Ilma
Fanka BB :)
Przede wszystkim nie martw się na zapas. Jesteś pod opieką lekarzy, TSH zbija leki,. Aa antybiotyk na tokso na pewno dostaniesz taki który nie szkodzi dziecku. Jeśli chodzi o przezierność to też czytałam że się mieścisz w normie. Czy robiłaś test PAPA z krwi? Bo to razem z USG daje szeroki pogląd na rozwój dziecka i ewentualne nieprawidłowościHej dziewczyny,
Ja dzisiaj mialam dzien pełen wrażeń, bylam u ginekologa na kontroli, wyszło że mam toksoplazmoze na wyniku aż 289....mam skierowanie do poradni medycyny chorób tropikalnych, żeby wszystko potwierdzić jeśli faktycznie tak jest to będę brała antybiotyk do końca ciazy i oby maleństwo to wszystko przetrwało [emoji24]
Następnie wyszlo ze jednak w tej ciąży tez mam problem z tsh bo wynik 5.5 i juz od jutra zaczynam eutyrox 50
A na dodatek Pani Doktor stwierdziła ze naszą przeziernosc jest na granicy bo 2.2 i teraz pytanie czy wszystko ok,niby moje dziecko jest duże bo dzisiaj miało juz 8.5 cm i rozwinięte tydzien do przodu....
Ale czy to to jest powodem? Boję się strasznie o dziecko ale jestem dobrej myśli, moze jestem naiwna ale nie chce sie zle nastawiac.
A co do płci to Pani Doktor przewiduje narazie dziewczynkę [emoji3]Zobacz załącznik 922853Zobacz załącznik 922854