reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ale raczej jestes wysoka bo na zdjeciu na pewno nie widac zebys wazyla 70kg [emoji6]
Ales ty szczupła [emoji173]

Ja licze ze na koniec ciazy bede miec gora 75 bo startowalam z 65 i nie chce sie załamać[emoji53]

Wzrost 165cm więc nie za bogato ale tak jak mówię u mnie większość kg znajduje się w nogach i biodrach i najgorsze że sa one w dużej mierze nie do zrzucenia ☹

reklama
No ale właśnie bywa tak że przed ciaza kobieta niezbyt dbała o to co je I stąd kilogramy na plusie A w trakcie ciąży zaczęła dbać o posiłki i zeszła np z 3 tys kcal dziennie jak było przed na fasfoodach na zdrowe 1800-2000. Dzięki czemu na koniec ciąży wazyla tyle samo co przed. Maluszek był zdrowy mamuska zdrowsza A tluszczyku mniej. Kwestia tego jak się ktoś odzywial przed ciaza :) No i oczywiście Z GLOWA. Osobiście uważam że jeżeli zaczyna się ciążę z dużą nadwaga I nie ma się wiedzy z zakresu dobrego żywienia warto odwiedzić dietetyka, szczególnie tego że specjalizacja żywienia kobiet w ciąży I na prawdę można zadbać I o siebie I o maluszka w trakcie tych 9 miesięcy :)
Zgadzam się w 100%. Jestem za zdrową dietą w każdym stanie i momencie życia ;)

Witam się i ja. Widziałam temat alko, ja to przed ciąża byłam amatorka wina czerwonego, czasem prosseco mocniejszego alko jakoś nigdy nie piłam. Dziwne ale nie ciągnie mnie w ogóle, a nawet odrzuca jak mąż pije piwo i potem mi huha :D
A właśnie pijecie w ciąży więcej wody, ja mam jakiś problem, przed ciąża min 3l zawsze musiałam mieć wode, a teraz nie mogę przyjąć płynów, a przecież potrzebuje tego maluch no i wody muszą z czegoś powstać o_O

Hej dziewczyny [emoji6]
Co do picia to ja tak samo jak i przed ciążą zmuszam się do picia. Generalnie mało piję, ale teraz mając świadomość że jestem odpowiedzialna nie tylko za siebie zmuszam się i pije co chwila jak nie herbatkę, to wodę albo jakiś sok i tylko dzięki tym urozmaiceniem jestem w stanie wypić więcej.

A i jeszcze dodam swoją fotkę, zrobiona w poniedziałek [emoji3526]
IMG_20181126_100351~2.jpeg

Załączniki

• IMG_20181126_100351~2.jpeg
    IMG_20181126_100351~2.jpeg
    39,1 KB · Wyświetleń: 311
Witam się i ja. Widziałam temat alko, ja to przed ciąża byłam amatorka wina czerwonego, czasem prosseco mocniejszego alko jakoś nigdy nie piłam. Dziwne ale nie ciągnie mnie w ogóle, a nawet odrzuca jak mąż pije piwo i potem mi huha :D
A właśnie pijecie w ciąży więcej wody, ja mam jakiś problem, przed ciąża min 3l zawsze musiałam mieć wode, a teraz nie mogę przyjąć płynów, a przecież potrzebuje tego maluch no i wody muszą z czegoś powstać o_O
Wody z czegoś powstaną. Fakt potrzebuje się dużo wody na co dzień ale jeżeli nie wypijesz wystarczająco to sobie organizm wyciągnie z Ciebie-ze skóry np. A zima idzie i jak się skóra przesuszy będzie kłopot. Może to będzie dla Ciebie dodatkowa motywacja :) jak nie to pamiętaj że nie tylko woda - płyny to też soki (byle bez dodatkowego cukru) herbatki, zupy i owoce :) jak woda mi nie wchodzila Przez jakiś czas mieszalam pół na pol z sokiem jablkowym żeby tylko pic albo właśnie bardzo słabiutka Zielona herbatę

Wzrost 165cm więc nie za bogato ale tak jak mówię u mnie większość kg znajduje się w nogach i biodrach i najgorsze że sa one w dużej mierze nie do zrzucenia [emoji852]
Ja mam 163 i obecnie okolo 68kg wiec baardzo podobnie do Ciebie ale jak patrze na to zdjecie twoje to na nim na pewno tego nie widać, na moich od razu widac ze jestem kulką niestety[emoji53]

Hej dziewczyny [emoji6]
Co do picia to ja tak samo jak i przed ciążą zmuszam się do picia. Generalnie mało piję, ale teraz mając świadomość że jestem odpowiedzialna nie tylko za siebie zmuszam się i pije co chwila jak nie herbatkę, to wodę albo jakiś sok i tylko dzięki tym urozmaiceniem jestem w stanie wypić więcej.

A i jeszcze dodam swoją fotkę, zrobiona w poniedziałek [emoji3526]Zobacz załącznik 920871
Piekny brzusio :)
Siedze na tej izbie przyjec i tak patrzę na te kobiety co przyjechaly rodzic i zastanawiam się jak to bedzie u mnie wyglądać teraz :)
Na 4 kobiety, 3 przyjechaly z mama a jedna z mezem. Te mamuśki bardziej przerażone niz moj maz byl przy pierwszym porodzie

Piekny brzusio :)
Siedze na tej izbie przyjec i tak patrzę na te kobiety co przyjechaly rodzic i zastanawiam się jak to bedzie u mnie wyglądać teraz :)
Na 4 kobiety, 3 przyjechaly z mama a jedna z mezem. Te mamuśki bardziej przerażone niz moj maz byl przy pierwszym porodzie
Dziękuję [emoji3526]
Dlatego ja na pewno nie wezmę nikogo oprócz narzeczonego [emoji6] to będzie mój pierwszy poród i dodatkowy stres bliskich nie będzie mi potrzebny, więc wolę jedynie wsparcie narzeczonego a wiem że on mnie nie zawiedzie [emoji6]

reklama
Do góry