wybrac w styczniu a oprócz ładnego wyglądu nie wiem czym się kierować ;[
Oj cos wiem na ten temat. Ostatnio już mojego prawie pakowałam. My mamy hormony ale faceci tez nie potrafią wykazać się empatią. Najważniejsi oni i ich racjeNo tak, sytuacja bywa przewrotna.. tak się właśnie pokłóciliśmy, że ryczę ze złości. Nienawidzę facetów i swoich hormonów w pakiecie.
Przy meblach chodzi jak narazie
O tak to tez must have karmiacej mamyZ takich niezbednikow to ja zawsze zabezpieczam sie w maść na sutki, i dzielnie smaruje po każdym karmieniu dopuki sutki sie nie przyzwyczają. Z pierwszym synkiem nie miałam od początku i skończyło się pękaniem i strasznym bólem
Ja chciałam czekać z kupnem A pojechaliśmy na spontanie do Akpola jak były promocje i juz stoi u nas od jakiegoś czasu spakowany zeby sie nie kurzył. A ja mam spokój i ciesze sie że największy wydatek za namiZapewne Wam wkrótce pozazdroszczę i sama też zacznę [emoji23] po wczorajszych postach wózkowych zaczęłam przeglądać strony sklepów z wózkami. Nawet na jednym zawiesiłam oko, ale cena mnie powaliła [emoji33]
U mnie właśnie wkładki na początku sie przydały. Bo mleko leciało samo A później jak sie wyrównała laktacja to już nie były potrzebne.Polecam też wkładki laktacyjne wielorazowe. Przez pierwsze tygodnie może niekoniecznie, ale później super sie sprawdziły.
Hello! Wstałam, ale poszłabym dalej spać. Pogoda mnie dobija.[emoji4]
Pamietam ze na początku jak jeszcze nie wiedzialam dokladnie jak z takim maluchem sie obchodzić to ubieralam mlodego tak jak powiedziały w szpitalu czyli zawsze jedna warstwa wiecej niz sama zakładam [emoji57] tym oto sposobem w ciagu 3 pierwszych dni po wyjsciu ze szpitala zaklaadalam mlodemu np cos na dlugi rękaw, wyszlo z tego tyle ze jak przyszla położna to mnie opieprzyla bo nie powinnam byla sluchac rad poloznych ze szpitala (ciekawe skąd mialam wiedzieć czy ich słuchać czy nie)bo przez to młody mial potowki [emoji849]
To już zależy indywidualne od kobiety mi nawet przy wyrównanej laktacji były potrzebne długo... może teraz będzie lepiej. [emoji6]U mnie właśnie wkładki na początku sie przydały. Bo mleko leciało samo A później jak sie wyrównała laktacja to już nie były potrzebne.