reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Zerknijcie sobie na analizę Pana Tabletki odnosnie tdgo ktore witaminy ciazowe najlepszs.

Link do: Jak wybrać najlepsze witaminy dla kobiety w ciąży? Analiza i opinia Pana Tabletki - Pan Tabletka

Masakra. Ja kupowalam Femibion bo najbardziej chwalony na rynku. Dobrze ze mi sie konczy.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
ja od początku drugiego trymestru biorę Duphavit Pregna, który ma wg Pana Tabletki 4,5/ 5, więc bardzo przyzwoicie, a jedyny zarzut to mało DHA, co mnie nie martwi, bo ja dużo ryb jem tak czy inaczej :) a przy tej ilości DHA i tak mi się często rybą odbija później...

reklama
Ja też Prenatal Duo :) szukałam preparatu bez kwasu foliowego, ale chyba nie ma takiego? Kwas foliowy jest potrzebny przed ciążą i w pierwszym trymestrze, a są badania, że przyjmowany w trzecim trymestrze może zwiększać ryzyko astmy, ale niestety wszyscy go dodają do preparatów.

Ja od 3 tygodni biorę Prenatal Classic plus dodatkowe kapsułki z DHA. Ale teraz patrzę że jest w nich kwas foliowy... szczerze mówiąc nie wiedziałam że nie powinno się go przyjmować w 3 trymestrze. Wcześniej brałam jakieś szwedzkie kapsułki ale patrząc teraz na ich skład to jakieś kompletne dno, w sumie to tak jakbym w ogóle witamin nie przyjmowała... :/

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja biorę tez prenatal duo znaczy teraz bez dha bo mi się skończył bo brałam po jednej. Muse dokupić samo dha.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, chciałam Was podpytać, kupujecie taki wolnostojący przewijak? Czy raczej nie?
Tak samo się zastanawiam czy dodatkowo oprócz łóżeczka kupić np. kosz mojżesza? Lub coś co postawię sobie w salonie....mieszkam w domu i łóżeczko będe mieć u góry w sypialni, nie będe ciągle biegać do góry odkładać małą...

Cześć, chciałam Was podpytać, kupujecie taki wolnostojący przewijak? Czy raczej nie?
Tak samo się zastanawiam czy dodatkowo oprócz łóżeczka kupić np. kosz mojżesza? Lub coś co postawię sobie w salonie....mieszkam w domu i łóżeczko będe mieć u góry w sypialni, nie będe ciągle biegać do góry odkładać małą...
Ja chciałam kupić przewijak nakładany na łóżeczko, ale koleżanka która rodziła we wrześniu powiedział, że ona swojego przewijaka użyła może 2 razy i żałuje ze go zakupiła. Więc raczej nie zdecyduje się na zakup. Kosz Mojżesza też nie będę nabywać, ale to z racji tego, iż nie uważam by był mi niezbędny.

Napisane na Lenovo TB3-850M w aplikacji Forum BabyBoom

Tzn. w Twoim przypadku dodatkowe miejsce do spania dla maluszka nie jest złym pomysłem :) też mieszkam w piętrówce, ale z racji tego, że mam dość duży wiklinowy owalny kosz, z niego będę mogła korzystać, by położyć mała na parterze :)

Napisane na Lenovo TB3-850M w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja kupuję przewijak wolnostojący o taki Link do: SNIGLAR Stół do przewijania - IKEA Mam na niego miejsce, a i przyda mi się ta półka na dole. Wcześniej miałam taki, który można było położyć na komodzie i też dawał radę.
Ja też mieszkam w domu piętrowym i kosza mojżesza nie kupuję, ale mam coś na jego wzór, tyle że na kółkach, coś takiego jak to: Link do: MOTHER MINKY Kosz Mojżesza + Pościel + Stelaż Tylko bez tych płoz na dole, za to nogi mają kółka i można nim jeździć. Nawet wcześniej jak mieszkaliśmy w bloku, to używałam tego przy starszej córce. Gotowałam obiad w kuchni, a ona spała w tym koszu w salonie (mieliśmy salon z aneksem kuchennym). To jest bardzo wygodne, u nas w rodzinie ten kosz jest od ponad 20 lat :) i na pewno go zostawię dla swoich wnuków, bo to jest mega praktyczne rozwiązanie. Jedyny minus to taki, że dziecko wyrasta z niego w okolicach 3 miesiąca.... Ja dokupuję do niego teraz tylko materac, żeby był nowy i nie przesikany i tyle.

Do góry