reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Przyjmuje, nie spodziewalam sie ze nie maja żadnego sprzetu, gorzej niz na NFZ

Jedz kochana na ten sor :) ulzy Ci jak zobaczysz babelka, ale na pewno wszystko w porządku , ja jestem w 15 tyg i 4 i schudlam na poczatku pozniej mi sie wyrownalo i od 3 tyg stoje na 47 kg :)
A to ze waga spadla nie musi oznaczac czegos zlego, tak samo ten bolacy brzuch...pamietaj ze wszystko tam ostro pracuje, macica sie powieksza :) jesli nie ma przy tym plamien goraczki czy innych niepokojących rzeczy to na pewno wszystko gra :) jesli sie wybierzesz koniecznie daj znać po

W Pl mamy tylko jeden odlam( w zasadzie nie ma czegoś takiego jak odłam tak jak w katolicyzmie;)) . Kwestia religii jest zawsze zależna od Naszej wiary i praktyki, jeśli Twoi znajomi są bardzo wierzący i praktykujący to pewnie stad bardziej rystrykcyjnw podejście do wiary. W kalendarzu mamy post na poscie( tego naprawdę prawie nikt nie przestrzega;))
Czyli u Ciebie Swieta dopiero za 2tyg? Pochodzę z Podkarpacia. Moi dziadkowie mają po 94lata, więc w ich młodości połowa wsi to byli Polacy a połowa Ukraińcy (wprawdzie grekokatolicy a nie prawosławni)....no dobra jeszcze jakąś część stanowili Żydzi i Łemkowie (Bieszczady byly kiedyś cudowną mieszanką narodów). Święta obchodzono wtedy 2razy. Jak byłam dzieckiem to pamiętam jak z dziadziem prosilismy babcię żeby na 6stycznia znowu był barszcz z uszkami i pierogi, bo przecież jest "ruska Wigilia" (określenie "ruska" w słowniku mojego dziadzia równa się "ukraińska"). Lubię te wspomnienia...tym bardziej, że niestety z wiekiem nienawiść mojego dziadzia do Ukraińców, ktora powstala w czasie wojny, wzrosła. Dla mnie pogranicze kultorowo-narodowe zawsze było ogromnie fascynujące (taki konik historyka ;-) )...ale niestety jedynymi pozytywnymi opowieściami z pogranicza, które słyszałam od dziadków to były właśnie opowiesci o wzajemnym świętowaniu.

Ja teraz jestem w 17tc[emoji849]
Prenatalne robiłam na nfz jeszcze tam u nas, tzn w Nowej Soli. Niby jest ten program darmowy tutaj ale ja chyba wole pojsc prywatnie. Dla mnie to bardzo wazne badanie bo dokladnie ocenia sie serduszko i wole zeby bylo to zrobione prywatnie, bede sie czuc bezpieczniej,przez dobrego doswiadczonego lekarza..[emoji849]
Poki co teraz dzwonilam do Żor Do sonomedico no i wlasnie tam kazala mi dzwonic w skonczonym 18tc (18+0) a chce jeszcze zadzwonic do Raciborza do dr GołebiowskiegoHaha mowisz ze moglo by byc zle ? [emoji23]
Ja z moim mlodym dzis od rana tez juz ledwo daje rade, serio...
Wszystko wszystkim ale ja juz chce miec jakies nasze mieszkanko bo jak on jest na codzien z dziadkami to jest dramat wie ze przy nich moze na duzo wiecej sobie pozwolic a potem zero sluchania sie mnie [emoji849]Ehh ja po prostu chcialabym miec juz wszystko na juz gotowe..[emoji849]
Sprobuj zadzwonić do sonomedico do Tych, ja tam robiłam badanie, w sumie już 4 raz tam byłam i bardzo zadowolona jestem, wszystko dokładnie badają. Na drugie prenatalne mnie umówiła w recepcji już dobre dwa tygodnie temu :)

reklama
Czy są tu dziewczyny którym skończył się 16 tc i nie czują jeszcze ruchów dziecka? To moja druga ciąża więc myślałam że tym razem wcześniej poczuje ruchy, do tego ciągle ten nisko bolący brzuch a szczególnie jak dzwigam córkę. Jeju w tej ciąży ciągle chodzę wystraszona i jakbym mogła to co tydzień bym chodziła do lekarza :-p

Ja kilka razy zaledwie wyczułam, tak mi się przynajmniej wydaje :). Niestety bardzo rzadko odczuwam malucha:((

Do góry