reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dzień Dobry wszystkim. Ostatnio nie mialam czadu ogarnąć forum bo codziennie w pracy bylam ale już nadrobiłam.[emoji4] Ja właśnie czekam w kolejce u lekarza jeszcze 8 osób przede mną wiec sobie posiedzę...przeziębienie meczy mnie jakieś ponad 2 tyg z przerwa 2 dniowa...źle śpię ,nos zapchany aż bolą zatoki..już padam ze zmęczenia. Jestem dopiero w 8 tyg ciąży wiec musze sie oszczędzać. I stwierdziłam ze chce to doleczyć na zwolnieniu i mieć spokój..
Chociaż koleżanka mowila ze ona cala ciążę była przeziębiona, to mnie nie pociesza ... Któraś tez jest taką szczęściara jak ja?

reklama
Dzien dobry [emoji4] dzis juz mialam ladniejszy niz wczoraj cukier na czczo wiec sie ciesze dzis bylo 90 [emoji57]
Witajcie Laseczki, dzisiaj rozpoczynam 2 trymestr [emoji3] czuję ekscytację jakby cokolwiek się zmieniło od wczoraj [emoji23] a tu nic, naqet waga jak zaklęta stoi w miejscu [emoji2955][emoji2955][emoji2955] pewnie za 3 miesiące będę narzekać na jej skok. Ech, życie [emoji6]
Miłego dnia Wam wszystkim [emoji8]
Ejj drugi trymestr to raczej zaczniemy za tydzien od 14+0 a nie od 13+0 [emoji6][emoji14]
Dzień dobry! Wstaje i jadę na krzywą, choć cukier z palca nie nastawia pozytywnie [emoji20] ehh
Będzie dobrze [emoji8]
Cześć dziewczynki a ja dziś kończę 32 lata
... AAAA stara dupa[emoji39][emoji41] stawiam [emoji512]wirtualnego i [emoji477] buziaki miłego dnia
Stoooo lat !! [emoji320][emoji512] wszystkiego najlepszego !![emoji320][emoji512]
Haha, ja już niezwiększające jak zaczynać to liczenie:))) mi każdy kalkulator w necie pokazuje, ze zaczynam drugi trymestr od 6.12 czyli skończonego 14 tygodnia. Dziewczyny, jak to w końcu się liczy? Mam termin ostatniej om 30.08, tp wg om 6.06, wg usg 2.06. W którym miesiącu w końcu jestem, i trymestrze:). Kalendarze pokazują 3 miesiąc , rozpoczęty 14 tydzien, a początek drugiego trymestru od 6.12. Tutaj dodatkowo zdjęcie:)
Zobacz załącznik 920493
Mam dokladnie tak jak ty om 30.08, tp 6.06 i dzis mam 13+0 czyli poczatek 14tc ale drugi trymestr liczę od 14+0, czyli za tydzien drugi trymest [emoji6]
Ja mam dokladnie tak samo i tego sie trzymam [emoji6]
@Vivienne 1 sto lat!! wspaniały wiek skończyłam taki właśnie w sierpniu:D

Dziewczyny ja już w stresie przed prenatalnymi o 10 biorę sobie zimną wodę i batonika. Chciałabym żeby maluch skakał więc może go obudzę naturalnie. Tak serio naprawde się boję jejeu to straszny stres o_O
Wiem jaki to stres wiec po prostu trzymam kciuki i wiem ze bedzie dobrze [emoji8][emoji8]
Jeszcze jeden pomiar i do domu...
Nie mam złudzeń, nawet po 1h glukometry pokazują dużo za dużo[emoji21][emoji20]
Nie martw sie, mi na czczo w labo z glukometru wyszlo 136 a na wyniku krzywej juz "tylko" 92

Hej. Ja od 6 już na nogach.bo głodna :)

@Vivienne 1 wszystkiego najlepszego

A u mnie o dziwo zauważyłam brak objawów poza zgaga I pobolewanie brzucha... Aż zaczęłam się martwić a do soboty tyle czasu..

Kurde, no zaraz przestanę wchodzić na to forum! Co za badziewie! Nic nie widać tylko te zasrane emotki.
A gdzie te emotki ? Ja nie widze [emoji53]

Ej wiecie co chyba zglupialam do reszty [emoji23] [emoji85] znalazłam na olx ciuszki w fajnej cenie bo 30zl za jakiesc 50sztuk i umowilam sie z babka na weekend jak bedzie u nas w miescie ze te wezme na pewno a sie okazuje ze ma jeszcze dodatko dwie reklamówki i w sumie za wszystko chce 50zl wiec biore [emoji85][emoji85]

Kurde, no zaraz przestanę wchodzić na to forum! Co za badziewie! Nic nie widać tylko te zasrane emotki.
Też mnie to wkurza. Tylko nie wiem z czego to się bierze. Piszę z telefonu (nie przez aplikację) i w swoich postach tego nie widzę, ale w innych (nie wszytskich) tak. Aż oczy i głowa mnie bolą...i uciekają mi posty, które są pomiędzy i pisane "normalnie".

Też mnie to wkurza. Tylko nie wiem z czego to się bierze. Piszę z telefonu (nie przez aplikację) i w swoich postach tego nie widzę, ale w innych (nie wszytskich) tak. Aż oczy i głowa mnie bolą...i uciekają mi posty, które są pomiędzy i pisane "normalnie".
To sciagnij sobie apke bb [emoji6] tutaj tego nie ma

reklama
A gdzie te emotki ? Ja nie widze [emoji53]

Ej wiecie co chyba zglupialam do reszty [emoji23] [emoji85] znalazłam na olx ciuszki w fajnej cenie bo 30zl za jakiesc 50sztuk i umowilam sie z babka na weekend jak bedzie u nas w miescie ze te wezme na pewno a sie okazuje ze ma jeszcze dodatko dwie reklamówki i w sumie za wszystko chce 50zl wiec biore [emoji85][emoji85]
A nie miałaś przypadkiem stosu swoich? :-D :-D :-D Drażnię się :p Mam obiecane od koleżanki ubranka po synku (paczka z rozm 62 już sie na pakuje) a i tak szukam na olx dla dziewuszki. Mam nadzieję, że za 2tyg poznam płeć :-)

Dziewczyny, które chustuja...macie kurtki do chustowania? Do tej pory nie nosilam jakos bardzo dużo w chuscie...więc nie mialam specjalnej kurtki/bluzy. Teraz zaczynam się zastanawiać. Bo jednak plaża blisko-chustowac będziemy sporo, bo lubimy dużo spacerować po plaży; w październiku jak zacznie się robić chłodniej to mała będzie mieć 4m-ce...i tak zastanawiam się nad kurtka typu parka. Znalazlam nawet w spoko cenie (110-120zl) na olx z możliwością rozszerzenia z boku- na czas ciąży oraz z dokladana wkładka dla dziecka na czas chustowania. Z firmy Bon Prix. Co sądzicie? Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane.

Do góry