reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Jaka ty drobinka jesteś , zgrabniutka i brzusio malutki ale śliczny

Dziecku niezaszkodzisz, bo organizmu daje najpierw dziecku a potem dopiero tobie, ale właśnie sobie zaszkodzisz, a anemia nie jest wskazana, wiec postaraj się chociaż jakieś jogurty itp

Ja się przeprowadzalam będąc w trzeciej ciąży w 20 tygodniu z dwójką dzieci z Irlandii, wysłaliśmy 3 palety rzeczy, z czego tylko jedna szafeczka rozkrecona i położona na płasko, reszta to ciuchy, zabawki, szkło, talerze, garnki, jakiś sprzęt kuchenny i inne duperele , w samolocie mieliśmy dwie podręczne walizeczki i 3 malutkie plecach na drobiazgi, reszta poszła na paletach ;) gorsze było rozpakowywanie tego [emoji14]

W każdej ciąży jadłam kilogramami inicjatywy nikomu nie było ;)

W ten sposób to by można nic nie jeść ;)

A czemu tak?, nie ma czegoś takiego jak dieta karmiących, trzeba jeść wszystko i ograniczać dopiero jeśli dziecku coś się dzieje, albo ze wskazań lekarza, w innym wypadku można bardziej zaszkodzić sobie i dziecku niż pomóc

Pojechaliśmy dzisiaj do znajomych, objadlam się jak nie wiem, było coś ala burrito z mega zajefajnym sosem czosnkowym, a potem dojadalismy po dzieciakami nugetsy i frytki warzywne z tym samym sosem, wyjątkowo mi dzisiaj smakował ten sos, ogólnie Lubie czosnek, ale dzisiaj to mi normalnie ślinka ciekla i oczy jadły :D
Ogólnie objadlam sie niesamowicie i teraz mi się karę odbija cały czas czosnkiem ale co zrobić, czasem "człowiek musi inaczej się udusi" hahahaha :D
No przecież! Na zdrówko! Czosnek jest akurat bardzo zdrowy [emoji41]

reklama
Jeju usne tu zaraz ;) imprezka jak weselicho. Chlop mi pije to klimat podlapuje a ja jakas taka wyobcowana. Nie jest zle bo nikt ciąży nie zauwazyl.
Nie ma nic dobrego do jedzenia i jak poczytalam teraz to mi zal :( tez bym zjadla coś takiego.
Tu tylko sledzie i jakies mieso z jajkami?!
Galaretki

No przecież! Na zdrówko! Czosnek jest akurat bardzo zdrowy [emoji41]
Bardziej chodzi mi o dodatki do tego sosu ;) zwłaszcza nugetsy, bo frytki warzywne to akurat w porządku, no ale czosnek zrównoważył to :p

Tak apropos czosnku to miałam wam napisać, że w razie przeziębienia polecam syrop z czosnku cytryny i miodu.
5zabkow czosnku wycisnąć do tego pół szklanki miodu i sól wciśnięty z 1,5cytryny, może być z miąższem tylko bez pestek. Wymieszać i pić po jednej łyżce 3 razy dziennie przy przeziebieniu, lub 1 łyżkę profilaktycznie przy osłabieniu organizmu, naturalny antybiotyk i świetnie działa.

Jeju usne tu zaraz ;) imprezka jak weselicho. Chlop mi pije to klimat podlapuje a ja jakas taka wyobcowana. Nie jest zle bo nikt ciąży nie zauwazyl.
Nie ma nic dobrego do jedzenia i jak poczytalam teraz to mi zal :( tez bym zjadla coś takiego.
Galaretki
Pociesze Cie, że ty mi zrobiłaś smaka śledziami i galaretą :D

Galaretki
A Ty zdradzasz męża, bo zamiast się z nim bawić to siedzisz w telefonie, haha [emoji38]
PS. Ja bym śledzikiem nie pogardziła [emoji39]

Bardziej chodzi mi o dodatki do tego sosu ;) zwłaszcza nugetsy, bo frytki warzywne to akurat w porządku, no ale czosnek zrównoważył to [emoji14]

