reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witajcie dziewczyny. Jestem w 3 tygodniu, termin porodu mam wyznaczony na 10 czerwca. Dzisiaj robiłam wszystkie niezbędne badania koszt 310 zł. Też tyle płaciłyście? Z objawów jakie mam to tkliwe piersi, ból podbrzusza chociaż już coraz mniejszy bo ginekolog przepisał mi niezbędne lekarstwa. Mam nadzieję, że wszystko u nas będzie dobrze. Trzymam za Was kciuki :)
Witaj [emoji257]
Jak liczysz tygodnie ? Bo w 3 tygodniu to chyba jeszcze zazwyczaj nie wie sie o ciąży [emoji57] ja mam tp na 6.06 a jestem w koncowce 6tc [emoji57]
Badania bede robic dopiero po pierwszej wizycie i zobaczeniu serduszka i zalozeniu karty i bede robic na nfz wiec placic nie bede

reklama
Witaj [emoji257]
Jak liczysz tygodnie ? Bo w 3 tygodniu to chyba jeszcze zazwyczaj nie wie sie o ciąży [emoji57] ja mam tp na 6.06 a jestem w koncowce 6tc [emoji57]
Badania bede robic dopiero po pierwszej wizycie i zobaczeniu serduszka i zalozeniu karty i bede robic na nfz wiec placic nie bede
Ja mam termin na 11.06 i obecnie już 5tc a dokładnie 4t6d. Trzeci tydzień to niemożliwe.

Witaj [emoji257]
Tak wliczył mi lekarz. Aplikacja pokazuje 6 tydzień. On liczy od owulacji a nie od daty ostatniej miesiączki która miałam 3 września. Te co dało sie na nfz to zrobiłam za resztę trzeba płacic. nie wiem jakie badania zleci Ci lekarz ja robilam wszystkie łacznie z rupą krwi. :)

Tak wliczył mi lekarz. Aplikacja pokazuje 6 tydzień. On liczy od owulacji a nie od daty ostatniej miesiączki która miałam 3 września. Te co dało sie na nfz to zrobiłam za resztę trzeba płacic. nie wiem jakie badania zleci Ci lekarz ja robilam wszystkie łacznie z rupą krwi. :)
A mialas monitoring ze wiadomo kiedy byla owu ? [emoji6] ogólnie liczy sie tc według om lub pozniej według usg [emoji6]
Wszystkie te badania jak grupa krwi, morfologia, badanie moczu, glukoza na czczo,VDRL(w kierunku kily), HCV,HIV, tokosplazmoza, rozyczka, sa obowiązkowe w ciazy i jesli chodzisz do gin na nfz to masz je za darmo

Nie chodzę na nfz tylko prywatnie bo moj lekarz przyjmuje tylko prywatnie. Wiem kiedy miałam owu ale lekarze różnie liczą (ja nim nie jestem ) więc sie nie znam. Na badaniu poje dzieciątko ma 1 mm :)

Witaj [emoji257]

Kochana mam ten sam termin porodu :) w u mnie wg apki wychodzi 6+0 czyli wystartował 7 tydzien

reklama
Mój gin terminy na nfz ma na nowy rok [emoji87][emoji12]
U mnie tez na styczen luty ale jak chce sie zapisac to moge podejsc do poradni przy szpitalu i pogadac z gin to pewnie mnie wcisnie [emoji14]
Nie chodzę na nfz tylko prywatnie bo moj lekarz przyjmuje tylko prywatnie. Wiem kiedy miałam owu ale lekarze różnie liczą (ja nim nie jestem ) więc sie nie znam. Na badaniu poje dzieciątko ma 1 mm :)
No to jak chodzisz prywatnie to raczej wiadomo ze tobisz badania prywanie a nie na nfz [emoji57]

Do góry