reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
@Ces, rany! To straszne Nie wyobrażam sobie co by było gdyby mi dom spłonął :o
Współczuję twojej koleżance :(

@karolcia to głupie zabobony i zdecydowanie nie wierzę w to.

Dzisiaj śniadanie jakoś lepiej poszło :) popijam herbatę z imbirem :p
Feeee :p herbata z imbirem jest okropna, strasznie mi nie smakuje :D u mnie z mdłościami chyba ciut lepiej, aczkolwiek apetytu nadal brak jem żeby nie umrzeć z głodu tylko :p

A ja zamówiłam ciążowy notatnik [emoji4] W pierwszej ciąży miałam "Dzienniczek ciąży".
Powiem Wam, że "Ciążowy notatnik" jest według mnie fajniejszy [emoji4]
1539242013737.jpg
Screenshot_20181011-091607.jpg

Załączniki

• 1539242013737.jpg
    1539242013737.jpg
    61,6 KB · Wyświetleń: 353
  • Screenshot_20181011-091607.jpg
    Screenshot_20181011-091607.jpg
    66,7 KB · Wyświetleń: 348
Dziewczyny przez swoją niewiedzę zjadłam wczoraj ser gorgonzola i wędzonego łososia. Nie wiedziałam że nie można :(

A to nie można wędzonego łososia??
Nie powinno się jeść surowych jaj, ryb, mięsa.

Sery pleśniowe. Mogą powodować listeriozę, chorobę, która jest szczególnie niebezpieczna dla kobiet ciężarnych.

Surowe mięso. Może powodować toksoplazmozę i listeriozę, w których wyniku występuje uszkodzenie układu nerwowego dziecka oraz przedwczesny poród.

Surowe jajka. Mogą zawierać bakterie salmonelli, co może doprowadzić do groźnego zatrucia.

reklama
Ale chyba bez paniki jak ktoś zjadł trochę wędzonego łososia?
Różne są opinie w Internecie. Łosoś z hodowli ble reszta ok, ale gora 100g tygodniowo.

Do góry