reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Hej..próbuje napisać od 2godzin i nie mam czasu.
Mam same dobre wieści po wizycie :-)
Pani gin super. Miła, kompetentna, miała radoche z usg, smialysmy się z wyglądu "kosmity" itd Ale niestety nie poprowadzi mojej ciąży do końca ...bo sama jest w ciąży :-)
Młody kopał non stop na usg...a przed gabinetem też czułam te ruchy...więc chyba to serio dziecko a nie jelita :-D :-D :-D
Mam Pappe...trisomia 21 po skorygowaniu 1:7834, pozostałe <1:20000. Wg gin wyniki bardzo dobre, a trisomia 21 wyzsza (choć nadal ok) niz inne przez wiek.
Nawet na inna położna trafilam, byla tak miła, pogadalam z nią o tym wyzszym ciśnieniu w gabinecie itd Powiedziala że jak w domu mam ok to jest super, a gabinet to zawsze gabinet...tak mnie uspokoila, że miałam nawet spoko wynik ;-) Także kochane...to był dobry dzień:-)
Padam na twarz...bo męża nie ma. A córka ma dzis dzień darcia się i bicia brata ;-)
Super wieści, wyniki wzorowe :))))

Ja też już po wizycie, wszystko w najlepszym porządku. Te kłucia w podbrzuszu to ścięgna które tam się rozciągają, przede wszystkim mam brać magnez w większe ilości Magnelle tak się nazywa. Pani doktor mnie uspokoiła, no i widziałam malucha, ma straszne ADHD aż się nie mogła lekarka nadziwić i ciągle paluszki w buzi dosłownie się przewraca w brzuchu. Ja to chyba będę miała jakiegoś diabełka [emoji23] Także jestem spokojna na święta.
Aaale fajnie! Moja Pchełka też fika na USG, ale nie obraca się aż tak jak opisujesz swojego dzidziusia [emoji3] super, że masz spokój na święta. Mi coraz bardziej tęskno do wizyty a we wtorek minął tydzień [emoji85]

Hej..próbuje napisać od 2godzin i nie mam czasu.
Mam same dobre wieści po wizycie :-)
Pani gin super. Miła, kompetentna, miała radoche z usg, smialysmy się z wyglądu "kosmity" itd Ale niestety nie poprowadzi mojej ciąży do końca ...bo sama jest w ciąży :-)
Młody kopał non stop na usg...a przed gabinetem też czułam te ruchy...więc chyba to serio dziecko a nie jelita :-D :-D :-D
Mam Pappe...trisomia 21 po skorygowaniu 1:7834, pozostałe <1:20000. Wg gin wyniki bardzo dobre, a trisomia 21 wyzsza (choć nadal ok) niz inne przez wiek.
Nawet na inna położna trafilam, byla tak miła, pogadalam z nią o tym wyzszym ciśnieniu w gabinecie itd Powiedziala że jak w domu mam ok to jest super, a gabinet to zawsze gabinet...tak mnie uspokoila, że miałam nawet spoko wynik ;-) Także kochane...to był dobry dzień:-)
Padam na twarz...bo męża nie ma. A córka ma dzis dzień darcia się i bicia brata ;-)
Gratuluję dobrych wyników:*
Dziwi mnie ze i Ty i w necie wszędzie są. Skorygowane te wyniki ja tego nie mam na moich i nie mam nic o t21

Ja też już po wizycie, wszystko w najlepszym porządku. Te kłucia w podbrzuszu to ścięgna które tam się rozciągają, przede wszystkim mam brać magnez w większe ilości Magnelle tak się nazywa. Pani doktor mnie uspokoiła, no i widziałam malucha, ma straszne ADHD aż się nie mogła lekarka nadziwić i ciągle paluszki w buzi dosłownie się przewraca w brzuchu. Ja to chyba będę miała jakiegoś diabełka [emoji23] Także jestem spokojna na święta.
Świetne wieści brawo:*

Ale produkujecie, ledwo nadrobilam w drodze z pracy.

Hej, ja mam termin na 14 czerwca;) a bierzesz sobie położna? Bo ja nawet nie wiem od czego zacząć [emoji14] to będzie moje 1 dziecko, i ostatnio mi gin powiedziała ze do 21 tygodnia trzeba wybrać szkole rodzenia i położna? A ja nie mAm pojęcia jak się za to zabrać

Nie za wczesnie z ta szkola rodzenia? Ja myslalam ze to blizej 30 tygodnia - ale moze pora sie zainteresowac tematem.

Dziewczyny, macie jakies doswiadczenia z takimi szkolami? Warto wogole?

Ale produkujecie, ledwo nadrobilam w drodze z pracy.

Nie za wczesnie z ta szkola rodzenia? Ja myslalam ze to blizej 30 tygodnia - ale moze pora sie zainteresowac tematem.

Dziewczyny, macie jakies doswiadczenia z takimi szkolami? Warto wogole?
Ja chodzilam do takiej przy szpitalu. Dla mnie swietna sprawa. Glowniejak ktos jest nastawiony na porod sn :) u mnie byly swietne prowadzące. Nauczyly nas oddychac byly fajne cwiczenia dla kobiet w ciazy. Pokazaly co pozniej roboc w pologu. Zajecia praktyczne z lalkami, doradzaly co kupic a czego nie. Na koniec kazda dostala mase prezentow takich probek i bardzo mi sie przydaly bo pozniej wiedzialam co kupic

Chyba ja tylko jeszcze nie mysle o wozkach , lozeczkach ciuszkach i wgl ☺ co mnie dziwi i smieszy bo zawsze myslalam ze jak bede juz w ciazy to od razu wpadne w szal zakupow , a tu nic kompletnie, moze jak dowiem sie o plci to wtedy cos ruszy

Nie jestes sama, ja tez o tym nie mysle... ale tlumacze sobie ze to z nadmiaru obowiazkow albo braku miejsca do przechowywania. Piwnicy nie mamy a przeciez wozek nie bedzie stal 5 miesiecy w salonie;)

reklama
Jeju moi rodzice zwariowali kupili Ignacemuvtyle prezentów podchoinke, ze ja bym mu to przez rok mogla dawac. Zapytali co kupic to powiedzialam, ze cymbalki. Kupili akordeon, flet, cymbalki, perkusje i cos tam jeszcze. Przeciez to dziecko mi chalupe rozniesie [emoji23]

Do góry