reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja mam z tym problem... ostatnio w rossmanie dwie dziewczyny pani kasjerka postanowiła wpuścić przede mnie bo były w widocznej ciąży. Przy pakowaniu zakupów tylko powiedziałam grzecznie "najgorzej jak tej ciąży jeszcze nie widać" - "oooj to proszę mówić, koniecznie!" ale mam jakiś opór przed tym..
Ja tylko raz zdecydowalam, ze pojde bez kolejki bo po prostu byla gigantyczna a ja mialam 3 rzeczy. Też mam z tym problem. W pierwszej ciazy bardzo rzadko mi sie zdarzalo zeby isc bez kolejki a jak juz bo ktos mnie przepuścił.
Z kolei w piekarni przed Wielkanocą czekałam w gigantycznej kolejce. Panie kasjerki na mnie nakrzyczaly :) a jak kupiłam chleb (chyba ze 4 bo dla rodzocow tez) ac bylo już malo chleba w piekarni to favet stwierdzil ze jak ja w ciazy rodzicow nie powinnam tyle dźwigać. Oczywiście Nie mowil z troski a w obawie ze dla niego nie wystarczy

reklama
Ja tylko raz zdecydowalam, ze pojde bez kolejki bo po prostu byla gigantyczna a ja mialam 3 rzeczy. Też mam z tym problem. W pierwszej ciazy bardzo rzadko mi sie zdarzalo zeby isc bez kolejki a jak juz bo ktos mnie przepuścił.
Z kolei w piekarni przed Wielkanocą czekałam w gigantycznej kolejce. Panie kasjerki na mnie nakrzyczaly :) a jak kupiłam chleb (chyba ze 4 bo dla rodzocow tez) ac bylo już malo chleba w piekarni to favet stwierdzil ze jak ja w ciazy rodzicow nie powinnam tyle dźwigać. Oczywiście Nie mowil z troski a w obawie ze dla niego nie wystarczy
Dźwigać nie możesz, ale "jeść za dwoje" to już powinnaś... uwielbiam te mądrości ludzi, patrzących jeszcze przy tym tylko na czubek swojego nosa...

Ja mam z tym problem... ostatnio w rossmanie dwie dziewczyny pani kasjerka postanowiła wpuścić przede mnie bo były w widocznej ciąży. Przy pakowaniu zakupów tylko powiedziałam grzecznie "najgorzej jak tej ciąży jeszcze nie widać" - "oooj to proszę mówić, koniecznie!" ale mam jakiś opór przed tym..

Tez miałam opory i się boję chyba hejtu i glupich uwag ze strony czasami innych ludzi... Ale dzis jak zobaczyłam gigantyczna kolejkę to się odwazylam powiedzieć. Ciazy pod swetrem i kurtka Jeszcze długo nie będzie widac

Tez miałam opory i się boję chyba hejtu i glupich uwag ze strony czasami innych ludzi... Ale dzis jak zobaczyłam gigantyczna kolejkę to się odwazylam powiedzieć. Ciazy pod swetrem i kurtka Jeszcze długo nie będzie widac
No i brawo dla Ciebie, tak powinna postąpić każda kobieta w ciąży :) wiem o tym, a mimo to ciężko mi wcielić to w życie :/

Ja też się obudziłam z mega bólem głowy lece na kawe
ja mam to samo kolejny dzień z bólem głowy
Kurczę, a ja ma dylemat, bo wiem, że kawa mi pomaga na ból glowy... ale miałam takie brzydkie skurcze wczoraj, że nie wiem czy sobie nie odmówić :/
małe espresso nie zaszkodzi, bierz magnez, ja dostałam na wizycie Magnelle ma dobry skład, a moja gin na ból głowy poleca do espresso wcisnąć cytrynę, podobno pomaga, ale nie próbowałam[emoji85]

Ja chyba zaczelam twierdzić że skoro przysługują nam takie przywileje to dlaczego nie skorzystać?

ja mam to samo kolejny dzień z bólem głowy małe espresso nie zaszkodzi, bierz magnez, ja dostałam na wizycie Magnelle ma dobry skład, a moja gin na ból głowy poleca do espresso wcisnąć cytrynę, podobno pomaga, ale nie próbowałam[emoji85]
Ciekawe połączenie, ale jeśli skuteczne - wchodzę w to :D

Ja chyba zaczelam twierdzić że skoro przysługują nam takie przywileje to dlaczego nie skorzystać?
Ja też dlatego wbtej ciąży korzystam. Aaa i jeszcze w labo jak mi slabo bylo a bylam jakos w 10tc to też poszlam bez kolejki. Samemu bierze sie numerek z automatu i kobiety w ciazy maja osobna kolejkę tzn zawsze wyswietla sie ten numerek przed pozostalymi. Ludzie malo mi oczu nie wydrapali ;)
A wiecie co jest najlepsze? W pierwszej ciąży nikt mnie nie przepuszczal ale jak juz mialam dziecko i w sklepie ryczalo to juz wszyscy chętni do przepuszczania...

Espresso i cytryna to skuteczny srodek na ból glowy :)

Ja nawet nie bede probowala z tymi kolejkami :) bo w Irlandii to Cie wysmieja :)

reklama
Ja też dlatego wbtej ciąży korzystam. Aaa i jeszcze w labo jak mi slabo bylo a bylam jakos w 10tc to też poszlam bez kolejki. Samemu bierze sie numerek z automatu i kobiety w ciazy maja osobna kolejkę tzn zawsze wyswietla sie ten numerek przed pozostalymi. Ludzie malo mi oczu nie wydrapali ;)
A wiecie co jest najlepsze? W pierwszej ciąży nikt mnie nie przepuszczal ale jak juz mialam dziecko i w sklepie ryczalo to juz wszyscy chętni do przepuszczania...

No tak bo pewno chcieli miec cisze ☹ no właśnie z tym przepuszczaniem w ciąży nigdy nie wiesz na jakich ludzi trafisz. Jeden się usmiechnie i cos zapyta a drugi powie ze ciążą to nie choroba

Do góry