reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja od 3 tygodni biorę Prenatal Classic plus dodatkowe kapsułki z DHA. Ale teraz patrzę że jest w nich kwas foliowy... szczerze mówiąc nie wiedziałam że nie powinno się go przyjmować w 3 trymestrze. Wcześniej brałam jakieś szwedzkie kapsułki ale patrząc teraz na ich skład to jakieś kompletne dno, w sumie to tak jakbym w ogóle witamin nie przyjmowała... :/

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Z tym kwasem foliowym, to gdzieś czytałam takie badania, ale może nie jest taki zły, skoro w każdym preparacie jest ;) po prostu nawet w tych zaleceniach PTG jest, że dziecku jest potrzebny do końca 1. trymestru. Więc trzeba wierzyć, że nie pomaga, ale też nie jakoś specjalnie szkodzi.

reklama
Ja mam przewijak taki nakładany i dla mnie to najlepszy zakup posłużył mi bardzo długo i jest jak nowy. Kosza nie kupiłam i nie będę kupować na pewno.

Ja mam przewijak nakładany na łóżeczko. Na dole rozkładam łóżeczko turystyczne. System sprawdził się przy poprzednich maluchach to i teraz da radę

Ja mam przewijak na komodzie nakładany. Nie wiem jak się sprawdzi , mam nadzieję że ok :)
Kosza żadnego nie kupuje. Ale bujaczek który wybrałam ma funkcję rozkładania jak kołyska/łóżeczko więc jak będę w salonie to dzidzia w nim będzie spała. A w sypialni w łóżeczku.

Ooo jaki mi dziś fajny obiad się zrobił. Zupka ogórkowa <3 i naleśniki z serem i różnymi dżemami pyyycha :)

@myllenne istna rozpusta:) ja dzisiaj tylko ziemniaki pierś z kurczaka i surówka. Na jutro coś muszę myśleć.

Zdarzają Wam się bóle korzonków? Mnie dziś jak złapało to myślałam że nie dojdę do łóżka:(

Hej, trochę czasu już minęło od Twojego posta ale może przyda się też innym. Miałam kiedyś ten problem i mi zdecydowanie pomogły nasiadówki w misce z korą dębu i kwiatem nagietka - po tygodniu stosowania 1 raz dziennie problem zniknął, a przy nawrocie wystarczyło pomoczyć się dosłownie 1 czy 2 razy.
Dziękuje :)

@myllenne istna rozpusta:) ja dzisiaj tylko ziemniaki pierś z kurczaka i surówka. Na jutro coś muszę myśleć.

Zdarzają Wam się bóle korzonków? Mnie dziś jak złapało to myślałam że nie dojdę do łóżka:(
zdarzają :( ostatnie kilka dni złapało. Ja już miewałam bóle korzonków od lat i znowu się odezwały. Sobota, niedziela rozgrzewałam maścią troszkę pomogło.

Hej. Myślałam że jestem niezniszczalna w tej ciąży ale lekarz powiedział że szyjka słabnie, że niby jest ok ale słabnie i mam napiętą macicę więc przepisał luteinę :hmm:. No ale w końcu to trzecia ciąża wiec można sie bylo tego spodziewać. ogólnie czuje się dobrze. Tylko teraz niewiem czy ja mam się ograniczyć z wysiłkiem i seksem. Jakoś nie spytałam. My z mężem co drugi dzień, może za często i dlatego tak jest? Nie spytałam nawet o lordozę i dentystę tylko o toksoplazmozę spytałam ale nie muszę robić drugiego badania.
Wygięło mnie trochę ale nie boli. Jedynie czasem biodra albo miednica, ciężko określić.
IMG_20180321_091745_130_20180321092425480.jpg

Załączniki

• IMG_20180321_091745_130_20180321092425480.jpg
    IMG_20180321_091745_130_20180321092425480.jpg
    201,9 KB · Wyświetleń: 435
Hej. Myślałam że jestem niezniszczalna w tej ciąży ale lekarz powiedział że szyjka słabnie, że niby jest ok ale słabnie i mam napiętą macicę więc przepisał luteinę :hmm:. No ale w końcu to trzecia ciąża wiec można sie bylo tego spodziewać. ogólnie czuje się dobrze. Tylko teraz niewiem czy ja mam się ograniczyć z wysiłkiem i seksem. Jakoś nie spytałam.

Pytanie co dla Twojego lekarza oznacza słabnąca szyjka ;) powinien powiedzieć, jeśli musielibyście się wstrzymać, ale z drugiej strony ograniczenie wysiłku i seksu to takie pierwsze prewencyjne akcje, więc może spróbuj do następnej wizyty i zobacz, czy nadal słabnie? będziesz miała odpowiedź, czy to one są winne ;)

reklama
Dzień dobry! Dziewczyny, wczoraj miałam w domu zlot czarownic, moja kuzynka zarzuciła temat 'Jezu Ewa ale Ty masz nisko ten brzuch! To niedobrze!', wszystkie zgodnie potakiwały i oglądały mnie, byłam zła i czułam się jak małpa w zoo. No i mam kolejny powód do stresu, no bo 'to NIEDOBRZE'[emoji19]
80c948713d0c61d48be3db2e8f52c2a3.jpg

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry