reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cześć Dziewczyny. Trzymam kciuki za wszystkie badania i wizyty.
Też wieczorem źle się poczułam, miałam taki twardy brzuch i było mi niedobrze. Położyłam się spać już o 22 - to była dobra decyzja.
Z mężem kłócę sie równie często, ale widzę po nim, ze stara się mimo wszystko być łagodniejszy i mniej radykalny w swoich "racjach" a kiedy choć trochę podnosi głos od razu każę NA NAS nie "krzyczeć" [emoji6]

Dziś spędziłam upojną noc z... moją nową poduszką ciążową,ma się rozumieć [emoji39] Absolutnie polecam, prawdziwy hit, sama dopasowuje się do ciała i nagle ten lewy bok staje się wygodną pozycją. Ba, jestem w stanie przespać tak prawie całą noc. Polecam [emoji4]
To podeślij link ktora to była [emoji3]

reklama
Gratuluje pappy:) kolejny zdrowy maluszek rośnie :)

Ja tez mialam raz skierowanie, tyle, ze zrobilam teraz drugi raz sama. Kolejne skierowanie dostalam i mam zrobić po swietach.
Dzisiaj w szpitalu nawiedzeni znowu mi 4 fiolki krwi pobrali. Zgubili moja grupw krwi a w piatek im dalam. Dzisiaj az sie wkurzylam, bo mi zaczeli wmawiac, ze to niemozliwe.
Jeju, ale im się zbiera...

To podeślij link ktora to była [emoji3]
Link do: Dreamland* Poduszka ciążowa, do karmienia Smart C

Z tym, że ja mam 163cm wzrostu a ta poduszka kierowana jest do osób niskich i średniego wzrostu, pewnie na innych aukcjach są większe w razie potrzeby ;)
To jest moja - mąż wybrał wzór w serduszka... so sweet :D
20181203_090649.jpeg

Załączniki

• 20181203_090649.jpeg
    20181203_090649.jpeg
    163 KB · Wyświetleń: 238
Gratuluje pappy:) kolejny zdrowy maluszek rośnie :)

Ja tez mialam raz skierowanie, tyle, ze zrobilam teraz drugi raz sama. Kolejne skierowanie dostalam i mam zrobić po swietach.
Dzisiaj w szpitalu nawiedzeni znowu mi 4 fiolki krwi pobrali. Zgubili moja grupw krwi a w piatek im dalam. Dzisiaj az sie wkurzylam, bo mi zaczeli wmawiac, ze to niemozliwe.
NFZ cholera jasna... oni "nigdy"sie nie mylą za to pacjent ? Jak coś jest nie tak to zawsze pacjent winny...

Niestety :)
Ale już jakoś mi przeszła złość tylko ręka mi zaraz odpadnie.
Mam dobre serce wszystkie dziewczyny z wielkim brzuchem przepuszczam na usg (takie z oddzialu) bede tu do wieczora siedzieć albo znowu powiedzą, ze juz za późno
Czasem trzeba pomyśleć tylko o sobie ;)) dobrze jakbyś to usg miała już dziś za sobą.

Ja mialam zlecone do tej pory na pierwszej wizycie w 8tc te wszystkie pierwsze badania, potem na kolejnej w 10 dostalam skierowanie na krzywa tylko wiec przed dzisiejsza wizyta nic nie robilam.
Dostałeś skierowanie na podstawie wyników z pierwszej morfologii ?

Jeśli nic nie wspominał to znaczy, ze pierwszy wynik miałaś ok. Ja miałem cukier 102 co kwalifikowało się do robienia krzywej wcześniej niż po 20 tygodniu ;) na szczęście wyszła bardzo dobrze :)

To super że jest ok :)

Dziekuje :) A on Cię na jakiejs konkretnej podstawie na te badania skierował? Miałaś coś nie tak z wynikami czy po prostu uznał że to takie badanie które trzeba zrobić. Bo mój o tym słowem nie wspomniał ostatnio A na wizycie byłam miesiąc temu
Jeśli nie miałaś glukozy na czczo podwyzszonej to nie bylo koniecznosci narazie robic krzywej[emoji6] po 20tc dopiero cie to czeka [emoji6]

reklama
Dostałeś skierowanie na podstawie wyników z pierwszej morfologii ?

To super że jest ok :)
Glukoze na czczo mialam 96 wiec powyzej normy i musialam zrobic krzywa zeby zdiagnozować cukrzyce, niestety nie mialam tyle szczęścia co @Pianistka bo u mnie krzywa wyszla 92(zle)-177-131 wiec mam cukrzyce i musze pilnowac cukrow i diety [emoji6]

Do góry