reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja od 3 tygodni biorę Prenatal Classic plus dodatkowe kapsułki z DHA. Ale teraz patrzę że jest w nich kwas foliowy... szczerze mówiąc nie wiedziałam że nie powinno się go przyjmować w 3 trymestrze. Wcześniej brałam jakieś szwedzkie kapsułki ale patrząc teraz na ich skład to jakieś kompletne dno, w sumie to tak jakbym w ogóle witamin nie przyjmowała... :/

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Z tym kwasem foliowym, to gdzieś czytałam takie badania, ale może nie jest taki zły, skoro w każdym preparacie jest ;) po prostu nawet w tych zaleceniach PTG jest, że dziecku jest potrzebny do końca 1. trymestru. Więc trzeba wierzyć, że nie pomaga, ale też nie jakoś specjalnie szkodzi.

reklama
Ja mam przewijak taki nakładany i dla mnie to najlepszy zakup posłużył mi bardzo długo i jest jak nowy. Kosza nie kupiłam i nie będę kupować na pewno.

Ja mam przewijak nakładany na łóżeczko. Na dole rozkładam łóżeczko turystyczne. System sprawdził się przy poprzednich maluchach to i teraz da radę

Ja mam przewijak na komodzie nakładany. Nie wiem jak się sprawdzi , mam nadzieję że ok :)
Kosza żadnego nie kupuje. Ale bujaczek który wybrałam ma funkcję rozkładania jak kołyska/łóżeczko więc jak będę w salonie to dzidzia w nim będzie spała. A w sypialni w łóżeczku.

Ooo jaki mi dziś fajny obiad się zrobił. Zupka ogórkowa <3 i naleśniki z serem i różnymi dżemami pyyycha :)

@myllenne istna rozpusta:) ja dzisiaj tylko ziemniaki pierś z kurczaka i surówka. Na jutro coś muszę myśleć.

Zdarzają Wam się bóle korzonków? Mnie dziś jak złapało to myślałam że nie dojdę do łóżka:(

Hej, trochę czasu już minęło od Twojego posta ale może przyda się też innym. Miałam kiedyś ten problem i mi zdecydowanie pomogły nasiadówki w misce z korą dębu i kwiatem nagietka - po tygodniu stosowania 1 raz dziennie problem zniknął, a przy nawrocie wystarczyło pomoczyć się dosłownie 1 czy 2 razy.
Dziękuje :)

@myllenne istna rozpusta:) ja dzisiaj tylko ziemniaki pierś z kurczaka i surówka. Na jutro coś muszę myśleć.

Zdarzają Wam się bóle korzonków? Mnie dziś jak złapało to myślałam że nie dojdę do łóżka:(
zdarzają :( ostatnie kilka dni złapało. Ja już miewałam bóle korzonków od lat i znowu się odezwały. Sobota, niedziela rozgrzewałam maścią troszkę pomogło.

Hej. Myślałam że jestem niezniszczalna w tej ciąży ale lekarz powiedział że szyjka słabnie, że niby jest ok ale słabnie i mam napiętą macicę więc przepisał luteinę :hmm:. No ale w końcu to trzecia ciąża wiec można sie bylo tego spodziewać. ogólnie czuje się dobrze. Tylko teraz niewiem czy ja mam się ograniczyć z wysiłkiem i seksem. Jakoś nie spytałam. My z mężem co drugi dzień, może za często i dlatego tak jest? Nie spytałam nawet o lordozę i dentystę tylko o toksoplazmozę spytałam ale nie muszę robić drugiego badania.
Wygięło mnie trochę ale nie boli. Jedynie czasem biodra albo miednica, ciężko określić.
IMG_20180321_091745_130_20180321092425480.jpg

Załączniki

• IMG_20180321_091745_130_20180321092425480.jpg
    IMG_20180321_091745_130_20180321092425480.jpg
    201,9 KB · Wyświetleń: 438
Hej. Myślałam że jestem niezniszczalna w tej ciąży ale lekarz powiedział że szyjka słabnie, że niby jest ok ale słabnie i mam napiętą macicę więc przepisał luteinę :hmm:. No ale w końcu to trzecia ciąża wiec można sie bylo tego spodziewać. ogólnie czuje się dobrze. Tylko teraz niewiem czy ja mam się ograniczyć z wysiłkiem i seksem. Jakoś nie spytałam.

Pytanie co dla Twojego lekarza oznacza słabnąca szyjka ;) powinien powiedzieć, jeśli musielibyście się wstrzymać, ale z drugiej strony ograniczenie wysiłku i seksu to takie pierwsze prewencyjne akcje, więc może spróbuj do następnej wizyty i zobacz, czy nadal słabnie? będziesz miała odpowiedź, czy to one są winne ;)

reklama
Dzień dobry! Dziewczyny, wczoraj miałam w domu zlot czarownic, moja kuzynka zarzuciła temat 'Jezu Ewa ale Ty masz nisko ten brzuch! To niedobrze!', wszystkie zgodnie potakiwały i oglądały mnie, byłam zła i czułam się jak małpa w zoo. No i mam kolejny powód do stresu, no bo 'to NIEDOBRZE'[emoji19]
80c948713d0c61d48be3db2e8f52c2a3.jpg

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry