reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Oj mnie tak, ale późnym listopadem to u mnie normalka [emoji14] mam nadzieję, że w połowie stycznia zacznę wracać do żywych.

Super! To jaki termin porodu teraz masz? Pewnie sam początek czerwca?

Dziękuję za słowa otuchy i dobre myśli dziewczyny! :)
Rany jak mi lekko na sercu teraz!
No i na opiekę tutaj nie powiem złego słowa, szybka reakcja, usg, badanie, wszystko załatwione.
Mówił że najpóźniej 4.06 ale może być szybciej bo momentami wychodziło że dzidzia ma 7.3 a termin obliczył według 7 cm

Wracam z pracy, zaglądam na forum a tu ponad 100 nowych wiadomości [emoji16][emoji3] wszystkim wizytującym dziś gratuluję pięknych bobasów i super wieści! Cieszę się razem z Wami [emoji7]

Ja dziś prowadziłam koncert z pełnym pęcherzem.... jeeeeny, Dziewczyny, myślałam, że pęknę [emoji849][emoji849][emoji849][emoji849][emoji849][emoji849][emoji849]

Kamień z serca! Z dzieckiem wszystko jak najlepiej, robiło salta :) W macicy czysto.
Lekarka mnie dokładnie zbadała i wzięła próbkę do badania, nic złego nie widać, mógł być jakiś lekki uraz albo podrażnienie a skrzepy się zrobiły jak się goiło. Może utajona infekcja, to pokaże badanie.
Więc wszystko dobrze! :)
Super, bardzo się cieszę :)

Dziewczyny od czego moze byc taki bol : kluje i boli mnie od dolu pleców, przez posladek (najgorzej) az do uda...? Siedziec nawet chwilami nie moge[emoji53]
Wygląda na rwe kulszowa lub nerwobole z powodu ucisku macicy, rozrasta się i zaczyna uciekać a różne narządy itp

Zaslinilam przez ciebie telefon :p

My też już po badaniu. Maleństwo caly czas ospałe i leniwe. Lekarz go stale budził. Wielkość ponad 7 cm. Według usg dziecko jest tydzien starsze. Wszystkie wyniki bardzo dobre. Ryzyko bardzo niskie. Płeć nieznana [emoji3]Zobacz załącznik 920425
Super wieści, słodki maluch :)

A po czym to widać?
U chłopców podobno bardziej karciana główka a u dziewczynek okrągła kształtna

Zaczął mnie boleć mocniej brzuch dzisiaj, a już tak dobrze było, bez bólu prawie, aż wzięłam nospe i leżę w łóżku , zaraz chyba zasnę, tyle, że przez @Vivienne 1 zrobiłam się głodna i chyba muszę męża po sałatę wysłać do sklepu ;)

Dziewczyny od czego moze byc taki bol : kluje i boli mnie od dolu pleców, przez posladek (najgorzej) az do uda...? Siedziec nawet chwilami nie moge[emoji53]
Mam coś bardzo podobnego... w sumie to z większym lub mniejszym nasileniem, zależy od dnia. Chyba jakiś nerw jest uciskany.. ja jakiś czas temu już panikowałam trochę, że mnie rozłoży z dnia na dzień, ale póki co sytuacja jest ch**** ale stabilna [emoji39][emoji39][emoji39]

Meczy Was dalej spanie? Ja się czuje jak 'niedorobiona' :D albo zasypiam po 20 albo w dzień tylko kanapa na mnie patrzy i tak leżę i wegetuję zaraz po pracy [emoji14]
Oj taaaak. Ja zawsze miedzy 18 a 19 mam kryzys i ciezko mi wytrzymać. Ledwo siedze, ale zawsze zaraz po wykapaniu dzieci wskakuje do wanny to trochę sie rozbudzam, ale i tak do 22 ciezko mi czasami wysiedziec. Zazwyczaj zaliczam drzemke.
O jej to u mnie takie objawy dawał kręgosłup ledzwiowy później rwa już do stopy szła. Mam nadzieję że to nie to. o_O
Ja mialam taki wlasnie promieniujacy bol niedawno. Pisalam wam nawet, że jeszcze przed pierwsza ciąża mialam takie silne ataki ale w sumie nikt u mnie rwy kulszowej nie zdiagnozowal. Do tej pory byl spokoj a kilka dni temu wróciło tylko że w mniejszym stopniu. Sama tez sie przestraszylam ze te bóle wrócą ale jak na razie nic takiego wiecej nie było.

No dopiero po nowym roku poznamy płeć :)
Ja też dopiero 16.01. Mam następne USG, mam nadzieję że wtedy poznam lokatora.

Mówił że najpóźniej 4.06 ale może być szybciej bo momentami wychodziło że dzidzia ma 7.3 a termin obliczył według 7 cm
Moje ma 6,5cm i wyszło że 05.06., więc myślę, że u Ciebie będzie wcześniej.
Tzn w teorii, bo wiadomo że rodzą się różnie :)

Wracam z pracy, zaglądam na forum a tu ponad 100 nowych wiadomości [emoji16][emoji3] wszystkim wizytującym dziś gratuluję pięknych bobasów i super wieści! Cieszę się razem z Wami [emoji7]

Ja dziś prowadziłam koncert z pełnym pęcherzem.... jeeeeny, Dziewczyny, myślałam, że pęknę [emoji849][emoji849][emoji849][emoji849][emoji849][emoji849][emoji849]
Współczuję pełnego pęcherza! Ja się bałam jak ja swój koncert wytrzymam jeszcze popijając wodę co chwilę ale było spoko.

Kot mnie unieruchomil, więc będę oglądać Netflixa :D

reklama
Do góry