reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

@Kaamilaaa piękne! I na pewno smaczne :-) Ja wczoraj po pierniczkach doslownie i padlam na twarz. Tak mnie mdlilo i było słabo że tylko lezalam w ciemnym pokoju. Masakra :-\ A tej tydzień będzie ciężki...trzeba ogarnąć końcówkę prezentów i pakowanie na 2tyg wyjazd ma drugi koniec Polski ;-)

@Judyta26 zdrowia dla Ignasia. Oby Święta byly już bez kaszlu. Moja córka wróciła z Paryza i nadal trochę kaszle. Niby takie resztki mokrego...ale jak ją puszczalam to była prawie zdrowa (moja błędna ocena ;-) ). Mam nadzieję, że na wyjazd będzie już ok. Cały grudzień chorujemy i trochę mam już dosyć :-\ A co dobrego będziecie z synkiem piec?

reklama
@Kaamilaaa piękne! I na pewno smaczne :-) Ja wczoraj po pierniczkach doslownie i padlam na twarz. Tak mnie mdlilo i było słabo że tylko lezalam w ciemnym pokoju. Masakra :-\ A tej tydzień będzie ciężki...trzeba ogarnąć końcówkę prezentów i pakowanie na 2tyg wyjazd ma drugi koniec Polski ;-)

@Judyta26 zdrowia dla Ignasia. Oby Święta byly już bez kaszlu. Moja córka wróciła z Paryza i nadal trochę kaszle. Niby takie resztki mokrego...ale jak ją puszczalam to była prawie zdrowa (moja błędna ocena ;-) ). Mam nadzieję, że na wyjazd będzie już ok. Cały grudzień chorujemy i trochę mam już dosyć :-\ A co dobrego będziecie z synkiem piec?
My pierniczki na choinke. Lubimy z mężem pozniej ozdabiac. W tym roku pewnie bedzie wiecej zabawy bo Ignas z pewnością bedzie chciał pomagać.
Zdrówka dla córeczki. To prawda ten tydzien bedzie ciężki.
Mi niestety choroba synka nie pomaga, bo wlasnie znosi do salonu wszystkie swoje zabawki [emoji33][emoji33][emoji33]

Dziewczyny, niektóre wchodzimy w drugi trymestr inne już od niedługo czasu w nim są. Powiedzcie jakie teraz macie objawy? Ja to się w ogóle nie czuje jak w ciąży. Gdyby nie drażliwe piersi, ciągła senność i zmęczenie to na prawdę bym nie miała żadnych objawów [emoji3] niedawno zabrałam się za gruntowne sprzątanie łazienki i już przysiadlam 3 razy [emoji23]
Mam identyczne [emoji4] po za wiecznym uczuciem zmęczenia, sennością i obolałym biustem, czuję się bardzo dobrze [emoji6] oby tak jak najdłużej [emoji6]

Mnie biust jakoś bardzo nie boli. Ale jestem zmeczona. Funkcjonuje do tzw między 11a 16. Pozostałe godziny masakra. I plecy mnie ciągle bolą oraz w pachwinach. A od początku ciąży pełno suchych skórek na twarzy. Mdlosci się zdarzają sporadycznie.

Mam tylko takie w zeszycie wiec nie wiem czy wszystko dobrze widac [emoji848]

I np przy ciastkach orzechowych mamy zapisane ołówkiem wieksze ilości składników. I tak wlasnie robiliśmy ze 300g masla, 360g maki, 140g orzechów wloskich itd.
Podobnie w tych ciasteczkach z drzemem 360g maki itd. Oczywiście smarujemy drzemem już po upieczeniu [emoji14]
A w pierniczkach miód pol na pół, stuczny i prawdziwy [emoji14]
IMG_20181217_103049.jpeg
IMG_20181217_103015.jpeg
IMG_20181217_103009.jpeg

Załączniki

• IMG_20181217_103049.jpeg
    IMG_20181217_103049.jpeg
    62,8 KB · Wyświetleń: 268
  • IMG_20181217_103015.jpeg
    IMG_20181217_103015.jpeg
    59,6 KB · Wyświetleń: 266
  • IMG_20181217_103009.jpeg
    IMG_20181217_103009.jpeg
    70 KB · Wyświetleń: 269
reklama
Czesc dziewczyny!
Ale wam zazdroszcze tych wizyt, chyba jako jedyna czekam teraz 6 tyg na wizytę, 3 mi sie dluza a co dopiero 6....dzis ide do rodzinnego zobaczymy co porodzi z tym bolem ( moze rzeczywiście to rwa) :dry:

Do góry