reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
A ja dziewczyny dalej na dół lecę :( boje się że to zły objaw.. Poprzednia ciąża też się tak zaczynała i później było tylko gorzej.... Wolałabym naprawdę rosnąć :(

A ja się podlamalam troszkę . Poszłam się kąpać i jak się rozebralam to widać że przytylam.tak całą. Nie że tylko brzuszek..... Nie objadam się aż tak ale fakt nie jem zbyt regularnie.... może jest tu jakaś specjalistka dietowa? Nie chce się roztyc.... na wizycie będę pytać czy mogę wykonywać jakieś cwiczenia dla ciężarówek.... No płakać mi się chce i rycze
Spokojnie, pewnie to głównie woda zatrzymała się w organizmie. Ja specjalistką od diet nie jestem, ale ponad wszystko wierzę, że regularne jedzenie małych porcji, lekkich potraw, mało tłuszczu, mięsa, dużo warzyw i owoców jest najlepszym sposobem na utrzymanie wagi [emoji6]

Spokojnie, pewnie to głównie woda zatrzymała się w organizmie. Ja specjalistką od diet nie jestem, ale ponad wszystko wierzę, że regularne jedzenie małych porcji, lekkich potraw, mało tłuszczu, mięsa, dużo warzyw i owoców jest najlepszym sposobem na utrzymanie wagi [emoji6]
No napewno ale ile razy dziennie jeść? 5 ? Kiedyś tak próbowałam i mi się wydawało że bardzo dużo zjadam w ciągu dnia

No napewno ale ile razy dziennie jeść? 5 ? Kiedyś tak próbowałam i mi się wydawało że bardzo dużo zjadam w ciągu dnia
Ja jem 5-6 razy z tym, że dla mnie jabłko, grejfrut, gruszka itd to też posiłek. Jedzenie typu kanapka czy obiad jem 3razy w ciągu dnia. Nie ważne jest ile jesz, tylko ile co ma kalorii. :) możesz zjeść 3 kanapki, albo kilka łyżek sałatki z majonezem - po kanapkach będziesz najedzona, a po sałatce sięgniesz po więcej, a kalorii zjadłaś tyle samo.

Ja jem 5-6 razy z tym, że dla mnie jabłko, grejfrut, gruszka itd to też posiłek. Jedzenie typu kanapka czy obiad jem 3razy w ciągu dnia. Nie ważne jest ile jesz, tylko ile co ma kalorii. :) możesz zjeść 3 kanapki, albo kilka łyżek sałatki z majonezem - po kanapkach będziesz najedzona, a po sałatce sięgniesz po więcej, a kalorii zjadłaś tyle samo.
I jesz regularnie co do minuty? Ściśle?

I jesz regularnie co do minuty? Ściśle?
Przed ciąża jadłam regularnie co 3 godziny, zazwyczaj godz.8-11-14-17-20. Teraz trochę to naginam, czasem jem częściej, ze względu na ciążę nie pozwalam sobie na głód. [emoji6] ważne, żeby mieć pod ręką zawsze jakaś zdrową przekąskę typu owoc, lub batonik z daktylami zamiast cukru na przykład. [emoji6]

Mnie też wszyscy mówili, że właśnie jak zgaga jest to dziecko będzie mieć dużo włosów ale nie wierzyłam w to, tak samo jak w inne przesądy, no ale akurat trzy razy się u mnie potwierdziło, choć oczywiście to jest pewnie kwestia genetyki w przypadku włosów, a co do zgaga, to po prostu skłonność do tego, no ale jednak ;)
Ja nigdy w ciąży nie mam zgagi A moje chlopaki jak się urodzili to obrośnięci jak małpki [emoji16]

reklama
Spróbuję a na kolację to pewnie salatki glownie??? Dziękuję Ci bardzo
Niekoniecznie, nie dopuszczaj do głodu, bo metabolizm zwalnia, a poza tym nie jest to dobre dla dzidziusia [emoji4]
Moga być sałatki, ale także żytnie, czy razowe pieczywo z chudym serem(polecam mozarelle, moja miłość [emoji39]), warzywami itd. Jeśli planujesz iść spać np o północy to zjedz tą kolację nawet 20-21 żeby później za dużo nie podjadać [emoji4]

Do góry