reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Mój mąż też wczoraj miał wychodne ze znajomymi z pracy, urwał mu się zasięg i byłam wściekła bo bałam się, że coś się stało i nie mogłam spać. Wrócił koło 2, a na 10 jechaliśmy na świąteczny koncert dla maluchów. Wcale nie było mi go szkoda jak taki zmarnowany w rogach renifera musiał za Julką biegać :)
Ja z małą dekorowałyśmy dziś pierniczki, choinkę planuję ubrać jutro. Od środy mam straszny katar, dziś pomogło mi płukanie zatok, które polecała któraś z was.
Strasznie zmęczona jestem po tygodniu pracy, dużo się dzieje, jest mnóstwo stresu i to nie na moje siły. Od soboty biorę zwolnienie na dobre, ale nie powiedziałam jeszcze szefowej, bo nie mam serca.
W środę miałam wizytę, wszystko ok, u mnie płeć nadal nieznana, mimo że podglądałam znów malucha. Ruchy wyczuwam coraz wyraźniej i dopiero teraz dociera do mnie, że tam w środku mieszka mój kolejny maluch <3

reklama
Witam się i ja :D u mnie co do objawów 2 trymestru to pojawia się problem z zaśnięciem a później mam mega jazdę żeby wstać :( no i ostatnio faza na szycie ale to chyba dlatego ze mam sporo wolnego czasu i w końcu maszynę w domu :D na razie popełniłam syreni śpiwór dla młodej i dla jej misia i pierwsze spodnie dla Juli a no i już kilka poduszek w tym kura i foka :DZobacz załącznik 925058Zobacz załącznik 925059Zobacz załącznik 925060Zobacz załącznik 925061
Jakby mi ktoś dał kasę coby zainwestować w materiały to bym chyba biznes rozkręciła Zobacz załącznik 925062
Zazdroszczę umiejętności. Chciałabym zacząć coś szyć. Powiedziałam mojemu że chce maszynę pod choinke i czego to ja nie zrobię. Ale mój się śmieje iż to słomiany zapał. Nie ma miejsca, a ja pewnie i tak nie będę umiała.:(

Ja pierwsze zakupy planuję w marcu Ciekawe czy się uda...
Tylko ze ja juz prawie wszystko mam [emoji85] na ciuszki nie powinnam juz nawet patrzec [emoji85] no i chyba na dniach bedziemy tez juz miec wozek [emoji85] takze po nowym roku tylko wszystkie kosmetyczne/apteczne rzeczy, wyprawki do szpitala dla mnie i dzidziusia, butelki, smoczki itp [emoji13]

pytanie do mam ktore juz rodzily. dziewczyny weszlam na fotlrum "czy porod jest straszny" wiekszosc pisze ze jest okropny skala bolu od 0 do 10 to pisza ze 10000. czy rzeczywiscie boli az tak bardzo???

pytanie do mam ktore juz rodzily. dziewczyny weszlam na fotlrum "czy porod jest straszny" wiekszosc pisze ze jest okropny skala bolu od 0 do 10 to pisza ze 10000. czy rzeczywiscie boli az tak bardzo???
Ja radze nieczytac takich rzeczy [emoji6] sama przed pierwszym porodem nic nie czytałam, nie nastawialam sie na nic, podeszlam do tego na luzie i powiem ci ze u mnie to super zadziałało[emoji6] wcale nie mialam jakiś okropnych boli, szczerze to moje okresy bywały gorsze [emoji14]
U mnie skurcze zaczely sie okolo 19tej, (wody odeszly mi nastepnego dnia przed 14 a mlody byl na swiecie o 15:55) w szpitalu w nocy drzemalam miedzy skurczami wiec nie bylo tak źle [emoji14] przy oxy skurcze byly mocniejsze to wiadomo [emoji6] ale jak dla mnie bol jeśli oceniać w skali 0-10 to moze 8 bylo przy oxy [emoji6]
Licze tym razem rowniez na sn. Nie wyobrażam sobie miec cc. To nie dla mnie. Moze nie boli podczas ale to jednak operacja i pozniej moze gorzej ... mnie po sn nic praktycznie nie bolało-szwy ciagnely czasami te pierwsze dni no to norma. A tak to po bylam jak nowo narodzona [emoji14]mam nadzieje ze dzidzia nie wywinie mi jakiegos psikusa i np bedzie grzecznie ulozona glowka w dol [emoji14]

Ostatnia edycja:
Każdy jest inny i ma inny próg bólu, nie da się tego z niczym porównać ale w momencie gdy trzymasz dzieciątko w ramionach ,wszystko zapominasz

reklama
Dzien dobry dziewczynki. Witam się że śnieżnej Lubelszczyzny... Jakoś dzisja przespałam cała noc i wstałam strasznie zmęczona jakbym nie wiem co robiła w nocy... Śnił mi się mój zmarły ojciec że się z nim klocilam... Trochę się martwię że coś może złego się stać... A za raz zbieyam się do pracy i powiem wam że jak pracuje czuję się wyjątkowo dobrze... Poza bólem nóg wieczorem nic mi nie dolega,za to wyciągam wszytko co mi podejdzie pod rękę do jedzebia:(
Boję się że tej ciąży przybędzie mnie sporo...

Do góry