reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja dzis wyjątkowo wcześnie dzis z wami sie witam[emoji5] :)
Wgl zauwazylam ze w porównaniu do was to straszny spioch ze mnie ..
Mnie też tak przy kichaniu czesto zakluje czy przy kaszlu az mnie zgina, ale ja tak juz przed ciaza mialam :biggrin2:

I ja dziś pierniczki bede robic takze pochwale sie pozniej jakims zdjęciem ..

A takie pytanie dziewczynki...bo mdlosci wynioty, bóle głowy migreny to u was na porzadku dziennym jak czytam a czy ktoras z was boryka sie z zaparciami??

Bo u mnie to jest tak ze ciezko naprawde , pojde do toalety, troszke sie wyproznie i to edzystko, a czuje ze duzo tam siedzi no alr nie moge ....:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Pij dużo wody niegazowanej, ja pije ok 3 litrow też tak miałam i pomogło

Dziewczyny :( jestem w 15 tyg i wyskoczyła mi opryszczka wargowa :(((( ginekolog każe brać cztery razy heviran po 200mg.
Tak się martwię o dziecko:(
Mogą być wady rozwojowe a nawet urodzenie martwego dziecka-wujek Google.
Czy wiecie coś może?
Ja też mam nawet w tej chwili,już wygojona. Nic nie bralam samo się zasuszylo..... przyloz sobie torebkę od herbaty na parę minut i to powtarzaj że 3 razy dziennie

A masz opryszczkę po raz pierwszy?

Całe życie mam opryszczke. Heviran jest mi tak dobrze znany :( ale nie w ciąży:( tu chodzi o dziecko. Jakaś tam dziewczyna w 23tyg musiała urodzić martwe dziecko przez wirus opryszczki :( sama znam dwie dziewczyny które podczas ciąży miały opryszczke a teraz dzieci z wadą suchu i jak się nie martwić :((

Moja babcia też panikuje lo jezu a po co tyle tego naswietlania i podglądania to nie zdrowe i w ogóle....
Matko jak mnie takie gadanie wkurza...
Całe życie mam opryszczke. Heviran jest mi tak dobrze znany :( ale nie w ciąży:( tu chodzi o dziecko. Jakaś tam dziewczyna w 23tyg musiała urodzić martwe dziecko przez wirus opryszczki :( sama znam dwie dziewczyny które podczas ciąży miały opryszczke a teraz dzieci z wadą suchu i jak się nie martwić :((
Skoro nie masz jej po raz pierwszy to nie martw sie, opryszczka jest niebezpieczna dla dziecka jesli w ciazy wystepuje po raz pierwszy.

To jest wirus, ktory i tak masz już w sobie, gorzej nabyć go w czasie ciąży... zapytaj jeszcze lekarza. Rozumiem, że się przejmujesz, ale myślę, że nic Maluszkowi nie grozi ;*

Kochana nie masz sie czym martwić. Opryszczka jest groźna w ciąży tylko jak masz ją pierwszy raz. To po pierwsze.
Po drugie nie ma opcji żebyś sobie ta opryszczke przeniosla na narządy rodne bo opryszczke wargowa powoduja zupelnie inne wirusy niz opryszczke narządów płciowych.
Po trzecie to wlasnie opryszczka na narzadach plciowych jest groźna - a tą już nie tak latwo sie zarazić ;)

Kochana nie masz sie czym martwić. Opryszczka jest groźna w ciąży tylko jak masz ją pierwszy raz. To po pierwsze.
Po drugie nie ma opcji żebyś sobie ta opryszczke przeniosla na narządy rodne bo opryszczke wargowa powoduja zupelnie inne wirusy niz opryszczke narządów płciowych.
Po trzecie to wlasnie opryszczka na narzadach plciowych jest groźna - a tą już nie tak latwo sie zarazić ;)
Dokladnie.
I to ta opryszczka na narzadach plciowych moze byc najgrozniejsza dla dziecka przy porodzie, dlatego zazwyczaj jest to wskazanie do cc.

reklama
Boszz do szalu mnie doprowadza te globulki..[emoji53] aplikuje na noc i tak potem caly dzień mecze się z "resztkami" [emoji53]

Do góry