reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Też nie mam brzucha i póki co służy mi do posiadania czegoś miedzy nogami (jeju, jak to brzmi :D), odciążenia przez to bioder, ułożenia się wygodnie na lewym boku bez częstego przekręcania i przytulenia do czegoś co nie chrapie :D :D
Haha :) rozbawilaś mnie [emoji23]
Jeszcze 4 osoby i ja :) chyba dokladny ten lekarz bo siedzą tam i siedzą te dziewczyny.

reklama
A przed ciaza jakoś nie długo badałaś cukier ? Miałaś kiedykolwiek podwyższony ? Wiesz... Na razie nie ma co myśleć o tym co będzie po, bo to nigdy nie wiadomo jak się organizm zachowa więc tym bym na razie się nie martwiła :)
Nie badalam, ostatni raz w pierwszej ciazy czyli 5lat temu..wtedy bylo wszystko ok..
No nic bede myslec po porodzie bo i tak bede musiala zrobic potem krzywą.
Chyba bede musiała później tego bardziej pilnowac tym bardziej ze w mojej bliskiej rodzinie sporo przypadków cukrzycy bylo..

Dziewczyny , faktycznie chodźcie na badania krwi raz w miesiącu? Ja do tej pory morfologie zrobiłam raz... I na więcej lekarz mnie nie kierował :/ wizyte kontrolna mam w czwartek.

Btw. Dostałam wyniki z PAPPA I wszystko ok tyko t21 1:14429 A pozostałe <1:20 000 :)
Ale cały piątek I sobotę też czułam się fatalnie... strasznie było mi niedobrze. Za to wczoraj jakiś straszny atak gastro. Masakra!
Mi lekarz na wcześniejszej wizycie nie mówił nic o badaniach, a jak przyszłam w sobotę to się zdziwił że nie mam morfologii i moczu i nakazał na każdą wizytę (raz w miesiacu) robić te badania [emoji6]

Mi lekarz na wcześniejszej wizycie nie mówił nic o badaniach, a jak przyszłam w sobotę to się zdziwił że nie mam morfologii i moczu i nakazał na każdą wizytę (raz w miesiacu) robić te badania [emoji6]
No właśnie ! Też o tym slyszalam że tak się robi ale mój też nic nie mowil... Ciekawe co powie w czwartek.

Kurczę... miesiąc siedziałam w domu na L4 w końcu mogę się ruszyć na siłownię (zajęcia na brzuchatych) - tak na to czekałam! I zmiana pogody, ciśnienie spada A ja się czuje jak worek kartofli :( jakoś tak mi się ciężko oddycha, głowa taka ciężka, w brzuchu jezdzi. Już czekam aż nadejdzie migrena pogodowa ...

No właśnie ! Też o tym slyszalam że tak się robi ale mój też nic nie mowil... Ciekawe co powie w czwartek.
Tez tak słyszałam, ale stwierdziłam, że jak nie powiedział to idę bez. No i prosił żebym teraz zrobiła i przesłała na maila, bo następna wizyta za miesiąc [emoji6]

Kurczę... miesiąc siedziałam w domu na L4 w końcu mogę się ruszyć na siłownię (zajęcia na brzuchatych) - tak na to czekałam! I zmiana pogody, ciśnienie spada A ja się czuje jak worek kartofli :( jakoś tak mi się ciężko oddycha, głowa taka ciężka, w brzuchu jezdzi. Już czekam aż nadejdzie migrena pogodowa ...
Kurcze wlasnie tez bym poszla na fitnes. Miałam pytac lekarza w czwartek ale wypadlo mo z glowy. Dzisiaj może zapytam tego co usg będzie mi robić.

Kurcze wlasnie tez bym poszla na fitnes. Miałam pytac lekarza w czwartek ale wypadlo mo z glowy. Dzisiaj może zapytam tego co usg będzie mi robić.
Ja się nie pytałam swojego... Nie wiem zy to nieodpowiedzialne. Ćwiczyłem przed ciaza, I przez pierwsze 2 miesiące. Ostatni miesiąc odpuściłam jak dostałam mega skurcz po treningu I poszłam na zwolnienie. Ale wszystko jest dobrze czuje się ogólnie dobrze (Z wyjątkiem bycia dzis workiem kartofli ale to pogodowe chyba...) więc doszłam do wniosku że sprawdzę co i jak na tych zajęciach. O ile na nie wstanę
..

reklama
Tez tak słyszałam, ale stwierdziłam, że jak nie powiedział to idę bez. No i prosił żebym teraz zrobiła i przesłała na maila, bo następna wizyta za miesiąc [emoji6]
Ale macie troskliwych tych lekarzy. Ja do swojego nawet numeru telefonu nie mam. Przyjmuje tylko raz w tygodniu i w szpitalu no ale cholera wie kiedy :(

Do góry