reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
A tak z innej beczki, z przymrużeniem oka - jeśli córka faktycznie "zabiera urodę" matce to będzie dziewczynka na bank! Nie mogę patrzeć na siebie z rana, blada jak ściana, biała wręcz na twarzy (przy dość śniadej karnacji), oczy czerwone, widoczne jak nigdy naczynka na powiekach, straszę bez makijażu [emoji849]

Chyba nie ma reguły mam znajoma która urodziła dziewczynkę a cała ciążę wyglądała pięknie. Druga kolezanka miala chłopca i nie wyglądała zbyt dobrze w ciąży

W sumie niewyspana od kilku tygodni ;) być może hemoglobina i hematokryt w niskiej granicy normy powoduje moją bladość ;)
O włosach wypadajacych po porodzie sporo słyszałam od znajomych, to baaardzo częste zjawisko. Po jakim czasie u Ciebie się to unormowało?
A mi nigdy włosy nie wypadają po porodzie mimo że długo karmiłam. Chyba że tym razem będzie inaczej

Chyba nie ma reguły mam znajoma która urodziła dziewczynkę a cała ciążę wyglądała pięknie. Druga kolezanka miala chłopca i nie wyglądała zbyt dobrze w ciąży
Wiem wiem, znam podobne przypadki dlatego podchodzę do tego z dystansem. Mi też wszyscy mówią, że ładnie w ciąży wyglądam, ale moja toaletka z kosmetykami potrafi zdziałać cuda. Niedługo zamiast "makijaż" będę nazywać to "charakteryzacją" [emoji23][emoji23][emoji23]

Wiem wiem, znam podobne przypadki dlatego podchodzę do tego z dystansem. Mi też wszyscy mówią, że ładnie w ciąży wyglądam, ale moja toaletka z kosmetykami potrafi zdziałać cuda. Niedługo zamiast "makijaż" będę nazywać to "charakteryzacją" [emoji23][emoji23][emoji23]
Haha ale się uśmiałam [emoji23][emoji23][emoji23]
Najlepsze jest to jak ktoś kogoś ocenia typu: ooo gorzej wygladasz to cbyba dziewczynka?
No juz znacznie lepiej usłyszeć, że chłopak

Mały łobuz nam rośnie [emoji8][emoji8] fikał i tyłem się odwracal. Zdrowiutkie maleństwo, wszystko na miejscu, przezierność 1.4. Płeć nieznana. Ufff[emoji4][emoji4]Zobacz załącznik 921181
Super ze wszystko dobrze [emoji7][emoji7]

Dziewczyny a tak z ciekawosci jakie mialyscie ryzyka chorob podstawowe i skorygowane po pappie ?
Współczuję musiało byc Ci ciężko. Dobrze, że teraz się już wszystko poukładało :)
Bylo, minęło najważniejsze ze dalam sobie rade [emoji6]
Ale np miedzy innymi przez to jak traktowala mnie siostra z matka to kontaktu juz nie utzymujemy.
A rodzina ex jak zobaczyla młodego to nie mogli powiedziec tego ze to nie ich synka dziecko [emoji6]bo mlody to kropka w kropkę ex [emoji57] ale to co wyprawiali jego rodzice to tez przechodzilo ludzkie pojęcie [emoji57] ale od ponad 3lat zero kontaktu z tamtą rodzinka, nikt sie mlodym nie interesuje[emoji57] a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to ze w mojej dawnej wsi wszyscy praktycznie znaja wersje ze to ja jestem ta zla co porwala dziecko i zabrania kontaktu [emoji6] i najlepsze w tym wszystkim to ze moja siostra i matka po czesci przylozyly reke do tych plotek [emoji57] nie wazne ze sadownie jest postanowione kiedy moze dziecko odwiedzac ale nigdy z tego nie skorzystal bo jak mi powiedział nie stac go zeby jezdzic 200km co drugi weekend[emoji57] ale zeby jezdzic co weekend za granice np do Holandii to juz stac jego cala rodzinke [emoji6]

Ehh rozpisalam sie[emoji6] mozna by jeszcze dluuugo pisać [emoji57]

Dziewczyny a tak z ciekawosci jakie mialyscie ryzyka chorob podstawowe i skorygowane po pappie ? Bylo, minęło najważniejsze ze dalam sobie rade [emoji6]
Ale np miedzy innymi przez to jak traktowala mnie siostra z matka to kontaktu juz nie utzymujemy.
A rodzina ex jak zobaczyla młodego to nie mogli powiedziec tego ze to nie ich synka dziecko [emoji6]bo mlody to kropka w kropkę ex [emoji57] ale to co wyprawiali jego rodzice to tez przechodzilo ludzkie pojęcie [emoji57] ale od ponad 3lat zero kontaktu z tamtą rodzinka, nikt sie mlodym nie interesuje[emoji57] a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to ze w mojej dawnej wsi wszyscy praktycznie znaja wersje ze to ja jestem ta zla co porwala dziecko i zabrania kontaktu [emoji6] i najlepsze w tym wszystkim to ze moja siostra i matka po czesci przylozyly reke do tych plotek [emoji57] nie wazne ze sadownie jest postanowione kiedy moze dziecko odwiedzac ale nigdy z tego nie skorzystal bo jak mi powiedział nie stac go zeby jezdzic 200km co drugi weekend[emoji57] ale zeby jezdzic co weekend za granice np do Holandii to juz stac jego cala rodzinke [emoji6]

Niestety gnojkow nie brakuje... Ale moze to i lepiej teraz macie nowa lepsza rodzinkę i z tego co pisalas to wszyscy sa za małym :) wiec juz chyba zyskal lepszego tatę

Dziewczyny a tak z ciekawosci jakie mialyscie ryzyka chorob podstawowe i skorygowane po pappie ? Bylo, minęło najważniejsze ze dalam sobie rade [emoji6]

Coś takiego u mnie ;)
20181201_120038.jpeg

Załączniki

• 20181201_120038.jpeg
    20181201_120038.jpeg
    67,6 KB · Wyświetleń: 249
reklama
Niestety gnojkow nie brakuje... Ale moze to i lepiej teraz macie nowa lepsza rodzinkę i z tego co pisalas to wszyscy sa za małym :) wiec juz chyba zyskal lepszego tatę
Dokładnie tak [emoji6] mlody teraz ma najlepszego tate, dziadków, wujkow [emoji6]
Najgorsza dla mnie jest jednak wizja tego ze za niedlugo musze sie z tamtym gnojkiem spotkac w sądzie, zeby pozbawic go praw rodzicielskich... najbardziej boje ze jak tylko dostanie pismo z sadu to sie zacznie...nagle bedzie mial czas i kase zeby przyjeżdżać, byle zrobic mi na zlosc....a znajac jego przyjedzie z rodzicami i wszyscy beda chcieli mlodemu mieszac w glowie mowiac mu ze to oni sa jego dziadkami a on jest jego tatą...

Do góry