reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja juz po [emoji4] pani doktor jest przekonana ze bedzie dziewczynka [emoji176][emoji176]
Dzidzia jest tak ruchliwa, machala nozkami, kopala nóżkami, buzke otwierala no sama slodycz [emoji176] a pani doktor musiala sie nameczyc zeby dobrze ją złapać [emoji14] a ma juz 7,41cm [emoji176][emoji176] pozniej wrzuce foto, poki co wracam do domu, dobrze ze dzis mam puste swoje konto bo po drodze jest tyleee sklepow ze tz moglby mnie zabic jakbym zaszala [emoji85]
Ale super:) czyli już na 100% będzie Dagmara:) gratuluję:)

reklama
Zobacz załącznik 921819
A ja się chwale :D odświeżyłem swojego rogala ciążowego i uszyłam nowe ubranko + dołożyłam wypełnienia. Miał być bardziej neutralny motyw skoro wstępnie chłopak ale młoda się uparła [emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 921820
Sama szyjesz ? Masz jakieś sprawdzony wzor na taka poduche ?
Niby jakis tam mam ale pytam [emoji14]
Jeszcze kure mam zamiar uszyc i jakies kocyki [emoji14]
Ale super:) czyli już na 100% będzie Dagmara:) gratuluję:)
Tak [emoji14] przynajmniej imie mamy z glowy [emoji7]

Sama szyjesz ? Masz jakieś sprawdzony wzor na taka poduche ?
Niby jakis tam mam ale pytam [emoji14]
Jeszcze kure mam zamiar uszyc i jakies kocyki [emoji14] Tak [emoji14] przynajmniej imie mamy z glowy [emoji7]

Kama wykorzystałam swoją stara poduchę :D rozprulam ja coby dodać więcej wypełnienia i później na podstawie starego pokrowca zrobiłam wykrój

Czyli dobrze sie spi z taka poducha ? [emoji14] dobrze wiedzieć bo zastanawiam sie nad uszyciem sobie takiej [emoji14]
Na olx widziałam takie poduchy po 20-30zl, sama miałam szyć ale teraz się zastanawiam, czy się to opłaca, chyba kupię używaną i uszyje nową poszewke i będzie jak nowa, ewentualnie mam jakieś wypełnienie w domu to mogę dojechać, żeby była wygodniejsza
Gratuluję tez udanej wizyty :)

Nie dodały mi się pozostałe cytaty, wiec nie pamiętam kto jeszcze wizytowal dlatego ogólnie wszystkim gratuluję :)

U nas też wszystko dobrze, sprawdził przezierność, kość nosową i wszystkie narządy i powiedział, że pięknie, płci nie udało się podglądnąć, bo się tak układał, że nie było widać wyrostka plciowego , a ponieważ idę za tydzień na prenatalne do szpitala, to już nie kombinowalismy
Główka raczej na dziewczynkę wygląda no i moje przeczucia nadal w tym kierunku, wiec tego się trzymam :p
Ogólnie jeszcze tylko przez dwa tygodnie mam brać duphaston i zmniejszać już powoli ilość, bo wszystko ładnie wygląda, nie ma już plamień ani nic, ciałko żółte ciążowe zanika i łożysko przejmuje wszystkie funkcje, wiec jest na tyle bezpiecznie, że można spokojnie wszystko odstawiac, przepisał mi jeszcze jedno opakowanie duphastonu gdyby jakaś wyjątkowa sytuacja się zdarzyła, to lepiej mieć w domu na zapas ;)

Za tydzień prenatalne, ciekawa jestem jak szybko będą wyniki pappa, bo wypadają akurat święta, wiec może się to przeciągnąć później niż 2tygodnie
U mojego doktorka kolejna wizyta 31.12, w sylwestra, wiec jeszcze przed nowym rokiem podglądanie co u malucha słychać

