reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
@Motyl_ek cudowny:) wygląda wspaniale na pewno nie jak wcześnie urodzone dzieciątko:)

W kwestii GBS to mi dr mówiła ze jest w sumie na dostarczenie do laboratorium 72h więc spokojnie jutro możesz zanieść.

Ja dzisiaj byłam w końcu w aptece po ostatnie rzeczy do szpitala i zostawiłam 140zl.... Normalnie jakaś masakra. Wracałam z taką wielgachną torbą przez te podkłady poporodowe z Belli a wzięłam tylko 2 opakowania. Zapakowałam torbę do szpitala i zostanie mi tylko do wrzucenia szlafrok, ładowarka i suszarka.
Czy Wasze szpitale podają co musicie mieć dla dziecka? Były tam np pieluchy tetrowe żeby owinąć noworodka od razu po narodzinach?

@Motyl_ek Boziuu jaki krasnal piękny [emoji7][emoji7][emoji7]
@Bea.K84 nie fajnie że lekarz Cię tak olewczo potraktował... Ja wiem doskonale jak to jest jak człowiek szaleje ze wściekłości bo nic nie wie :/ Ale głowa do góry, już niedługo [emoji2] Wszystko będzie dobrze!

Dziewczyny, czy któraś z Was miała rwę kulszową w ciąży? Bo ja od czasu wczorajszych dzikich akrobacji mojej córci mam co chwilę taki przeszywający ból od górnej części pośladka w dół... Czasem słabiej a czasem tak mocno że jak stoję to mi się kolano ugina. Myślicie że to rwa?
Poza tym myślę że te akrobacje to była zmiana pozycji i oprócz standardowych kopniaków wysoko czuje prawdopodobnie rączki małej ale tak bardzo bardzo nisko... takie jakby gmeranie... caly czassss[emoji849]także ból pośladka, nóżki, rączki i PIEKIELNE kłucie w kroku przykuło mnie dziś do łóżka. Nawet do toalety idę tip topami. Tatusiek w Polsce a ja ma jutro wizytę u położnej, jestem przerażona bo nie wiem jak tam doczłapie :(

Hej dziewczyny mam pytanie czy jak jeszcze mi nie wyszły rozstępy to jest możliwość że mi już nie wyjdą ?

Wiesz co ja w ciąży nie miałam ani jednego rozstępu a po porodzie wyszły mi takie czerwone kropy w niektórych miejscach. Szybko zrobiły się jasne. To oczywiście rozstępy jednak tylko ja je widze jak się bardzo przyjrze i napnę skórę w tych miejscach:)

@Motyl_ek Boziuu jaki krasnal piękny [emoji7][emoji7][emoji7]
@Bea.K84 nie fajnie że lekarz Cię tak olewczo potraktował... Ja wiem doskonale jak to jest jak człowiek szaleje ze wściekłości bo nic nie wie :/ Ale głowa do góry, już niedługo [emoji2] Wszystko będzie dobrze!

Dziewczyny, czy któraś z Was miała rwę kulszową w ciąży? Bo ja od czasu wczorajszych dzikich akrobacji mojej córci mam co chwilę taki przeszywający ból od górnej części pośladka w dół... Czasem słabiej a czasem tak mocno że jak stoję to mi się kolano ugina. Myślicie że to rwa?
Poza tym myślę że te akrobacje to była zmiana pozycji i oprócz standardowych kopniaków wysoko czuje prawdopodobnie rączki małej ale tak bardzo bardzo nisko... takie jakby gmeranie... caly czassss[emoji849]także ból pośladka, nóżki, rączki i PIEKIELNE kłucie w kroku przykuło mnie dziś do łóżka. Nawet do toalety idę tip topami. Tatusiek w Polsce a ja ma jutro wizytę u położnej, jestem przerażona bo nie wiem jak tam doczłapie :(

To możliwe że to rwa ewentualnie Mała uciska Ci gdzieś nerwy. Mnie też czasem złapie najdłużej miałam 3 dni leżenia dosłownie plackiem. Trzymam kciuki żeby to był jednak obrót:) daj koniecznie jutro znać po wizycie:)

Ale już duży chłopczyk z niego! :) Niech rosnie zdrowo :)
@K8y : U mnie na stronie szpitala jest lista rzeczy do zabrania i są tam wymienione pieluchy tetrowe (6 sztuk), ale nie jest napisane do czego bedą potrzebne.. Ja wezmę ze 3, plus ze 2 bambusowe, bo dla mnie sa dużo milsze w dotyku i delikatniejsze.

