reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Jestem po wizycie u gina. Na anemię dostałam worek tabletek, jak będzie gorzej to czeka mnie szpital i przetoczenie krwi w najgorszym wypadku [emoji24] oprócz tego mam pić zakwas z buraków, brokuły i min. 7 żoltek/jajek tygodniowo i Wit. B12 jak to nie pomoże to już kaplica. Jedyny pozytyw tej wizyty to taki, że wyleczylam infekcje, czysto i ładnie [emoji4]

reklama
Jestem po wizycie u gina. Na anemię dostałam worek tabletek, jak będzie gorzej to czeka mnie szpital i przetoczenie krwi w najgorszym wypadku [emoji24] oprócz tego mam pić zakwas z buraków, brokuły i min. 7 żoltek/jajek tygodniowo i Wit. B12 jak to nie pomoże to już kaplica. Jedyny pozytyw tej wizyty to taki, że wyleczylam infekcje, czysto i ładnie [emoji4]
Chociaz dobrze, ze już po infekcji. Trzymam kciuki leki dadza radę a dieta dodatkowo to już bedzie idealnie do nastepnej wizyty :)

dziewczyny jakie mialyscie wyniki z krzywej cukrowej ze rozpoznali wam cukrzyce? bo czytam mame ginekolog i zaczynam sie troszke obawiać z tym ze ja na wynikach mam podane normy i we wszystkich się mieszcze hmmm
Ja miałam cukier na czczo 92 mg/dl natomiast ze względu na IO i brane leki narazie mam wstrzymane robienie krzywej żeby nie prowokować organizmu. Ze względu na wynik na czczo który i tak jest za wysoki mam być na diecie.

Ja zawsze robie tak ze grzeje wode ze świeżym imbirem, do kubka miod, cytryna herbata i zalewam tym wrzątkiem i pije gorace [emoji6] kilka takich herbat i wszystko przechodzi [emoji106]
A jak chodzi o syrop z cebuli to zawsze z miodem i duzo lepiej smakuje [emoji106]
Haha [emoji85]

Tylko pamiętajcie, ze miodu i cytryny nie zalewa się wrzątkiem bo tracą właściwości, najlepiej polowe herbaty zalać wrzątkiem, druga zimna( letnia ) woda i dopiero dodać miód i cytrynę:)

dziewczyny jakie mialyscie wyniki z krzywej cukrowej ze rozpoznali wam cukrzyce? bo czytam mame ginekolog i zaczynam sie troszke obawiać z tym ze ja na wynikach mam podane normy i we wszystkich się mieszcze hmmm
Normy krzywej w ciazy to 92-180-153 z tym ze te 92 jak masz nawet rowne 92 to juz masz cukrzyce rozpoznana.
Ja tak wlasnie mam moje wyniki krzywej to 92-177-131..
Tylko pamiętajcie, ze miodu i cytryny nie zalewa się wrzątkiem bo tracą właściwości, najlepiej polowe herbaty zalać wrzątkiem, druga zimna( letnia ) woda i dopiero dodać miód i cytrynę:)
Dokladnie tak [emoji106]

Ojej az 5 ?! A co to sie dzialo??
Najpierw normalna wizyta u mojego,
potem plamienie i szpital,
w szpitalu nie chciałam zostać i poszłam prywatnie do innego gina bo mojego nie bylo,
potem znów plamienie i szpital,
w szputalu poleżałam i po wyjściu wizyta u mojego.
Za każdym razem miałam usg, czasem szybkie 5 sekund, czasem 20 minut. Zależy jaki lekarz

reklama
No to super ze infekcji nie ma. Postaraj się jeść co kazał gin i na pewno uda się uniknąć szpital :)

Do góry