Ale superJa juz po [emoji4] pani doktor jest przekonana ze bedzie dziewczynka [emoji176][emoji176]
Dzidzia jest tak ruchliwa, machala nozkami, kopala nóżkami, buzke otwierala no sama slodycz [emoji176] a pani doktor musiala sie nameczyc zeby dobrze ją złapać [emoji14] a ma juz 7,41cm [emoji176][emoji176] pozniej wrzuce foto, poki co wracam do domu, dobrze ze dzis mam puste swoje konto bo po drodze jest tyleee sklepow ze tz moglby mnie zabic jakbym zaszala [emoji85]
reklama
Kaamilaaa
Fanka BB :)
Sama szyjesz ? Masz jakieś sprawdzony wzor na taka poduche ?Zobacz załącznik 921819
A ja się chwaleodświeżyłem swojego rogala ciążowego i uszyłam nowe ubranko + dołożyłam wypełnienia. Miał być bardziej neutralny motyw skoro wstępnie chłopak ale młoda się uparła [emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 921820
Niby jakis tam mam ale pytam [emoji14]
Jeszcze kure mam zamiar uszyc i jakies kocyki [emoji14]
Tak [emoji14] przynajmniej imie mamy z glowy [emoji7]Ale superczyli już na 100% będzie Dagmara
gratuluję
![]()
G
guest-1704238530
Gość
No pewnie, ze nie widać, ta teoria opiera się na umiejscowieniu naszego Kropkatu bardziej dziewczynka. Miałam bardzo podobnie, a z wyrostka płciowego było już bardzo dobrze widać... a jak bedzie naprawdę to okaże sie u mnie 18 grudnia [emoji39]
Tez idę 18 grudnia i mam nadzieję że się też dowiem
Zaskoczona2013
Sama szyjesz ? Masz jakieś sprawdzony wzor na taka poduche ?
Niby jakis tam mam ale pytam [emoji14]
Jeszcze kure mam zamiar uszyc i jakies kocyki [emoji14] Tak [emoji14] przynajmniej imie mamy z glowy [emoji7]
Kama wykorzystałam swoją stara poduchę
Aaa to kile robilam na pewno a konfliktu nie mamy bo ja mam dodatniaWaserman to kiła, cooombs to konflikt serologiczny między mama, a dzieckiem
Sliczna jestZobacz załącznik 921819
A ja się chwaleodświeżyłem swojego rogala ciążowego i uszyłam nowe ubranko + dołożyłam wypełnienia. Miał być bardziej neutralny motyw skoro wstępnie chłopak ale młoda się uparła [emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 921820
Na olx widziałam takie poduchy po 20-30zl, sama miałam szyć ale teraz się zastanawiam, czy się to opłaca, chyba kupię używaną i uszyje nową poszewke i będzie jak nowa, ewentualnie mam jakieś wypełnienie w domu to mogę dojechać, żeby była wygodniejszaCzyli dobrze sie spi z taka poducha ? [emoji14] dobrze wiedzieć bo zastanawiam sie nad uszyciem sobie takiej [emoji14]
Gratuluję tez udanej wizyty
Nie dodały mi się pozostałe cytaty, wiec nie pamiętam kto jeszcze wizytowal dlatego ogólnie wszystkim gratuluję
U nas też wszystko dobrze, sprawdził przezierność, kość nosową i wszystkie narządy i powiedział, że pięknie, płci nie udało się podglądnąć, bo się tak układał, że nie było widać wyrostka plciowego , a ponieważ idę za tydzień na prenatalne do szpitala, to już nie kombinowalismy
Główka raczej na dziewczynkę wygląda no i moje przeczucia nadal w tym kierunku, wiec tego się trzymam
Ogólnie jeszcze tylko przez dwa tygodnie mam brać duphaston i zmniejszać już powoli ilość, bo wszystko ładnie wygląda, nie ma już plamień ani nic, ciałko żółte ciążowe zanika i łożysko przejmuje wszystkie funkcje, wiec jest na tyle bezpiecznie, że można spokojnie wszystko odstawiac, przepisał mi jeszcze jedno opakowanie duphastonu gdyby jakaś wyjątkowa sytuacja się zdarzyła, to lepiej mieć w domu na zapas
Za tydzień prenatalne, ciekawa jestem jak szybko będą wyniki pappa, bo wypadają akurat święta, wiec może się to przeciągnąć później niż 2tygodnie
U mojego doktorka kolejna wizyta 31.12, w sylwestra, wiec jeszcze przed nowym rokiem podglądanie co u malucha słychać