Ostatnia edycja:
@arica pieluchami z tego co wiem to owijają dzieci po narodzinach jak są całe w mazi itd. także pewnie do wyrzucenia później

Moty_lek ale synuś zdrowo rośnie! Kompletnie nie widać że wcześniak! [emoji7] [emoji7] [emoji7]

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie czy jak jeszcze mi nie wyszły rozstępy to jest możliwość że mi już nie wyjdą ?
Zmartwię Cię, ja też do tej pory praktycznie nie miałam a w ciągu ostatniego tygodnia wyszły mi 3 - wszystkie nisko w podbrzuszu, grubo poniżej pępka... mam dziś 37+4. Ale z kolei ku pokrzepieniu serc w pierwszej ciąży miałam tyklo jeden, taki 1,5 centymetrowy :)
@Motyl_ek Boziuu jaki krasnal piękny
emoji7.png
emoji7.png
emoji7.png

@Bea.K84 nie fajnie że lekarz Cię tak olewczo potraktował... Ja wiem doskonale jak to jest jak człowiek szaleje ze wściekłości bo nic nie wie :/ Ale głowa do góry, już niedługo
emoji2.png
Wszystko będzie dobrze!

Poza tym myślę że te akrobacje to była zmiana pozycji i oprócz standardowych kopniaków wysoko czuje prawdopodobnie rączki małej ale tak bardzo bardzo nisko... takie jakby gmeranie... caly czassss
emoji849.png
także ból pośladka, nóżki, rączki i PIEKIELNE kłucie w kroku przykuło mnie dziś do łóżka. Nawet do toalety idę tip topami. Tatusiek w Polsce a ja ma jutro wizytę u położnej, jestem przerażona bo nie wiem jak tam doczłapie :(
Tak jak opisujesz to może być rwa (choć mniej prawdopodobne, bo przy rwie zazwyczaj - no nie zawsze - ból jest w pewien sposób ciągły), ale może też być po prostu ucisk na nerw jak mała „wpycha się” coraz głębiej :) U mnie ból pośladka (silny, jakby prąd przechodził) okazał się rozluźnieniem więzozrostu krzyżowo-biodrowego po jednej stronie, także różne atrakcje końcówki ciąży mogą nas trafić ;)
Jeju, ale śliczny kluseczek! tak jak @K8y pisze, zupełnie nie widać po nim, że wcześniak :)
Laski, jestem po wizycie. Jaka poszłam, taka przyszłam
emoji35.png
wiem tylko tyle, że wszystko w porządku. Nosz kur...... Ani wymiarów, ani wagi- kompletnie nic. Wyłączył sprzęt i dobra... Masakra. L4 mi wypisal do 04.06 i mówi, że pewnie urodze do tego czasu( ciekawe skąd to wie
emoji19.png
). Jeszcze musiałam się upomnieć o ten gbs, no bo skoro to ma być teoretycznie moja ostatnia wizyta, to wypadałoby zrobić- gdzie sam sobie to notował w kartotece. A jak już się wdrapalam na ten fotel, to mógł chociaż szyjke sprawdzić itd. Ale gdzie tam... Jestem wściekła i bezradna bo nic nie wiem
emoji17.png
chyba się już chłop mocno posunął w czasie bo albo się mu nic nie chce, albo zmienił po latach podejście. Mam nadzieję, że chociaż Wy będziecie mieć pełny obraz na waszych wizytach.
BTW, jeśli chodzi o ten wymaz- muszę to zawieźć do laboratorium, tyle że teraz już pozamykane. Chyba nic się nie stanie jak pojadę z tym jutro?
współczucia! Rozumiem Twój żal, moja ginekolog też często tylko coś rzuci zdawkowo, a ja potem muszę sobie przypominać co to mówiła (np. Ile waży malutka itd.) bo zazwyczaj żadnych papierów nie dostaję... A z pierwszej ciąży pamiętam, że zawsze wychodziłam z oełną dokumentacją fotograficzną + wydrukiem karty informacyjnej „streszczającym” wizytę...
A co do szyjki to moja na wizycie 35+0 mówiła że ostatni raz bada (zawsze oglądała we wzierniku + robiła USG), bo „potem to już nie ma sensu”, także przynajmniej tu mogę Cię pocieszyć :)

Do góry