reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Niekoniecznie, nie dopuszczaj do głodu, bo metabolizm zwalnia, a poza tym nie jest to dobre dla dzidziusia [emoji4]
Moga być sałatki, ale także żytnie, czy razowe pieczywo z chudym serem(polecam mozarelle, moja miłość [emoji39]), warzywami itd. Jeśli planujesz iść spać np o północy to zjedz tą kolację nawet 20-21 żeby później za dużo nie podjadać [emoji4]
..... powiedziała osoba, która dzisiaj zgrzeszyła kebabem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Niekoniecznie, nie dopuszczaj do głodu, bo metabolizm zwalnia, a poza tym nie jest to dobre dla dzidziusia [emoji4]
Moga być sałatki, ale także żytnie, czy razowe pieczywo z chudym serem(polecam mozarelle, moja miłość [emoji39]), warzywami itd. Jeśli planujesz iść spać np o północy to zjedz tą kolację nawet 20-21 żeby później za dużo nie podjadać [emoji4]
Dziękuję bardzo jeszcze raz ..... muszę sobie postanowić.... skoro fajki rzuciłam od razu to i dieta mi się uda

Dziękuję bardzo jeszcze raz ..... muszę sobie postanowić.... skoro fajki rzuciłam od razu to i dieta mi się uda
Nawyki można sobie wypracować do tego stopnia, że na przykład ja już wręcz nie umiem inaczej funkcjonować [emoji39] nawet tego kebaba sobie skrupulatnie zaplanowałam - to był mój 5 i 6 posiłek [emoji23] 2,5h wcześniej jadłam jabłko, a kolejne 3h wstecz kanapkę z białym serem i pomidorem [emoji39]

No napewno ale ile razy dziennie jeść? 5 ? Kiedyś tak próbowałam i mi się wydawało że bardzo dużo zjadam w ciągu dnia

Ja jem też 3 razy dziennie, nie licząc właśnie owoca lub garstki orzechów. U mnie od wizyty u gin zeszło 2 kg w dół, aż się sama dziwię. Nie wiem czy ćwiczyłaś przed ciąża? Bo ja tak i co dziennie robię ok godziny ćwiczeń. Może spróbuj na YouTube są lekkie ćwiczenia dla kobiet w ciąży no i wiadomo pomagają w porodzie wzmacniają mięśnie pleców i nóg. Możliwe również, że zatrzymuje się woda u Ciebie. W ciąży powinno się pić ok 3l wody.

I nie masz za co dziękować, jakbyś chciała wiedzieć coś więcej to pisz na priv, chętnie podpowiem [emoji6] Podkreślam, że nie jestem ekspertem, po prostu zaczytywałam się kiedyś w takie tematy żeby podkręcić efekt ćwiczeń fizycznych [emoji6]

I nie masz za co dziękować, jakbyś chciała wiedzieć coś więcej to pisz na priv, chętnie podpowiem coś więcej. [emoji6] Podkreślam, że nie jestem ekspertem, po prostu zaczytywałam się kiedyś w takie tematy żeby podkręcić efekt ćwiczeń fizycznych [emoji6]
No widzę że Ty taka fit laseczka jesteś .... Ja mam problem z systematycznoscia...... Ale dam radę

No widzę że Ty taka fit laseczka jesteś .... Ja mam problem z systematycznoscia...... Ale dam radę
Dasz radę na pewno. Najważniejsze żebyś miała świadomość, że nie robisz tego głównie dla wyglądu, ale przede wszystkim dla zdrowia. [emoji6]

Jeszcze półtora roku temu uważałam za szaloną każdą osobę, która z własnej woli się pociła podczas treningów [emoji23][emoji23] byłam anty-sport, ale wszystko można w sobie wypracować i to nie są puste, coachingowe gadki, serio [emoji39]

Dziewczyny pewnie większość z Was stwierdzi ze panikuje ale wolę zapytać. Posmarowalam brzuch balsamem i oczywiście później zauważyłam że jest on po terminie z pół roku... chyba nie powinno mieć to wplywu na dzieciątko? :frown:

A u mnie dzisiaj kiepsko z samopoczuciem dokucza mi ostre kłucie w klatce piersiowej no i znowu mam takie bezdechy. Miałam wykryta wadę niedomykania zastawki ale to było z 15 lat temu i od tamtej pory nic mi nie było. o_O a najgorsze że zapomniałam o tym gince powiedzieć, a teraz się źle czuje Wizytę mam za tydzień, do kardiologia nie mam szans się dostać Boję się strasznie:(
Dzwoń do gina i się nie przejmuj, niech da Ci skierowanie do kardiologa, musisz wiedzieć co się dzieje.

reklama
Do góry