reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

To ja was dziewczyny zachecam do pytania jak cos was zastanawia it [emoji6][emoji106]
To mnie zastanawia na co zwrócić uwagę przy wyborze łóżeczka: szczebelki, wymiary żeby dłużej posłużyło, a może typowo turystyczne... ? Chcemy cos wybrac w styczniu a oprócz ładnego wyglądu nie wiem czym się kierować ;[

reklama
Żartuję sobie, że mam niedobrego szefa, ale tak naprawdę mąż pytał mnie ze sto razy czy czuję się na siłach. Zalączyło mi się coś w stylu "jaaa nie dam rady??"[emoji39] nie wiem tylko jak moja przepona będzie współpracować z dzidzią [emoji39]
Jak dostanę dobre jedzonko na stół i piccolo to jakoś przetrwam [emoji123][emoji123][emoji123]
Myślę że dasz radę z przeponą,moze co najwyżej będziesz sie szybciej męczyć. Najważniejsze że będziecie tam razem [emoji7]

Więc tym razem też nie mam zamiaru czekać. A łatwiej to wszystko przygotować z mniejszym brzuchem

Zapewne Wam wkrótce pozazdroszczę i sama też zacznę [emoji23] po wczorajszych postach wózkowych zaczęłam przeglądać strony sklepów z wózkami. Nawet na jednym zawiesiłam oko, ale cena mnie powaliła [emoji33]

W szoku jestem, że już zbieracie wyprawkę [emoji33] W ciąży z córką zaczęłam przygotowania w 36 tc. Z synem dokładnie nie pamiętam, ale też już byłam na dość zaawansowanym poziomie.
zazdroszczę spokoju [emoji6] ja Nie mogłabym az tak dlugo czekac z wyprawka [emoji57]
W pierwszej ciazy tez wczesnie mialam wszystko gotowe bo okolo 30tc a wozek tylko na ostatnia chwile bo w 38tc odkupilam od kolezanki jak zmieniala.
A teraz jesli trzeba bedzie wcześniej jednak zakonczyc ciaze przez ta moja cukrzycę bo tym bardziej nie chce czekac [emoji849]

Co do kąpieli, u nas mlodemu baaardzo schodzila skora na calym ciele i tylko oliwka dodawana kąpieli pomagała.

To może oddzielny wątek? Żeby porady nie zaginęły w otchłani miliona postów. Bo piszecie w tempie ekspresowym!

Babeczki, orientujecie się trochę, jak łapać mocz na posiew? Niby prosta sprawa... ale w związku z tym, że biegam do toalety kilkanaście razy dziennie, trudno mi będzie napełnić pojemniczek... I który to będzie mocz poranny, jeśli w nocy wstaję trzy/cztery razy? Trochę mnie to bawi, ale złapać muszę, bo mi jakieś bakterie wyszły...

To fajny pomysł z tym wątkiem:)

"Poranny" to ten po którym już wstajesz. Też musiałam wstawać nocy więc mój nie był taki po całej nocy.

reklama
Do góry