Ogólnie miałam dzisiaj zabiegany dzień. Pakowałam prezenty mikolajowe dla grupy mojej córki w przedszkolu plus dla trzech Pań, potem to musiałam zawieźć do przeszdszkola, potem zakupy, obiad, odebrać syna ze szkoły, odebrać młodszych z przedszkola, potem zawieść starszego na trening i do lekarza, nabiegalam się i przez to mnie brzuchbolal i ciągło trochę, ale położyłam się wreszcie i odpuszcza juz, także jutro spokojniejszy dzień planuje , żeby nie przesadzić tak jak dziś
Kaamilaaa
Super ze i u Ciebie wszystko dobrze [emoji7] gratuluje [emoji8]Na olx widziałam takie poduchy po 20-30zl, sama miałam szyć ale teraz się zastanawiam, czy się to opłaca, chyba kupię używaną i uszyje nową poszewke i będzie jak nowa, ewentualnie mam jakieś wypełnienie w domu to mogę dojechać, żeby była wygodniejsza
Nie dodały mi się pozostałe cytaty, wiec nie pamiętam kto jeszcze wizytowal dlatego ogólnie wszystkim gratuluję
U nas też wszystko dobrze, sprawdził przezierność, kość nosową i wszystkie narządy i powiedział, że pięknie, płci nie udało się podglądnąć, bo się tak układał, że nie było widać wyrostka plciowego , a ponieważ idę za tydzień na prenatalne do szpitala, to już nie kombinowalismy
Główka raczej na dziewczynkę wygląda no i moje przeczucia nadal w tym kierunku, wiec tego się trzymam [emoji14]
Ogólnie jeszcze tylko przez dwa tygodnie mam brać duphaston i zmniejszać już powoli ilość, bo wszystko ładnie wygląda, nie ma już plamień ani nic, ciałko żółte ciążowe zanika i łożysko przejmuje wszystkie funkcje, wiec jest na tyle bezpiecznie, że można spokojnie wszystko odstawiac, przepisał mi jeszcze jedno opakowanie duphastonu gdyby jakaś wyjątkowa sytuacja się zdarzyła, to lepiej mieć w domu na zapas
Za tydzień prenatalne, ciekawa jestem jak szybko będą wyniki pappa, bo wypadają akurat święta, wiec może się to przeciągnąć później niż 2tygodnie
U mojego doktorka kolejna wizyta 31.12, w sylwestra, wiec jeszcze przed nowym rokiem podglądanie co u malucha słychać
Ogólnie miałam dzisiaj zabiegany dzień. Pakowałam prezenty mikolajowe dla grupy mojej córki w przedszkolu plus dla trzech Pań, potem to musiałam zawieźć do przeszdszkola, potem zakupy, obiad, odebrać syna ze szkoły, odebrać młodszych z przedszkola, potem zawieść starszego na trening i do lekarza, nabiegalam się i przez to mnie brzuchbolal i ciągło trochę, ale położyłam się wreszcie i odpuszcza juz, także jutro spokojniejszy dzień planuje , żeby nie przesadzić tak jak dziś
Co do poduchy, ucze sie coraz wiecej szyc skoro dostalam maszyne na urodziny [emoji14] i wole sobie kupic materiał, wypelnienie i sama od podstaw zrobic [emoji6] zabawa i nauka w jednym [emoji6]
Super, ze dobre wiesci na wizycie. To trzymam kciuki za dziewczynkę. Mi dzisiaj powiedzieli ze moge po tyg dzwonic i pytać czy juz wynik jest wiec może uda sie szybciejNa olx widziałam takie poduchy po 20-30zl, sama miałam szyć ale teraz się zastanawiam, czy się to opłaca, chyba kupię używaną i uszyje nową poszewke i będzie jak nowa, ewentualnie mam jakieś wypełnienie w domu to mogę dojechać, żeby była wygodniejsza
Główka raczej na dziewczynkę wygląda no i moje przeczucia nadal w tym kierunku, wiec tego się trzymam [emoji14]
reklama
Paulina97
Cześć dziewczyny. Ostatnio nie pisałam bo troche na głowie mieliśmy, jeszcze wesele w sobote ja chora..tragedia. Ciążę mialam bez objawów. A teraz 9 tyg sie zaczyna i jest mi niedobrze..do tego mogłabym całymi dniami spać.[emoji849]Niestety u mnie za wczesnie na jakieś kupna rzeczy czy wozka,mam nadzieje ze do poznania plci sie wstrzymam[emoji9]