reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

@Kaamilaaa piękne! I na pewno smaczne :-) Ja wczoraj po pierniczkach doslownie i padlam na twarz. Tak mnie mdlilo i było słabo że tylko lezalam w ciemnym pokoju. Masakra :-\ A tej tydzień będzie ciężki...trzeba ogarnąć końcówkę prezentów i pakowanie na 2tyg wyjazd ma drugi koniec Polski ;-)

@Judyta26 zdrowia dla Ignasia. Oby Święta byly już bez kaszlu. Moja córka wróciła z Paryza i nadal trochę kaszle. Niby takie resztki mokrego...ale jak ją puszczalam to była prawie zdrowa (moja błędna ocena ;-) ). Mam nadzieję, że na wyjazd będzie już ok. Cały grudzień chorujemy i trochę mam już dosyć :-\ A co dobrego będziecie z synkiem piec?

reklama
@Kaamilaaa piękne! I na pewno smaczne :-) Ja wczoraj po pierniczkach doslownie i padlam na twarz. Tak mnie mdlilo i było słabo że tylko lezalam w ciemnym pokoju. Masakra :-\ A tej tydzień będzie ciężki...trzeba ogarnąć końcówkę prezentów i pakowanie na 2tyg wyjazd ma drugi koniec Polski ;-)

@Judyta26 zdrowia dla Ignasia. Oby Święta byly już bez kaszlu. Moja córka wróciła z Paryza i nadal trochę kaszle. Niby takie resztki mokrego...ale jak ją puszczalam to była prawie zdrowa (moja błędna ocena ;-) ). Mam nadzieję, że na wyjazd będzie już ok. Cały grudzień chorujemy i trochę mam już dosyć :-\ A co dobrego będziecie z synkiem piec?
My pierniczki na choinke. Lubimy z mężem pozniej ozdabiac. W tym roku pewnie bedzie wiecej zabawy bo Ignas z pewnością bedzie chciał pomagać.
Zdrówka dla córeczki. To prawda ten tydzien bedzie ciężki.
Mi niestety choroba synka nie pomaga, bo wlasnie znosi do salonu wszystkie swoje zabawki [emoji33][emoji33][emoji33]

Dziewczyny, niektóre wchodzimy w drugi trymestr inne już od niedługo czasu w nim są. Powiedzcie jakie teraz macie objawy? Ja to się w ogóle nie czuje jak w ciąży. Gdyby nie drażliwe piersi, ciągła senność i zmęczenie to na prawdę bym nie miała żadnych objawów [emoji3] niedawno zabrałam się za gruntowne sprzątanie łazienki i już przysiadlam 3 razy [emoji23]
Mam identyczne [emoji4] po za wiecznym uczuciem zmęczenia, sennością i obolałym biustem, czuję się bardzo dobrze [emoji6] oby tak jak najdłużej [emoji6]

Mnie biust jakoś bardzo nie boli. Ale jestem zmeczona. Funkcjonuje do tzw między 11a 16. Pozostałe godziny masakra. I plecy mnie ciągle bolą oraz w pachwinach. A od początku ciąży pełno suchych skórek na twarzy. Mdlosci się zdarzają sporadycznie.

Mam tylko takie w zeszycie wiec nie wiem czy wszystko dobrze widac [emoji848]

I np przy ciastkach orzechowych mamy zapisane ołówkiem wieksze ilości składników. I tak wlasnie robiliśmy ze 300g masla, 360g maki, 140g orzechów wloskich itd.
Podobnie w tych ciasteczkach z drzemem 360g maki itd. Oczywiście smarujemy drzemem już po upieczeniu [emoji14]
A w pierniczkach miód pol na pół, stuczny i prawdziwy [emoji14]
IMG_20181217_103049.jpeg
IMG_20181217_103015.jpeg
IMG_20181217_103009.jpeg

Załączniki

• IMG_20181217_103049.jpeg
    IMG_20181217_103049.jpeg
    62,8 KB · Wyświetleń: 274
  • IMG_20181217_103015.jpeg
    IMG_20181217_103015.jpeg
    59,6 KB · Wyświetleń: 271
  • IMG_20181217_103009.jpeg
    IMG_20181217_103009.jpeg
    70 KB · Wyświetleń: 275
reklama
Czesc dziewczyny!
Ale wam zazdroszcze tych wizyt, chyba jako jedyna czekam teraz 6 tyg na wizytę, 3 mi sie dluza a co dopiero 6....dzis ide do rodzinnego zobaczymy co porodzi z tym bolem ( moze rzeczywiście to rwa) :dry:

Do góry