No i po wizycie
Wiem tyle że mała jest już nisko w kanale rodnym, GŁÓWKĄ na szczęście. Ale mała złośnica jest zwrócona plecami do mojego kręgosłupa czyli zupełnie odwrotnie niż powinna być (no i stąd ten ból pośladka i nogi[emoji849])no cóż, położna mówiła że mała się będzie jeszcze obracać wokół własnej osi, a ostateczne położenie będą widzieć dopiero podczas porodu. W razie porodu twarzyczkowego zazwyczaj robią cc, ale mówiła żeby się tym jeszcze nie zamartwiać bo raczej się obróci[emoji106]
Dużo rozmawiałyśmy o porodzie i trochę jestem spokojniejsza. Znieczulenie zewnatrzoponowe będę miała na pewno (o ile jakimś cudem nie przyjadę za późno do szpitala[emoji2]), tatusiek jest zobligowany do spania z nami przynajmniej jedną noc, no i obiecała osobiście mi pomóc z karmieniem
Mówiła że oni bardzo wspierają taką postawę do karmienia jaką mam i zapewnią wszelką pomoc w razie potrzeby. NO ZOBACZYMY.
I teraz pytanie[emoji4] Miałam nie kupować monitora oddechu, jakoś od początku zrezygnowałam z tego. Ale teraz jednak myślę że znając siebie i tatuśka to zdecydowanie przyda nam się to ustrojstwo. Mam okazję kupić używany monitor pod materac Babysense II, z czego używana była tylko 1 płytka przez 8 miesięcy. Czytam w necie opinie typu 'ja to bym życiu nie kupiła używanego monitora!'...co myślicie? Tu raczej nie znajdę nikogo kto zrobi mi przegląd tego sprzętu. No i może wystarczy że sama sprawdzę czy działa?[emoji848]