reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cześć Dziewczyny. Trzymam kciuki za wszystkie badania i wizyty.
Też wieczorem źle się poczułam, miałam taki twardy brzuch i było mi niedobrze. Położyłam się spać już o 22 - to była dobra decyzja.
Z mężem kłócę sie równie często, ale widzę po nim, ze stara się mimo wszystko być łagodniejszy i mniej radykalny w swoich "racjach" a kiedy choć trochę podnosi głos od razu każę NA NAS nie "krzyczeć" [emoji6]

Dziś spędziłam upojną noc z... moją nową poduszką ciążową,ma się rozumieć [emoji39] Absolutnie polecam, prawdziwy hit, sama dopasowuje się do ciała i nagle ten lewy bok staje się wygodną pozycją. Ba, jestem w stanie przespać tak prawie całą noc. Polecam [emoji4]
To podeślij link ktora to była [emoji3]

reklama
Gratuluje pappy:) kolejny zdrowy maluszek rośnie :)

Ja tez mialam raz skierowanie, tyle, ze zrobilam teraz drugi raz sama. Kolejne skierowanie dostalam i mam zrobić po swietach.
Dzisiaj w szpitalu nawiedzeni znowu mi 4 fiolki krwi pobrali. Zgubili moja grupw krwi a w piatek im dalam. Dzisiaj az sie wkurzylam, bo mi zaczeli wmawiac, ze to niemozliwe.
Jeju, ale im się zbiera...

To podeślij link ktora to była [emoji3]
Link do: Dreamland* Poduszka ciążowa, do karmienia Smart C

Z tym, że ja mam 163cm wzrostu a ta poduszka kierowana jest do osób niskich i średniego wzrostu, pewnie na innych aukcjach są większe w razie potrzeby ;)
To jest moja - mąż wybrał wzór w serduszka... so sweet :D
20181203_090649.jpeg

Załączniki

• 20181203_090649.jpeg
    20181203_090649.jpeg
    163 KB · Wyświetleń: 235
Gratuluje pappy:) kolejny zdrowy maluszek rośnie :)

Ja tez mialam raz skierowanie, tyle, ze zrobilam teraz drugi raz sama. Kolejne skierowanie dostalam i mam zrobić po swietach.
Dzisiaj w szpitalu nawiedzeni znowu mi 4 fiolki krwi pobrali. Zgubili moja grupw krwi a w piatek im dalam. Dzisiaj az sie wkurzylam, bo mi zaczeli wmawiac, ze to niemozliwe.
NFZ cholera jasna... oni "nigdy"sie nie mylą za to pacjent ? Jak coś jest nie tak to zawsze pacjent winny...

Niestety :)
Ale już jakoś mi przeszła złość tylko ręka mi zaraz odpadnie.
Mam dobre serce wszystkie dziewczyny z wielkim brzuchem przepuszczam na usg (takie z oddzialu) bede tu do wieczora siedzieć albo znowu powiedzą, ze juz za późno
Czasem trzeba pomyśleć tylko o sobie ;)) dobrze jakbyś to usg miała już dziś za sobą.

Ja mialam zlecone do tej pory na pierwszej wizycie w 8tc te wszystkie pierwsze badania, potem na kolejnej w 10 dostalam skierowanie na krzywa tylko wiec przed dzisiejsza wizyta nic nie robilam.
Dostałeś skierowanie na podstawie wyników z pierwszej morfologii ?

Jeśli nic nie wspominał to znaczy, ze pierwszy wynik miałaś ok. Ja miałem cukier 102 co kwalifikowało się do robienia krzywej wcześniej niż po 20 tygodniu ;) na szczęście wyszła bardzo dobrze :)

To super że jest ok :)

Dziekuje :) A on Cię na jakiejs konkretnej podstawie na te badania skierował? Miałaś coś nie tak z wynikami czy po prostu uznał że to takie badanie które trzeba zrobić. Bo mój o tym słowem nie wspomniał ostatnio A na wizycie byłam miesiąc temu
Jeśli nie miałaś glukozy na czczo podwyzszonej to nie bylo koniecznosci narazie robic krzywej[emoji6] po 20tc dopiero cie to czeka [emoji6]

reklama
Dostałeś skierowanie na podstawie wyników z pierwszej morfologii ?

To super że jest ok :)
Glukoze na czczo mialam 96 wiec powyzej normy i musialam zrobic krzywa zeby zdiagnozować cukrzyce, niestety nie mialam tyle szczęścia co @Pianistka bo u mnie krzywa wyszla 92(zle)-177-131 wiec mam cukrzyce i musze pilnowac cukrow i diety [emoji6]

Do góry