reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Cześć Dziewczynki ;* witam się znad mojego ciążowego rogala. Nie wyobrażam sobie nocy bez niego [emoji39]

Zasnęłam z bólem głowy, obudziłam się z wielszym, czad [emoji849]
Odważyłam się wejść na wagę, a tu tyle co przed świętami, z moich 50 kg jest od tygodnia 51.2 kg [emoji39]
Zazdroszczę :)
Ja musze zacząć coś ze soba robić bo juz dobrze sie czuje a dalej ciagle leżę :(
Wczoraj pytalam lekarza o basen to w sumie powiedział, ze jesli chce to moge chodzić, ale nie poleca...
No i już nie wiem co by robić. Niby jeszcze jest fitnes ale jakoś nie jestem przekonana czy dam radę

Ogólnie mam 38 lat więc pewnie to bardzo zarzutowalo. Na usg genetycznym przeziewność karkowa wynosiła 2,46. Kosc nosowa byla widoczna.Chociaż inne pomiary też wskazywały 2,31 i 2,11. Wpisane zostało 2,46. Po skorygowania testem ryzyko wynosi 1:76. Byłam wczoraj u mojej ginekolog po skierowanie na przeciwciała i grupę krwi przy okazji podejrzala małego. Powiedziała że bardzo szybko rośnie i ona nie widzi żadnych cech ZD na dany moment.
Statystyczne ryzyko wyszło dość duże :( myślę, że aminopunkcja to dobre rozwiązanie. Będziesz miała pewność, że wszystko jest dobrze. Tylko pamiętaj wyłączyć z życia kolejne 3 dni i oszczędzać się najmocniej jak potrafisz.. kiedy masz badanie?

Zazdroszczę :)
Ja musze zacząć coś ze soba robić bo juz dobrze sie czuje a dalej ciagle leżę :(
Wczoraj pytalam lekarza o basen to w sumie powiedział, ze jesli chce to moge chodzić, ale nie poleca...
No i już nie wiem co by robić. Niby jeszcze jest fitnes ale jakoś nie jestem przekonana czy dam radę
Polecam Luizkę z "centrum sportowca..pl" na youtube - lekkie ćwiczenia dla kobiet w ciąży 15-20 minut. Jestem przekonana, że dasz radę. :))

Ogólnie mam 38 lat więc pewnie to bardzo zarzutowalo. Na usg genetycznym przeziewność karkowa wynosiła 2,46. Kosc nosowa byla widoczna.Chociaż inne pomiary też wskazywały 2,31 i 2,11. Wpisane zostało 2,46. Po skorygowania testem ryzyko wynosi 1:76. Byłam wczoraj u mojej ginekolog po skierowanie na przeciwciała i grupę krwi przy okazji podejrzala małego. Powiedziała że bardzo szybko rośnie i ona nie widzi żadnych cech ZD na dany moment.
U nas wyszła przezierność 2.2. Ale poza tym wszystkie inne parametry w normie. A nie myślałaś o tych nie inwazyjnych badaniach z krwi?

Cześć mamusie ! :) Chciałam juz oficjalnie do Was dołaczyć, chociaż tu sie tyle dzieje, że nie wiem czy nadążę no ale przynajmniej od czasu do czasu będę się miała kogo poradzić w razie jakiś wątpliwości :) to troszkę o mnie: to jest moja pierwsza ciążą ( i baaardzo wszystkim się ekscytuję :D ) termin z OM jak i z USG prenatalnego mam na 23 czerwca, więc jestem w 14 tygodniu i 6 dniu. Płeć jeszcze nie jest potwierdzona na 100% ale pierwsze podejrzenia są na synka,bardzo się z tego cieszę chociaż mąż chyba bardziej byłby za dziewczynką ;p w styczniu kończę 27 lat i jestem z dolnego śląska. Dzidziuś jak na razie zdrowy ale mame to ciagle męczy porannymi wymiotami i ogromnym bólem głowy. Gratuluje Wam wszystkim tych małych pociech, które rosną pod sercem :)

A to szef ;)
Fajnie, ze macie wspólne zajęcia :)
Teraz już sporadycznie, mąż sam ogarnia 80 imprez w roku [emoji85][emoji85] tak, wiem, ze nie ma tyle weekendów ale nikogo w tych czasach nie obchodzi postny piątek, a firmówki są też w tygodniu. Ewentualnie w jakiś większy event typu sylwester dodaję trochę zenskiego pierwiastka [emoji39]

Cześć mamusie ! :) Chciałam juz oficjalnie do Was dołaczyć, chociaż tu sie tyle dzieje, że nie wiem czy nadążę no ale przynajmniej od czasu do czasu będę się miała kogo poradzić w razie jakiś wątpliwości :) to troszkę o mnie: to jest moja pierwsza ciążą ( i baaardzo wszystkim się ekscytuję :D ) termin z OM jak i z USG prenatalnego mam na 23 czerwca, więc jestem w 14 tygodniu i 6 dniu. Płeć jeszcze nie jest potwierdzona na 100% ale pierwsze podejrzenia są na synka,bardzo się z tego cieszę chociaż mąż chyba bardziej byłby za dziewczynką ;p w styczniu kończę 27 lat i jestem z dolnego śląska. Dzidziuś jak na razie zdrowy ale mame to ciagle męczy porannymi wymiotami i ogromnym bólem głowy. Gratuluje Wam wszystkim tych małych pociech, które rosną pod sercem :)
Witaj [emoji3]gratulacje

reklama
Witaj :) gratuluję pierwszej ciąży, ja również debiutuję w tej roli :)

Do góry