Przyjmuje, nie spodziewalam sie ze nie maja żadnego sprzetu, gorzej niz na NFZDla własnego spokoju pojedz na sor. Dziwny ten luxmed swoja drogą. To ginekolog tam w ogole nie przyjmuje?
reklama
angie.
Fanka BB :)
Przyjmuje, nie spodziewalam sie ze nie maja żadnego sprzetu, gorzej niz na NFZ
Jedz kochana na ten sor ulzy Ci jak zobaczysz babelka, ale na pewno wszystko w porządku , ja jestem w 15 tyg i 4 i schudlam na poczatku pozniej mi sie wyrownalo i od 3 tyg stoje na 47 kg
A to ze waga spadla nie musi oznaczac czegos zlego, tak samo ten bolacy brzuch...pamietaj ze wszystko tam ostro pracuje, macica sie powieksza jesli nie ma przy tym plamien goraczki czy innych niepokojących rzeczy to na pewno wszystko gra jesli sie wybierzesz koniecznie daj znać po
Ja-ga
Czyli u Ciebie Swieta dopiero za 2tyg? Pochodzę z Podkarpacia. Moi dziadkowie mają po 94lata, więc w ich młodości połowa wsi to byli Polacy a połowa Ukraińcy (wprawdzie grekokatolicy a nie prawosławni)....no dobra jeszcze jakąś część stanowili Żydzi i Łemkowie (Bieszczady byly kiedyś cudowną mieszanką narodów). Święta obchodzono wtedy 2razy. Jak byłam dzieckiem to pamiętam jak z dziadziem prosilismy babcię żeby na 6stycznia znowu był barszcz z uszkami i pierogi, bo przecież jest "ruska Wigilia" (określenie "ruska" w słowniku mojego dziadzia równa się "ukraińska"). Lubię te wspomnienia...tym bardziej, że niestety z wiekiem nienawiść mojego dziadzia do Ukraińców, ktora powstala w czasie wojny, wzrosła. Dla mnie pogranicze kultorowo-narodowe zawsze było ogromnie fascynujące (taki konik historyka ;-) )...ale niestety jedynymi pozytywnymi opowieściami z pogranicza, które słyszałam od dziadków to były właśnie opowiesci o wzajemnym świętowaniu.W Pl mamy tylko jeden odlam( w zasadzie nie ma czegoś takiego jak odłam tak jak w katolicyzmie) . Kwestia religii jest zawsze zależna od Naszej wiary i praktyki, jeśli Twoi znajomi są bardzo wierzący i praktykujący to pewnie stad bardziej rystrykcyjnw podejście do wiary. W kalendarzu mamy post na poscie( tego naprawdę prawie nikt nie przestrzega)
G
guest-1704238530
Gość
Dziewczyny a orientujecie się czy koszt polówkowych jest porównywalny do prenatalnych?
U mnie cena ta sama tj 300zl
Sprobuj zadzwonić do sonomedico do Tych, ja tam robiłam badanie, w sumie już 4 raz tam byłam i bardzo zadowolona jestem, wszystko dokładnie badają. Na drugie prenatalne mnie umówiła w recepcji już dobre dwa tygodnie temuJa teraz jestem w 17tc[emoji849]
Prenatalne robiłam na nfz jeszcze tam u nas, tzn w Nowej Soli. Niby jest ten program darmowy tutaj ale ja chyba wole pojsc prywatnie. Dla mnie to bardzo wazne badanie bo dokladnie ocenia sie serduszko i wole zeby bylo to zrobione prywatnie, bede sie czuc bezpieczniej,przez dobrego doswiadczonego lekarza..[emoji849]
Poki co teraz dzwonilam do Żor Do sonomedico no i wlasnie tam kazala mi dzwonic w skonczonym 18tc (18+0) a chce jeszcze zadzwonic do Raciborza do dr GołebiowskiegoHaha mowisz ze moglo by byc zle ? [emoji23]
Ja z moim mlodym dzis od rana tez juz ledwo daje rade, serio...
Wszystko wszystkim ale ja juz chce miec jakies nasze mieszkanko bo jak on jest na codzien z dziadkami to jest dramat wie ze przy nich moze na duzo wiecej sobie pozwolic a potem zero sluchania sie mnie [emoji849]Ehh ja po prostu chcialabym miec juz wszystko na juz gotowe..[emoji849]
Ja robie blachę pół na pół sernika i szarlotke i drugie ciasto będzie bez pieczenia Kinder Country [emoji39]Kobitki jakie ciasta pieczecie na swieta ??
U mnie w luxmedzie za darmo a prywatnie tyle co wizyta czyli 120zlU mnie cena ta sama tj 300zl
Silje1008
Dziewczyny a orientujecie się czy koszt polówkowych jest porównywalny do prenatalnych?
U mnie jest dokładnie taki sam
Silje1008
Robiłam stroiki świąteczne. Pierwszy raz i musze sie pochwalić efektem
Zrobiłam 4 duze i 1 mały zajęło mi to 3h a zmęczona jestem masakrycznie...nie wiem czy to ciąża tak na mnie dziala czy tak sie rozleniwilam ostatnio
Piękne)
reklama
Silje1008
Czy są tu dziewczyny którym skończył się 16 tc i nie czują jeszcze ruchów dziecka? To moja druga ciąża więc myślałam że tym razem wcześniej poczuje ruchy, do tego ciągle ten nisko bolący brzuch a szczególnie jak dzwigam córkę. Jeju w tej ciąży ciągle chodzę wystraszona i jakbym mogła to co tydzień bym chodziła do lekarza
Ja kilka razy zaledwie wyczułam, tak mi się przynajmniej wydaje . Niestety bardzo rzadko odczuwam malucha(