reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja ci powiem ze nieraz pozwole sobie na cos słodkiego ale ja nie mam nigdy problemu z cukrem po posilku, i nie wazne co zjem...
Jedynie rano dzis mialam 104...
Troche zawiodlam sie na mojej gin bo uznała ze diabetolog u ktorego bylam nie zna sie na niczym i w sumie nawet nie ma sensu zebym mierzyla cukry...ale i tak robie swoje i sprawdzam tak jak mi diabetolog kazal czyli pierwszy tydzień mierzylam po kazdym posilku i skoro nie bylo zadnych skoków to mam zostac przy mierzeniu tylko na czczo...

U mnie z cukrem paskudnie jest na czczo i nie wiem od czego to zależy. A nocy już nie podjadam. Po ostatnim posiłku w nocy jest w normie, cały dzień tez a rano zawsze ponad 90 :(

reklama
Dziewczyny :( jestem w 15 tyg i wyskoczyła mi opryszczka wargowa :(((( ginekolog każe brać cztery razy heviran po 200mg.
Tak się martwię o dziecko:(
Mogą być wady rozwojowe a nawet urodzenie martwego dziecka-wujek Google.
Czy wiecie coś może?
Ja ostatnio też miałam wrażenie, że mi się robi i też dużo czytałam na internecie, jedynie post od mamy ginekolog mnie uspokoił [emoji4] Na drugi dzień byłam na badaniu krwi i się położnej spytałam to mi powiedziała, że to nie ma wpływu na dziecko.

Dokładnie :) ja imienia nie mam i juz mi ciężko boja jak nawiedzona będę gadac do tsgo brzucha. Tak mialam w pierwszej ciazy
Dla mnie również nie ;)) chciałabym móc spokojnie kompletować wyprawkę, czy po prostu nie zwracać się do dziecka na "ono" do samego porodu ;) poza tym już WSZYSCY pytają, a ja strasznie chciałabym znać odpowiedź [emoji3]

Dziewczyny :( jestem w 15 tyg i wyskoczyła mi opryszczka wargowa :(((( ginekolog każe brać cztery razy heviran po 200mg.
Czy wiecie coś może?
Ja juz 2 razy w ciąży mialam opryszczke a jestem dopiero w 11 tygodniu. Wszystko jest ok. Smarowalam tylko pasta do zębów i znika raz dwa.
Pierwszy raz masz ta opryszczke?

Czy wiecie coś może?
Jesli to Twoja kolejna opryszczka w zyciu to sie nie martw. Ja juz mam 3 raz w tej ciazy a to dopiero 11tc. :*
Skoro skonsultowalas z lekarzem to tym bardziej badz spokojna.
Ja niczym nie lecze opryszczki w ciazy, a jesli juz wolalabym masc, działa miejscowo. Poki co szybko pozbywam sie naturalnymi sposobami. ;) a ze organizm oslabiony to za kilka dni mam kolejna.

Hehe no ja sobie tego nie wyobrazam :)
Płeć dopiero przy porodzie ;) czasami nawet mialam taka myśl, zeby nie pytac. Jednak to nie dla mnie takie niespodzianki :)
Ja tak w pierwszej ciazy dowiedziałam sie płci dopiero po porodzie [emoji6]
Czy wiecie coś może?
Jeśli nie jest to twoja pierwsza opryszczka to nic sie martw[emoji8]

Czy wiecie coś może?

Kochana jak to jest na ustach, to spokojnie ...dbaj o higiene zebys tylko nie przeniosla tam nizej bo wtedy moze byc bardzo niezbiepzieczna , ja mialam kilka tyg temu a teraz jestem w 13 tyg i 5 dniu i wszystko jest w porzadku :) a mialas juz wczesniej opryszczke??

To coś w tym imieniu jest! Moja tez Julka i ostatnio mam ochote ja w łazience zamknąć i szafa zastawić a sobie założyć słuchawki na uszy [emoji23] - zart oczywiście! Energia ja strasznie roznosi
Jestem pewna, że to prawda! Siostra męża nas ostrzegała przed tym imieniem, bo twierdziła właśnie, że jej koleżanka ma córkę Julkę i jest z niej niezły ancymon :) W razie czego to teraz szukam imienia dla kogoś leniwego, kto lubi spać i odpoczywać ;)
Czy wiecie coś może?
Nie martw się. Ja też mam opryszczkę, biorę Heviran 2x400 mg. W poprzedniej ciąży też miałam i jak w odpowiedzi powyżej z dzieckiem jest wszystko ok ;)
Opryszczka jest niebezpieczna tylko gdy w ciąży dopada nas po raz pierwszy.
U mnie z cukrem paskudnie jest na czczo i nie wiem od czego to zależy. A nocy już nie podjadam. Po ostatnim posiłku w nocy jest w normie, cały dzień tez a rano zawsze ponad 90 :(
U mnie to samo. Najgorszy cukier rano :/
Jakie macie glukometry dziewczyny? Bo jak się okazuje glukometr też tu ma ogromne znaczenie.

reklama
Jestem pewna, że to prawda! Siostra męża nas ostrzegała przed tym imieniem, bo twierdziła właśnie, że jej koleżanka ma córkę Julkę i jest z niej niezły ancymon :) W razie czego to teraz szukam imienia dla kogoś leniwego, kto lubi spać i odpoczywać ;)Nie martw się. Ja też mam opryszczkę, biorę Heviran 2x400 mg. W poprzedniej ciąży też miałam i jak w odpowiedzi powyżej z dzieckiem jest wszystko ok ;)
Opryszczka jest niebezpieczna tylko gdy w ciąży dopada nas po raz pierwszy.U mnie to samo. Najgorszy cukier rano :/
Jakie macie glukometry dziewczyny? Bo jak się okazuje glukometr też tu ma ogromne znaczenie.
Ja mam pecha bo dostalam one touch select plus a jak sie okazalo w calej pl w aptekach sa braki paskow do niego..
No to tak jak u mnie, jeden jedyny raz mialam ponizej 90 jak w nocy zjadlam mandarynki...

Do góry