reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Niekoniecznie, nie dopuszczaj do głodu, bo metabolizm zwalnia, a poza tym nie jest to dobre dla dzidziusia [emoji4]
Moga być sałatki, ale także żytnie, czy razowe pieczywo z chudym serem(polecam mozarelle, moja miłość [emoji39]), warzywami itd. Jeśli planujesz iść spać np o północy to zjedz tą kolację nawet 20-21 żeby później za dużo nie podjadać [emoji4]
..... powiedziała osoba, która dzisiaj zgrzeszyła kebabem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Niekoniecznie, nie dopuszczaj do głodu, bo metabolizm zwalnia, a poza tym nie jest to dobre dla dzidziusia [emoji4]
Moga być sałatki, ale także żytnie, czy razowe pieczywo z chudym serem(polecam mozarelle, moja miłość [emoji39]), warzywami itd. Jeśli planujesz iść spać np o północy to zjedz tą kolację nawet 20-21 żeby później za dużo nie podjadać [emoji4]
Dziękuję bardzo jeszcze raz ..... muszę sobie postanowić.... skoro fajki rzuciłam od razu to i dieta mi się uda

Dziękuję bardzo jeszcze raz ..... muszę sobie postanowić.... skoro fajki rzuciłam od razu to i dieta mi się uda
Nawyki można sobie wypracować do tego stopnia, że na przykład ja już wręcz nie umiem inaczej funkcjonować [emoji39] nawet tego kebaba sobie skrupulatnie zaplanowałam - to był mój 5 i 6 posiłek [emoji23] 2,5h wcześniej jadłam jabłko, a kolejne 3h wstecz kanapkę z białym serem i pomidorem [emoji39]

No napewno ale ile razy dziennie jeść? 5 ? Kiedyś tak próbowałam i mi się wydawało że bardzo dużo zjadam w ciągu dnia

Ja jem też 3 razy dziennie, nie licząc właśnie owoca lub garstki orzechów. U mnie od wizyty u gin zeszło 2 kg w dół, aż się sama dziwię. Nie wiem czy ćwiczyłaś przed ciąża? Bo ja tak i co dziennie robię ok godziny ćwiczeń. Może spróbuj na YouTube są lekkie ćwiczenia dla kobiet w ciąży no i wiadomo pomagają w porodzie wzmacniają mięśnie pleców i nóg. Możliwe również, że zatrzymuje się woda u Ciebie. W ciąży powinno się pić ok 3l wody.

I nie masz za co dziękować, jakbyś chciała wiedzieć coś więcej to pisz na priv, chętnie podpowiem [emoji6] Podkreślam, że nie jestem ekspertem, po prostu zaczytywałam się kiedyś w takie tematy żeby podkręcić efekt ćwiczeń fizycznych [emoji6]

I nie masz za co dziękować, jakbyś chciała wiedzieć coś więcej to pisz na priv, chętnie podpowiem coś więcej. [emoji6] Podkreślam, że nie jestem ekspertem, po prostu zaczytywałam się kiedyś w takie tematy żeby podkręcić efekt ćwiczeń fizycznych [emoji6]
No widzę że Ty taka fit laseczka jesteś .... Ja mam problem z systematycznoscia...... Ale dam radę

No widzę że Ty taka fit laseczka jesteś .... Ja mam problem z systematycznoscia...... Ale dam radę
Dasz radę na pewno. Najważniejsze żebyś miała świadomość, że nie robisz tego głównie dla wyglądu, ale przede wszystkim dla zdrowia. [emoji6]

Jeszcze półtora roku temu uważałam za szaloną każdą osobę, która z własnej woli się pociła podczas treningów [emoji23][emoji23] byłam anty-sport, ale wszystko można w sobie wypracować i to nie są puste, coachingowe gadki, serio [emoji39]

Dziewczyny pewnie większość z Was stwierdzi ze panikuje ale wolę zapytać. Posmarowalam brzuch balsamem i oczywiście później zauważyłam że jest on po terminie z pół roku... chyba nie powinno mieć to wplywu na dzieciątko? :frown:

A u mnie dzisiaj kiepsko z samopoczuciem dokucza mi ostre kłucie w klatce piersiowej no i znowu mam takie bezdechy. Miałam wykryta wadę niedomykania zastawki ale to było z 15 lat temu i od tamtej pory nic mi nie było. o_O a najgorsze że zapomniałam o tym gince powiedzieć, a teraz się źle czuje Wizytę mam za tydzień, do kardiologia nie mam szans się dostać Boję się strasznie:(
Dzwoń do gina i się nie przejmuj, niech da Ci skierowanie do kardiologa, musisz wiedzieć co się dzieje.

reklama
Do góry