reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Tez poprosilam mame zeby mi kupila ten termometr z lidla. Nie wiem tylko czy jest dobry, bo moja kolezanka dzis mowila mi ze wcale dobrze temperatury nie pokazują. A wy macie jakies opinie na jego temat?

reklama
Też odwiedziłam lidla :) kupiłam body te najmniejsze i trochę większe, spodenki i czapeczki. Dla siebie wzięłam bluzki ciążowe, tą w paski granatową i szarą. Są z bardzo fajnego miłego miękkiego materiału.

Od dzisiaj miały być też w intermarche body z zabawnymi napisami (coś ze 4 różne rodzaje) , coś w stylu " 50% mamusi, 50% tatusia" lub wskazanie na body, gdzie wkładać rączki i nóżki z napisem "dasz radę tato ". Byłam, sprawdziłam i u mnie było tylko 1 różowe z tymi procentami.

Ale że tak od przeziębienia się robi dziecku? Czy od gorączki ? Ale spokojnie, będzie dobrze. Jeden z moich bratanków też coś tam miał i się wchłonęło. Co prawda jest bardziej nadpobudliwy od drugiego ale oni byli dwujajowi. Jeden spokojny po mamie a ten to cały tata ,czyli mój brat. Ten po bracie ,ten nadpobudliwy Fabianek jest dokładnie taki jak mój synek w tym wieku. Mądry ale wszędzie go pełno i nawet podobny. Nasze geny :) No i następny taki rośnie bo Gabcio z profilu wygląda jak kopia Fabianka.

Tez poprosilam mame zeby mi kupila ten termometr z lidla. Nie wiem tylko czy jest dobry, bo moja kolezanka dzis mowila mi ze wcale dobrze temperatury nie pokazują. A wy macie jakies opinie na jego temat?
W Internecie gdzieś tam czytałam, że jest ok, ale już nie pamiętam gdzie. Cena jest na pewno niższa niż innych bezdotykowych w Internecie. Wykonałam próby na 3 osobach, na czole i w uchu i wydaje się ok, ja w ciąży, więc temperatura najwyższa ;) dla mnie to byle się nie mylił jakoś drastycznie to będzie ok :p

Ja też po łowach z lidla. Kupiłam ten termometr, dresik welurowy ale już na 74 rozmiar, bodziaki i spodenki. A dla siebie wzięłam te staniki miękkie, bo w dobrej cenie i jakošciowo też super i rajstopy ciążowe. Aha i w promce rajstopki były za 3,99 już na rozmiar 74, bedą na jesień/zimę ;)

Czy któraś z Was ma już zakupioną pościel do łóżeczka w sensie kołderka+poduszka? Zastanawiam się w jakich wymiarach kupić czy 120x90 czy 135x100? Widziałam że są w Lidlu, ale @Wiera pisała że wypełnienie poliester, więc nie ma nawet co jechać.... I tak się zastanawiam co kupić? Na allegro jest tego masa, ale niektóre poduszki na wstępie odpadają, bo są mega grube,a tutaj chodzi o to, żeby dziecko nie miało wysoko pod główką no i to wypełnienie- watolina albo inne dziadostwo .... :unsure:Na początku oczywiście nie będę używać pościeli, ale chcę sobie kupić żeby później był już spokój.

Czy któraś z Was ma już zakupioną pościel do łóżeczka w sensie kołderka+poduszka? Zastanawiam się w jakich wymiarach kupić czy 120x90 czy 135x100? Widziałam że są w Lidlu, ale @Wiera pisała że wypełnienie poliester, więc nie ma nawet co jechać.... I tak się zastanawiam co kupić? Na allegro jest tego masa, ale niektóre poduszki na wstępie odpadają, bo są mega grube,a tutaj chodzi o to, żeby dziecko nie miało wysoko pod główką no i to wypełnienie- watolina albo inne dziadostwo .... :unsure:Na początku oczywiście nie będę używać pościeli, ale chcę sobie kupić żeby później był już spokój.
ale teraz chyba wszystkie nie-puchowe kołdry i poduszki są wypełnione różnego rodzaju włóknami/ kulkami poliestrowymi. ja przynajmniej z innymi się nie spotkałam... ważne, żeby można było prać w 95 stopniach. ja zawsze kupowałam dla dzieci 135x100, ale ja mam większe łóżeczko (70x140)
na allegro rzeczywiście zatrzęsienie pościeli, ja kupowałam z różnych firm i tańsze i droższe i powiem szczerze, że różnicy nie widzę :D

Ja taką małą pościel chcę zobaczyć w ikei, ale to tak w przyszłym miesiącu pojedziemy i poszewki też od razu tam kupimy bo są ładne.

reklama
Też byłam na lowach w lidlu...kupiłam dwa większe bodziaki,rajstopki z promocji,skarpetki,przescieradlo ale pościeli nie bo była przebrana i nie podobała mi się w dotyku...kupiłam legginsy s i są trochę za duże...albo przytyje albo zweze...I gaciory też sobie wzięłam bo ostatnio to wygodnie tylko w bawelnianych pantalonach....[emoji23]

Do góry