reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Też nie mam brzucha i póki co służy mi do posiadania czegoś miedzy nogami (jeju, jak to brzmi :D), odciążenia przez to bioder, ułożenia się wygodnie na lewym boku bez częstego przekręcania i przytulenia do czegoś co nie chrapie :D :D
Haha :) rozbawilaś mnie [emoji23]
Jeszcze 4 osoby i ja :) chyba dokladny ten lekarz bo siedzą tam i siedzą te dziewczyny.

reklama
A przed ciaza jakoś nie długo badałaś cukier ? Miałaś kiedykolwiek podwyższony ? Wiesz... Na razie nie ma co myśleć o tym co będzie po, bo to nigdy nie wiadomo jak się organizm zachowa więc tym bym na razie się nie martwiła :)
Nie badalam, ostatni raz w pierwszej ciazy czyli 5lat temu..wtedy bylo wszystko ok..
No nic bede myslec po porodzie bo i tak bede musiala zrobic potem krzywą.
Chyba bede musiała później tego bardziej pilnowac tym bardziej ze w mojej bliskiej rodzinie sporo przypadków cukrzycy bylo..

Dziewczyny , faktycznie chodźcie na badania krwi raz w miesiącu? Ja do tej pory morfologie zrobiłam raz... I na więcej lekarz mnie nie kierował :/ wizyte kontrolna mam w czwartek.

Btw. Dostałam wyniki z PAPPA I wszystko ok tyko t21 1:14429 A pozostałe <1:20 000 :)
Ale cały piątek I sobotę też czułam się fatalnie... strasznie było mi niedobrze. Za to wczoraj jakiś straszny atak gastro. Masakra!
Mi lekarz na wcześniejszej wizycie nie mówił nic o badaniach, a jak przyszłam w sobotę to się zdziwił że nie mam morfologii i moczu i nakazał na każdą wizytę (raz w miesiacu) robić te badania [emoji6]

Mi lekarz na wcześniejszej wizycie nie mówił nic o badaniach, a jak przyszłam w sobotę to się zdziwił że nie mam morfologii i moczu i nakazał na każdą wizytę (raz w miesiacu) robić te badania [emoji6]
No właśnie ! Też o tym slyszalam że tak się robi ale mój też nic nie mowil... Ciekawe co powie w czwartek.

Kurczę... miesiąc siedziałam w domu na L4 w końcu mogę się ruszyć na siłownię (zajęcia na brzuchatych) - tak na to czekałam! I zmiana pogody, ciśnienie spada A ja się czuje jak worek kartofli :( jakoś tak mi się ciężko oddycha, głowa taka ciężka, w brzuchu jezdzi. Już czekam aż nadejdzie migrena pogodowa ...

No właśnie ! Też o tym slyszalam że tak się robi ale mój też nic nie mowil... Ciekawe co powie w czwartek.
Tez tak słyszałam, ale stwierdziłam, że jak nie powiedział to idę bez. No i prosił żebym teraz zrobiła i przesłała na maila, bo następna wizyta za miesiąc [emoji6]

Kurczę... miesiąc siedziałam w domu na L4 w końcu mogę się ruszyć na siłownię (zajęcia na brzuchatych) - tak na to czekałam! I zmiana pogody, ciśnienie spada A ja się czuje jak worek kartofli :( jakoś tak mi się ciężko oddycha, głowa taka ciężka, w brzuchu jezdzi. Już czekam aż nadejdzie migrena pogodowa ...
Kurcze wlasnie tez bym poszla na fitnes. Miałam pytac lekarza w czwartek ale wypadlo mo z glowy. Dzisiaj może zapytam tego co usg będzie mi robić.

Kurcze wlasnie tez bym poszla na fitnes. Miałam pytac lekarza w czwartek ale wypadlo mo z glowy. Dzisiaj może zapytam tego co usg będzie mi robić.
Ja się nie pytałam swojego... Nie wiem zy to nieodpowiedzialne. Ćwiczyłem przed ciaza, I przez pierwsze 2 miesiące. Ostatni miesiąc odpuściłam jak dostałam mega skurcz po treningu I poszłam na zwolnienie. Ale wszystko jest dobrze czuje się ogólnie dobrze (Z wyjątkiem bycia dzis workiem kartofli ale to pogodowe chyba...) więc doszłam do wniosku że sprawdzę co i jak na tych zajęciach. O ile na nie wstanę
..

reklama
Tez tak słyszałam, ale stwierdziłam, że jak nie powiedział to idę bez. No i prosił żebym teraz zrobiła i przesłała na maila, bo następna wizyta za miesiąc [emoji6]
Ale macie troskliwych tych lekarzy. Ja do swojego nawet numeru telefonu nie mam. Przyjmuje tylko raz w tygodniu i w szpitalu no ale cholera wie kiedy :(

Do góry