Tak apropos czosnku to miałam wam napisać, że w razie przeziębienia polecam syrop z czosnku cytryny i miodu.
5zabkow czosnku wycisnąć do tego pół szklanki miodu i sól wciśnięty z 1,5cytryny, może być z miąższem tylko bez pestek. Wymieszać i pić po jednej łyżce 3 razy dziennie przy przeziebieniu, lub 1 łyżkę profilaktycznie przy osłabieniu organizmu, naturalny antybiotyk i świetnie działa.
Ja ostatnio robiłam taki syrop czosnkowy, potrafi zdziałać cuda z tym, że zrobiłam od razu cały litr (duuuużo czosnku) i dodałam trochę octu jabłkowego. O dziwo to mi nawet smakuje [emoji849][emoji849][emoji849]

A jak zwykle co strona to inaczej piszą

Magda, zrobisz tak jak będziesz uważała za słuszne, potwierdzone naukowo jest, ze nie ma żadnej diety:)
Bawarka nie pomaga na ilość mleka w piersiach, czekoladę i cytrusy i wiele innych rzeczy można jeść:)
Nie wolno palić i pic oczywiście, narkotyki są również zabronione podczas Link do: dieta matki karmiącej | Hafija.pl
Tutaj można poczytać o diecie matki karmiącej:)
I proszę Was, jak Wam mamy, teściowe i babcie zaczną wmawiać, ze to jest beeee, a to trzeba tonami, a kolki u dziecka sa bo zjadłaś ogórka to tylko sie uśmiechnijcie i dalej róbcie swoje:)
Wiedza nt laktacji poszła bardzo do przodu.
A najlepsza doradczyni to ewentualnie CDL- certyfikowana doradczyni laktacyjna
Link do: Doradcy CDL – Polskie Towarzystwo Konsultantów i Doradców Laktacyjnych
Tutaj jeszcze sprawdzeni CDL z całej Polski:)

Magda, zrobisz tak jak będziesz uważała za słuszne, potwierdzone naukowo jest, ze nie ma żadnej diety:)
Bawarka nie pomaga na ilość mleka w piersiach, czekoladę i cytrusy i wiele innych rzeczy można jeść:)
Nie wolno palić i pic oczywiście, narkotyki są również zabronione podczas Link do: dieta matki karmiącej | Hafija.pl
Tutaj można poczytać o diecie matki karmiącej:)
I proszę Was, jak Wam mamy, teściowe i babcie zaczną wmawiać, ze to jest beeee, a to trzeba tonami, a kolki u dziecka sa bo zjadłaś ogórka to tylko sie uśmiechnijcie i dalej róbcie swoje:)
Wiedza nt laktacji poszła bardzo do przodu.
A najlepsza doradczyni to ewentualnie CDL- certyfikowana doradczyni laktacyjna
Link do: Doradcy CDL – Polskie Towarzystwo Konsultantów i Doradców Laktacyjnych
Tutaj jeszcze sprawdzeni CDL z całej Polski:)
Polać tej pani! Oczywiście soczku [emoji39]
Wprawdzie nie z doświadczenia, ale dowiadywałam się w tym temacie i nie chcę głosić przekonań sprzed kilku/kilkunastu lat, błędnych zresztą.

Ja ostatnio robiłam taki syrop czosnkowy, potrafi zdziałać cuda z tym, że zrobiłam od razu cały litr (duuuużo czosnku) i dodałam trochę octu jabłkowego. O dziwo to mi nawet smakuje [emoji849][emoji849][emoji849]
Ja mu dzisiaj pozwoliłam przyprowadzić kochankę do domu :) tylko nusza spac w salonie bo ja chce sie wyspac korzystajac z okazji ze synka nie ma :)
Tylko coś znaleźć nie potrafi i obrączkę założył bidny

reklama
Pochwaliłam się już wszystkim z rodziny to teraz pora na Was dziewczyny [emoji6]
17 listopada [emoji3590]

I przy okazji życzę dobrej nocy, bo ja już padam na twarz [emoji42]
IMG_20181201_220209_578.jpeg

Załączniki

• IMG_20181201_220209_578.jpeg
    IMG_20181201_220209_578.jpeg
    77,3 KB · Wyświetleń: 315
Do góry