reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dokładnie. U mnie na razie 5 posilkow plus unikanie objadania, do tego wybieranie zdrowszych posiłków i wystarczyło by troche zgubić, a dzidzia rośnie i tyje za mamę [emoji5]
Jeśli dojdzie mi dieta cukrzyków to z jednej strony lepiej dla mojej wagi [emoji6] byle uniknac insuliny

reklama
Kurcze jak Wy to robicie że większość z Was w tym pierwszym trymestrze chudnie albo waga jest taka sama a ja tyje i to aż 3 kg :-( jestem przerażona tempem tycia i skończy się pewnie na +30 a jem tam samo jak przed ciążą

Waże 70kg [emoji852] przez ostatni rok przytylam 11kg ale u mnie ze wzgledu na chorobę kg idą w biodra i nogi
Ale raczej jestes wysoka bo na zdjeciu na pewno nie widac zebys wazyla 70kg [emoji6]
To ja też dołączę, uwielbiam te brzuszkowe foty :D
Mam w telefonie folder "fit robota" sprzed ciąży, gdzie prężyłam swoje powoli rosnące mięśnie, a teraz kolekcjonuję zdjęcia do folderu "9 miesięcy" :D Zobacz załącznik 920864
Ales ty szczupła [emoji173]

Ja licze ze na koniec ciazy bede miec gora 75 bo startowalam z 65 i nie chce sie załamać[emoji53]

Kurcze jak Wy to robicie że większość z Was w tym pierwszym trymestrze chudnie albo waga jest taka sama a ja tyje i to aż 3 kg :-( jestem przerażona tempem tycia i skończy się pewnie na +30 a jem tam samo jak przed ciążą
A pijesz dużo wody?
Ja myślę, że to głównie hormony i zatrzymanie wody w organizmie. Moja mama ma 156cm wzrostu, a w obu ciążach przytyła prawie 20 kg :O

Na chudnięcie będzie czas po ciąży, teraz trzeba przede wszystkim zdrowo jeść i nie martwić się wagą sprzed ciąży ;)
No ale właśnie bywa tak że przed ciaza kobieta niezbyt dbała o to co je I stąd kilogramy na plusie A w trakcie ciąży zaczęła dbać o posiłki i zeszła np z 3 tys kcal dziennie jak było przed na fasfoodach na zdrowe 1800-2000. Dzięki czemu na koniec ciąży wazyla tyle samo co przed. Maluszek był zdrowy mamuska zdrowsza A tluszczyku mniej. Kwestia tego jak się ktoś odzywial przed ciaza :) No i oczywiście Z GLOWA. Osobiście uważam że jeżeli zaczyna się ciążę z dużą nadwaga I nie ma się wiedzy z zakresu dobrego żywienia warto odwiedzić dietetyka, szczególnie tego że specjalizacja żywienia kobiet w ciąży I na prawdę można zadbać I o siebie I o maluszka w trakcie tych 9 miesięcy :)

reklama
Do góry