reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dokładnie. U mnie na razie 5 posilkow plus unikanie objadania, do tego wybieranie zdrowszych posiłków i wystarczyło by troche zgubić, a dzidzia rośnie i tyje za mamę [emoji5]
Jeśli dojdzie mi dieta cukrzyków to z jednej strony lepiej dla mojej wagi [emoji6] byle uniknac insuliny

reklama
Kurcze jak Wy to robicie że większość z Was w tym pierwszym trymestrze chudnie albo waga jest taka sama a ja tyje i to aż 3 kg :-( jestem przerażona tempem tycia i skończy się pewnie na +30 a jem tam samo jak przed ciążą

Waże 70kg [emoji852] przez ostatni rok przytylam 11kg ale u mnie ze wzgledu na chorobę kg idą w biodra i nogi
Ale raczej jestes wysoka bo na zdjeciu na pewno nie widac zebys wazyla 70kg [emoji6]
To ja też dołączę, uwielbiam te brzuszkowe foty :D
Mam w telefonie folder "fit robota" sprzed ciąży, gdzie prężyłam swoje powoli rosnące mięśnie, a teraz kolekcjonuję zdjęcia do folderu "9 miesięcy" :D Zobacz załącznik 920864
Ales ty szczupła [emoji173]

Ja licze ze na koniec ciazy bede miec gora 75 bo startowalam z 65 i nie chce sie załamać[emoji53]

Kurcze jak Wy to robicie że większość z Was w tym pierwszym trymestrze chudnie albo waga jest taka sama a ja tyje i to aż 3 kg :-( jestem przerażona tempem tycia i skończy się pewnie na +30 a jem tam samo jak przed ciążą
A pijesz dużo wody?
Ja myślę, że to głównie hormony i zatrzymanie wody w organizmie. Moja mama ma 156cm wzrostu, a w obu ciążach przytyła prawie 20 kg :O

Na chudnięcie będzie czas po ciąży, teraz trzeba przede wszystkim zdrowo jeść i nie martwić się wagą sprzed ciąży ;)
No ale właśnie bywa tak że przed ciaza kobieta niezbyt dbała o to co je I stąd kilogramy na plusie A w trakcie ciąży zaczęła dbać o posiłki i zeszła np z 3 tys kcal dziennie jak było przed na fasfoodach na zdrowe 1800-2000. Dzięki czemu na koniec ciąży wazyla tyle samo co przed. Maluszek był zdrowy mamuska zdrowsza A tluszczyku mniej. Kwestia tego jak się ktoś odzywial przed ciaza :) No i oczywiście Z GLOWA. Osobiście uważam że jeżeli zaczyna się ciążę z dużą nadwaga I nie ma się wiedzy z zakresu dobrego żywienia warto odwiedzić dietetyka, szczególnie tego że specjalizacja żywienia kobiet w ciąży I na prawdę można zadbać I o siebie I o maluszka w trakcie tych 9 miesięcy :)

reklama
Do góry