reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ciężko było mi z łóżka wstać :)
Teraz odliczam czas do drzemki synka!
I zawsze możesz wskoczyć spowrotem do łóżka, a ja do 15 w pracy, na szczęście ją lubię więc łatwiej jest przetrwać i nie zasnąć [emoji6]

Poradzicie mi proszę czy przed badaniami moczu gdzie rano zawożę próbkę do laboratorium, na 12 h przed też muszę wstrzymać się z jedzeniem i piciem? Są tak różne opinie że już sama nie wiem, a dawno moczu nie badałam więc nie chciałabym czegoś zrobić źle...

I zawsze możesz wskoczyć spowrotem do łóżka, a ja do 15 w pracy, na szczęście ją lubię więc łatwiej jest przetrwać i nie zasnąć [emoji6]

Poradzicie mi proszę czy przed badaniami moczu gdzie rano zawożę próbkę do laboratorium, na 12 h przed też muszę wstrzymać się z jedzeniem i piciem? Są tak różne opinie że już sama nie wiem, a dawno moczu nie badałam więc nie chciałabym czegoś zrobić źle...
Fakt, ze jestem w domu jest fajny tyle, ze synek mi na wskoczenie do łóżka nie pozwoli :) no jedynie na godzinke na czas drzemki a tak to zabawa i zabawa ;)

Ja nigdy nie oddawalam na czczo. Nawet czesto mi się zdarzalo, ze np po wizycie szlam od razu oddac, wiec pobieralam juz w przychodni. Tak samo jak sklerotyczka zapomnialam zabrać z domu pojemniczka :)

Dzień dobry... U nas pdoga masakra. A miałam małego wziąść na zakupy dziś... Wogole wyszła mi opryszczka.. Zawsze raz do roku mi wychodzi i mąż pojechał do apteki oczywiście Pani w aptece problem bo ona nie wie co dać bo ciąża i wgl.. Dała jakiś żel no masakra nie dość że roznioslo to już na pół wargi to boli jak nie wiem..
Ja w tamtym tygodniu smarowalam opryszczke pastą do zębów żeby wysuszyc. A potem miodem zeby sie szybciej goilo. 2 dni i po sprawie :)

Fakt, ze jestem w domu jest fajny tyle, ze synek mi na wskoczenie do łóżka nie pozwoli :) no jedynie na godzinke na czas drzemki a tak to zabawa i zabawa ;)

Ja nigdy nie oddawalam na czczo. Nawet czesto mi się zdarzalo, ze np po wizycie szlam od razu oddac, wiec pobieralam juz w przychodni. Tak samo jak sklerotyczka zapomnialam zabrać z domu pojemniczka :)
No tak już jest z dziećmi, szybko ładują swoje baterie i mają mnóstwo energii do zabawy [emoji4]. Ja póki co wracając z pracy mam wolnego ile tylko zapragnę, ale marzę już o tym by w końcu ktoś zakłócił ten spokój [emoji16]
W takim razie choćby wieczorem nie muszę się aż tak ograniczać z jedzeniem czy piciem [emoji6]

Dziewczyny powiedzcie mi czy to ja jestem przewrażliwiona czy siostra mojego męża przesadza. Zapytała mnie czy jakby jej synek zachorowal i nie mógł isc do prEdszkola to czy bym z nim posiedziala kilka dni...

Cześć dziewczyny. Witam się I ja... przezylam dziś w nocy najgorszy ból głowy w swoim życiu który niestety jeszcze nie puścił. Jestem meteopatka I zmiany pogody mnie wykanczaja ale to co przeżyłam dziś to przekracza ludzkie pojęcie. Nie wiem już co mam robic ani jak sobie pomóc. Najzwyczajniej w świecie nie daje rady :(

Dziewczyny powiedzcie mi czy to ja jestem przewrażliwiona czy siostra mojego męża przesadza. Zapytała mnie czy jakby jej synek zachorowal i nie mógł isc do prEdszkola to czy bym z nim posiedziala kilka dni...
Powiem Ci, ze ja w pierwszej ciazy prowadzilam troche "wojne" z siostrą. Ona uważała, ze skoro jestem w domu w 8 mc ciazy to ona chora coreczke bedzie do mnie wysylac. Z tym, ze ona zostawalaby na caly powiedzmy tydzien bo daleko od siebie mieszkamy. Pozniej jak sie synek urodzil i byly wakacje to stwierdzila, ze nie ma z kim corki zostawic i przyjedzie do nas na chociaz 3 tygodnie.
Szczerze wysmialam ja... Moze czysto egoistyczne podejscie ale po pierwsze nie chcialam sie rozchorowac w 8mc a pozniej chcialam cieszyc sie macierzynstwem a nie zajmowac sie dodatkowo kolejnym dzieckiem. Szczególnie ze u nas pomoc idzie tylko w jedna strone

Uważam, że siedzenie z chorym dzieckiem to nie jest odpowiednie zajęcie dla kobiety w ciąży. Spokojnie możesz jej tak powiedzieć... nie powinna się obrazić.

reklama
Cześć dziewczyny. Witam się I ja... przezylam dziś w nocy najgorszy ból głowy w swoim życiu który niestety jeszcze nie puścił. Jestem meteopatka I zmiany pogody mnie wykanczaja ale to co przeżyłam dziś to przekracza ludzkie pojęcie. Nie wiem już co mam robic ani jak sobie pomóc. Najzwyczajniej w świecie nie daje rady :(
Wiem, ze paracetamol to moze byc za malo, ale jak mnie bardzo boli glowa a ostatnio sie zdarza to biore apap i na chwile mi troche pomaga na tyle zeby zasnąć

Do góry