Ogólnie miałam dzisiaj zabiegany dzień. Pakowałam prezenty mikolajowe dla grupy mojej córki w przedszkolu plus dla trzech Pań, potem to musiałam zawieźć do przeszdszkola, potem zakupy, obiad, odebrać syna ze szkoły, odebrać młodszych z przedszkola, potem zawieść starszego na trening i do lekarza, nabiegalam się i przez to mnie brzuchbolal i ciągło trochę, ale położyłam się wreszcie i odpuszcza juz, także jutro spokojniejszy dzień planuje , żeby nie przesadzić tak jak dziś

Na olx widziałam takie poduchy po 20-30zl, sama miałam szyć ale teraz się zastanawiam, czy się to opłaca, chyba kupię używaną i uszyje nową poszewke i będzie jak nowa, ewentualnie mam jakieś wypełnienie w domu to mogę dojechać, żeby była wygodniejsza

Nie dodały mi się pozostałe cytaty, wiec nie pamiętam kto jeszcze wizytowal dlatego ogólnie wszystkim gratuluję :)

U nas też wszystko dobrze, sprawdził przezierność, kość nosową i wszystkie narządy i powiedział, że pięknie, płci nie udało się podglądnąć, bo się tak układał, że nie było widać wyrostka plciowego , a ponieważ idę za tydzień na prenatalne do szpitala, to już nie kombinowalismy
Główka raczej na dziewczynkę wygląda no i moje przeczucia nadal w tym kierunku, wiec tego się trzymam [emoji14]
Ogólnie jeszcze tylko przez dwa tygodnie mam brać duphaston i zmniejszać już powoli ilość, bo wszystko ładnie wygląda, nie ma już plamień ani nic, ciałko żółte ciążowe zanika i łożysko przejmuje wszystkie funkcje, wiec jest na tyle bezpiecznie, że można spokojnie wszystko odstawiac, przepisał mi jeszcze jedno opakowanie duphastonu gdyby jakaś wyjątkowa sytuacja się zdarzyła, to lepiej mieć w domu na zapas ;)

Za tydzień prenatalne, ciekawa jestem jak szybko będą wyniki pappa, bo wypadają akurat święta, wiec może się to przeciągnąć później niż 2tygodnie
U mojego doktorka kolejna wizyta 31.12, w sylwestra, wiec jeszcze przed nowym rokiem podglądanie co u malucha słychać

Ogólnie miałam dzisiaj zabiegany dzień. Pakowałam prezenty mikolajowe dla grupy mojej córki w przedszkolu plus dla trzech Pań, potem to musiałam zawieźć do przeszdszkola, potem zakupy, obiad, odebrać syna ze szkoły, odebrać młodszych z przedszkola, potem zawieść starszego na trening i do lekarza, nabiegalam się i przez to mnie brzuchbolal i ciągło trochę, ale położyłam się wreszcie i odpuszcza juz, także jutro spokojniejszy dzień planuje , żeby nie przesadzić tak jak dziś
Super ze i u Ciebie wszystko dobrze [emoji7] gratuluje [emoji8]

Co do poduchy, ucze sie coraz wiecej szyc skoro dostalam maszyne na urodziny [emoji14] i wole sobie kupic materiał, wypelnienie i sama od podstaw zrobic [emoji6] zabawa i nauka w jednym [emoji6]

Główka raczej na dziewczynkę wygląda no i moje przeczucia nadal w tym kierunku, wiec tego się trzymam [emoji14]

Super, ze dobre wiesci na wizycie. To trzymam kciuki za dziewczynkę. Mi dzisiaj powiedzieli ze moge po tyg dzwonic i pytać czy juz wynik jest wiec może uda sie szybciej

reklama
Cześć dziewczyny. Ostatnio nie pisałam bo troche na głowie mieliśmy, jeszcze wesele w sobote ja chora..tragedia. Ciążę mialam bez objawów. A teraz 9 tyg sie zaczyna i jest mi niedobrze..do tego mogłabym całymi dniami spać.[emoji849]Niestety u mnie za wczesnie na jakieś kupna rzeczy czy wozka,mam nadzieje ze do poznania plci sie wstrzymam[emoji9]

Do góry