reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
No tak, masz racje. Pewnie to dobry ginekolog i stad te kolejki. Tutaj któraś z dziewczyn napisała żeby zapisać się do niego nawet na później i raz pójść na wizytę do kogoś innego żebyś miała spokój ducha i zwolnienie. Jak już raz będziesz miała w końcu ta wizytę to później będzie musiał ciągłość zachować w wizytach podczas Twojej ciąży
No właśnie problem w tym, ze oni tak tego nie rozumieja. On przyjmuje raz w tyg. I usyszalam, ze mam polowac w srode to moze na czwartek zwolni sie wizyta. I tak sobie mysle no ok a jesli nie to co?
On mi wystawia skierowanie na kolejna wizytę, ale ze nie ma wolnych miejsc to sie nie zapisze. Siostra mi podpowiedziala, ze podobno jak pojde do rejestracji to moze ktos do niego zadzwonic i zapytac czy przyjmie mnie jako dodatkowa pacjentke na koniec. Zobacze moze tak sie uda

Dzieci tak szybko rosna:)
Mój pieluchy nosi ale ostatnio jednym z ulubionych zajęć jest siadanie na wc. Nocnik to jego zabawkowy garmek [emoji23][emoji23]
Ale też widzę, że mi syn wydoroslal. Wszystko rozumie gorzej z mowieniem, bo to raczej jego slaba strona no ale rozkreci sie może kiedys

Na pewno się rozkręci:))) ma jeszcze czas

No jak nie bedzie to dla Ciebie duzym problemem to lepiej tak. Ja teraz tez mhsze wszystkie wybiki wydrukować bo mam tylko w systemie. Wszystkie oprocz poufnych bo te dostalam do reki i lekarz mi nie zabieral
No przejde sie jutro [emoji6]
Znow spacerek zalicze [emoji6]
Cześć mamusie.. Ja po mega ciężkim dniu umieram..tak mnie na koniec polamalo że masakra.. Mdłości że toaleta co 5 sekund ból głowy że łzy do oczu się cisna.. Może to stres przed jutrem jeszcze po tych moich snach ostatnich...
Gratuluję wszystkich udanych wizyt :)
Co do spania z dziećmi... Nasz nigdy nie spal z nami ale on od początku dobrze sypial.. Teraz już śpi u siebie w swoim łóżku :) ale wogole po 1 urodzinach tak wydoroslal.. Rzucił smoczek poszedł spać do siebie koniec koncow rzucił pampersa.. Ahh szybko to mija.. Za miesiąc kończy 2 lata..
Dzieci tak szybko rosna:)
Mój pieluchy nosi ale ostatnio jednym z ulubionych zajęć jest siadanie na wc. Nocnik to jego zabawkowy garmek [emoji23][emoji23]
Ale też widzę, że mi syn wydoroslal. Wszystko rozumie gorzej z mowieniem, bo to raczej jego slaba strona no ale rozkreci sie może kiedys
Oj dzieci bardzooo szybko rosną [emoji6]
Moj do 3rz malo co mowil, a po 3urodzinach w miesiac zaczął mowic pelnymi zdaniami [emoji6]
Ja bym wzięła swoje wyniki. Chyba, ze chcesz się jeszcze raz kłuć:)))
Co to to nie[emoji14]
Ale Ty robiłaś prywatnie badania. Nie masz do nich dostępu online?
Hmm no mam dostęp...
Ale przejde sie do ginki niech mi dadzą to co tam jest no i jeszcze przypomnę jej bo miala mi cos zapisac bo cos w cytologii nie tak wyszlo a wczoraj zapomniala [emoji57]

Dziewczyny a mam pytanie, zmieniala ktoras z was ginekologa w czasie ciazy ?
Pojutrze juz chcemy stąd jechac a jutro akurat moja dotychcasowa gin przyjmuje i nie wiem czy iść, zeby dali mi moje wyniki ktore do tej pory robilam bo orginaly mam w karcie... czy po prostu odpuscic sobie i w styczniu isc do nowego gina z nowymi wynikami tego co teraz mi zlecila czyli morfo i mocz ?
Ja przenosząc się z Irlandii wzięłam ksero całej dokumentacji, wszystkie opisy położnych, lekarzy itp, no i oczywiście wyniki, zdjęcia z usg, które mieli dla siebie itd, dosłownie wszystko, tam w szpitalu zakładają teczkę pacjentce i całą teczkę mi kserowali
Takie notatki lekarza są ważne dla kolejnego.

Zadzwonię dzisiaj do lekarza, bo już trzeci dzień boli mnie brzuch jak na okres i to tak intensywnie, niby jest lepiej po nospie ale jednak nie do końca odpuszcza, więc dopytam go czy czekać dalej czy podjechac do niego, jest codziennie w szpitalu 8:00-14:00 więc najwyżej tam podjadę i zrobi mi usg.
Póki co idę się zbierać, z dzieciakami bo starszak dzisiaj na 7:30 do szkoły

Ja przenosząc się z Irlandii wzięłam ksero całej dokumentacji, wszystkie opisy położnych, lekarzy itp, no i oczywiście wyniki, zdjęcia z usg, które mieli dla siebie itd, dosłownie wszystko, tam w szpitalu zakładają teczkę pacjentce i całą teczkę mi kserowali
Takie notatki lekarza są ważne dla kolejnego.

Zadzwonię dzisiaj do lekarza, bo już trzeci dzień boli mnie brzuch jak na okres i to tak intensywnie, niby jest lepiej po nospie ale jednak nie do końca odpuszcza, więc dopytam go czy czekać dalej czy podjechac do niego, jest codziennie w szpitalu 8:00-14:00 więc najwyżej tam podjadę i zrobi mi usg.
Póki co idę się zbierać, z dzieciakami bo starszak dzisiaj na 7:30 do szkoły
Daj znać co powie lekarz...
U mnie dziś totalna bezsenność.. Co przysne zaraz mnie coś budzi chyba stres.. W poprzedniej ciąży tak nie miałam a teraz strasznie się boję że powiedzą że z moim dzidziusiem coś nie tak...

Daj znać co powie lekarz...
U mnie dziś totalna bezsenność.. Co przysne zaraz mnie coś budzi chyba stres.. W poprzedniej ciąży tak nie miałam a teraz strasznie się boję że powiedzą że z moim dzidziusiem coś nie tak...
Też dla mnie ta ciąża jest dużo bardziej stresująca niż poprzednia. Na pewno wszystko bedzie dobrze :)

reklama
Witam się na poczatku 15tyg (14tyg + 1dzien) ale niestety nadal,, umierajaca,,.
Silny ból gardła aż taki ze nie mogę wytrzymać i przyznam się że użyłam kilka razy hasko sept forte myślicie że zaszkodzi Dzidzi? :(
Dodatkowo katar który sam mi cieknie masakra jakaś...
Ból głowy a dziś dodatkowy bonus - suchy kaszel. :(
Brałam paracetamol.. ..czosnek..cebula...lipe..herbata z miodem i cytryna...
dziewczyny! Boję się o dzidzie
Niby obumarcie płodu wewnątrz macicy, jakieś wady w rozwoju itp :( przesada ??
Co sadzicie? ......

Do góry