reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Cudeńka robisz :) Zawsze żałuję, że nie mam zdolności manualnych....
A zaproszenia na chrzciny będą?? :D To możesz tu złapać klientki :D

O właśnie, na zaproszenia na chrzciny możesz mieć tu sporo chętnych :)
A tak przy okazji - dziewczyny robicie "Baby shower"? Siostra się mnie pytała, czy będę robić, bo była ostatnio u kilku koleżanek na takiej imprezie.. Ale jak dla mnie to jest to trochę takie wymuszenie przyniesienia prezentów przez znajomych i chyba to nie mój klimat...

reklama
@maćku śliczne rzeczy! :) Zazdroszczę pomysłu, sama bym bardzo chciała jakiś biznes rozkręcić na czas niepracowania - bo już (po 3 dniach nicnierobienia) wariuję...

Ja baby shower nie robię, jakoś zupełnie nie mój klimat - średnio ciekawa wydaje mi się impreza skupiona na dziecku w brzuchu ;) W sensie że jak denerwują mnie już ciągłe pytania wszystkich o to jak się czuję, czy mała kopie, ile waży (i tak dalej i tak dalej) - to wielkie skupisko ludzi pytające o to bez przerwy to by mnie już chyba dobiło ;) I może mało politycznie to zabrzmi, ale zdecydowanie nie chciałabym dostać prezentów dla malutkiej - bo pewnie duża część nie trafiłaby w moje (i małżonka) gusta ;)

Wg mnie baby shower jest trochę na wyrost... Ale co kto lubi. Rozumiem radość z faktu, że będzie się niedługo mamą, ale żeby robić jakiś spęd i narzucać komuś zakup prezentów dla maluszka z tego powodu-?średnio. Poza tym są do końca obawy czy donosi się ciążę, czy nie będzie komplikacji przy porodzie itd, więc uważam że przed lepiej nie zapeszać.
Przecież po narodzinach dzieciątka rodzina i znajomi wpadają żeby popatrzeć na dzidziusia, pogratulować rodzicom,a zawsze przy tym jakiś podarek się dostaje, jeśli ktoś chce obdarować [emoji6]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Wg mnie baby shower jest trochę na wyrost... Ale co kto lubi. Rozumiem radość z faktu, że będzie się niedługo mamą, ale żeby robić jakiś spęd i narzucać komuś zakup prezentów dla maluszka z tego powodu-?średnio. Poza tym są do końca obawy czy donosi się ciążę, czy nie będzie komplikacji przy porodzie itd, więc uważam że przed lepiej nie zapeszać.
Przecież po narodzinach dzieciątka rodzina i znajomi wpadają żeby popatrzeć na dzidziusia, pogratulować rodzicom,a zawsze przy tym jakiś podarek się dostaje, jeśli ktoś chce obdarować [emoji6]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
No, jak juz maluch jest na świecie (może nie w pierwszym tygodniu ;)) to co innego - będę się chwaliła ile sił starczy :D Po porodzie przyjechało do mnie 7 osób (rodzice, teściowie, brat, ciocia, kuzynka) i mimo że byłam wymęczona - bo urodziłam o 19:25, a oni dotarli koło 22 - to byłam dumna jak paw :D Wtedy też były inne realia, bo rodziłam w prywatnej klinice i miałam swój pokój, więc taki tłum nikomu nie przeszkadzał - tym razem nie planujemy stadnych odwiedzin, bo i sale są 2-3 osobowe ;) Oczywiście wtedy jak przyjechali to żadnych prezentów nie było - to był pełen spontan żeby zobaczyć nowego członka rodziny :)
Z rzeczy jakie później dostawaliśmy dla Stasia to pamiętam jakieś ubranka, pampersy (super prezent, chyba najbardziej trafiony), zestaw śliniaczków i - najbardziej odjechany z prezentów - 1,5 metrową dmuchaną wańkę-wstańkę :D

My baby shower robimy. Tutaj to wygląda tak, że robi się na stronie sklepu tzw baby registry, dodaje się do listy co by się chciało dla dziecka i ludzie to kupują, także moim zdaniem fajna opcja. Byliśmy na dwóch takich imprezach w ciągu ostatniego roku. Pierwsza robiona z większym rozmachem, na około 50 osób i w restauracji to widzialam, że wśród prezentów były nawet takie rzeczy jak wózek czy fotelik. Druga skromniejsza to królowały pampersy i ubranka.

Przepraszam za milczenie. U mnie wszystko w porządku.

Cały mój czas wolny w ostatnim czasie poświęcam na rozwinięcie nowego "projektu" Link do: Decorolka
Docelowo ma to być moje źrodło dochodu na wychowawczym, więc mam rok z hakiem na rozhulanie interesu ;) Zapraszam do polubienia stronki i udostępniania dalej :)
@maćku , ale Ty zdolna jesteś, super są te rzeczy!:) znam dziewczynę, która robi podobne rzeczy, ale głównie na śluby i na brak pracy nie narzeka, wręcz przeciwnie :) także życzę szybkiego rozkręcenia biznesu!

ja baby shower nie robiłam w poprzednich ciążach i teraz też nie planuję. wydaje mi się to trochę takie naciągane i na siłę w PL, gdzie zwyczaj jest, że przynosi się prezenty dziecku jak już się urodzi, a wyprawkę kompletują rodzice.

Ja też baby shower robić nie zamierzam. Jak ktoś robi to nic mi do tego:) po narodzinach dostaniemy pewnie trochę rzeczy tak jak przy starszej i tyle.
Czy któraś z Was suplementuje się żelazem? Jak Wasze samopoczucie po nim?

Ja też baby shower robić nie zamierzam. Jak ktoś robi to nic mi do tego:) po narodzinach dostaniemy pewnie trochę rzeczy tak jak przy starszej i tyle.
Czy któraś z Was suplementuje się żelazem? Jak Wasze samopoczucie po nim?
W tej ciąży póki co nie muszę, ale ze wspomnień z poprzedniej to było mi po nim bardzo niedobrze i miałam ogromne zaparcia... ale ten smak syropu był pyszny ;)

reklama
Do góry