reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Witam się w 16tc :D już coraz częściej i wyraźniej czuję trzepotanie w brzuchu ❤️

Chcialam pospać dłużej, bo jadę dzisiaj do Londynu na świąteczną imprezę firmową i wrócę dopiero w nocy, ale oczywiście obudziłam się normalnie i już nie mogłam zasnąć.
Zaraz idę się kąpać i zażywać relaksu :D

Oj tak zdecydowanie. Tylko znowu ta szyjka....ale moze nie będzie tak źle. Mówiła mi o jakimś krążku ze mi założy jak sie jeszcze 1 cm skróci ale mi już się słabo zrobilo jak zobaczyłam tę uszczelkę
To musisz się bardzo oszczędzać, może wszystko będzie dobrze i obejdzie się bez krążka :)

Cześć dziewczyny .... ja się wkurzylam nie dowiem się wynikow na trisomie 21 bo wysyłają prosto do lekarza także dowiem się 10 stycznia dopiero...... dziewczyny jak to jest z tym drugim trymestrem w końcu? Kiedy się zaczyna?
Mi też wyniki idą do położnej ale jeśli coś byłoby źle to wtedy też dzwonili by do mnie od razu.

@Nat Bluebell juz 16tc [emoji7] szok ja jutro zaczynam i az nie wierze [emoji7]
Ale ruchow jeszcze nie czuję, jedynie raz mi sie zdarzyly te babelki wieczorem wyczuc i tyle [emoji57]

W ogole ja dziś zamierzam więcej sie oszczędzać. Wczoraj troche sie nabiegalam i chyba przedobrzylam w zabawie z mlodym, wrocilam z podworka to brzuch mnie pobolewal a wieczorem jak przenosilam młodego do łóżeczka za szybko go podnioslam to tak mnie zabolało ze az usiadlam na łóżku i lzy mi do oczu podeszly...wystraszylam sie bardzo ale na szczęście przeszlo jak polezalam i wzielam nospy..

I nadal czekam na info z PZU... ciekawe kiedy dadza znać co z wizyta...jak do piatku nie napisza smsa to bede dzwonić bo cos za dlugo to trwa...a ja musze isc na wizyte bo jakos sie boje po wczoraj i mam zle przeczucia..znowu [emoji58]

Witam się w 16tc :D już coraz częściej i wyraźniej czuję trzepotanie w brzuchu [emoji3590]

Chcialam pospać dłużej, bo jadę dzisiaj do Londynu na świąteczną imprezę firmową i wrócę dopiero w nocy, ale oczywiście obudziłam się normalnie i już nie mogłam zasnąć.
Zaraz idę się kąpać i zażywać relaksu :D

To musisz się bardzo oszczędzać, może wszystko będzie dobrze i obejdzie się bez krążka :)

Mi też wyniki idą do położnej ale jeśli coś byłoby źle to wtedy też dzwonili by do mnie od razu.
No właśnie tak mi powiedziała babka w labo.... także cierpliwość cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość,której u mnie brak

Hej kobietki! U was też tak ponuro za oknem że energii do jakiejkolwiek aktywności brak?
Ja w sumie dopiero h temu wstałam z łóżka bo mam wolne dziś, a teraz zajadam się kanapkami ze smalcem i kiszonym ogórkiem.... Tak mnie naszło jakoś [emoji39]
Jak wasze samopoczucie? Czekam już i dni odliczam do 21 grudnia, wtedy mam kolejną wizytę i prenatalne [emoji6]

Hej kobietki! U was też tak ponuro za oknem że energii do jakiejkolwiek aktywności brak?
Ja w sumie dopiero h temu wstałam z łóżka bo mam wolne dziś, a teraz zajadam się kanapkami ze smalcem i kiszonym ogórkiem.... Tak mnie naszło jakoś [emoji39]
Jak wasze samopoczucie? Czekam już i dni odliczam do 21 grudnia, wtedy mam kolejną wizytę i prenatalne [emoji6]
U mnie słoneczko się przebija, ale chyba ciśnienie niskie bo musiałam napić się kawy na ból głowy ;) albo to nerwy powoli puszczają po ciężkim poniedziałku..
A masz jakieś przeczucia co do płci? :D

Wiem co czujesz .... ja też tak odliczalam a teraz dluuuugi miesiąc przede mna

Cześć Mamusie czerwcowe, mam do Was pytanie :-) :)Jestem aktualnie w 14 tc, będąc wczoraj na usg prenatalnym(3D) lekarz stwierdził ze być może będę mieć syna:). Czy Któraś z Was na tym etapie ciąży tez juz Miała takie informacje? Zastanawiam się czy to nie za wcześnie na "nastawianie" się na płeć dzidzi.

reklama
U mnie słoneczko się przebija, ale chyba ciśnienie niskie bo musiałam napić się kawy na ból głowy ;) albo to nerwy powoli puszczają po ciężkim poniedziałku..
A masz jakieś przeczucia co do płci? :D
Wg mnie na 100% chłopak [emoji6] mogłabym non stop jeść kwaśne, słone. Gdzie ja zawsze kojarzona byłam ze słodyczami tak teraz nawet nie tknę...
Po za tym całkiem dobrze wyglądam, a biorąc pod uwagę większość przesądów to podobno dziewczynki odbierają mamie urodę [emoji16]

Do góry