reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Tez poprosilam mame zeby mi kupila ten termometr z lidla. Nie wiem tylko czy jest dobry, bo moja kolezanka dzis mowila mi ze wcale dobrze temperatury nie pokazują. A wy macie jakies opinie na jego temat?

reklama
Też odwiedziłam lidla :) kupiłam body te najmniejsze i trochę większe, spodenki i czapeczki. Dla siebie wzięłam bluzki ciążowe, tą w paski granatową i szarą. Są z bardzo fajnego miłego miękkiego materiału.

Od dzisiaj miały być też w intermarche body z zabawnymi napisami (coś ze 4 różne rodzaje) , coś w stylu " 50% mamusi, 50% tatusia" lub wskazanie na body, gdzie wkładać rączki i nóżki z napisem "dasz radę tato ". Byłam, sprawdziłam i u mnie było tylko 1 różowe z tymi procentami.

Ale że tak od przeziębienia się robi dziecku? Czy od gorączki ? Ale spokojnie, będzie dobrze. Jeden z moich bratanków też coś tam miał i się wchłonęło. Co prawda jest bardziej nadpobudliwy od drugiego ale oni byli dwujajowi. Jeden spokojny po mamie a ten to cały tata ,czyli mój brat. Ten po bracie ,ten nadpobudliwy Fabianek jest dokładnie taki jak mój synek w tym wieku. Mądry ale wszędzie go pełno i nawet podobny. Nasze geny :) No i następny taki rośnie bo Gabcio z profilu wygląda jak kopia Fabianka.

Tez poprosilam mame zeby mi kupila ten termometr z lidla. Nie wiem tylko czy jest dobry, bo moja kolezanka dzis mowila mi ze wcale dobrze temperatury nie pokazują. A wy macie jakies opinie na jego temat?
W Internecie gdzieś tam czytałam, że jest ok, ale już nie pamiętam gdzie. Cena jest na pewno niższa niż innych bezdotykowych w Internecie. Wykonałam próby na 3 osobach, na czole i w uchu i wydaje się ok, ja w ciąży, więc temperatura najwyższa ;) dla mnie to byle się nie mylił jakoś drastycznie to będzie ok :p

Ja też po łowach z lidla. Kupiłam ten termometr, dresik welurowy ale już na 74 rozmiar, bodziaki i spodenki. A dla siebie wzięłam te staniki miękkie, bo w dobrej cenie i jakošciowo też super i rajstopy ciążowe. Aha i w promce rajstopki były za 3,99 już na rozmiar 74, bedą na jesień/zimę ;)

Czy któraś z Was ma już zakupioną pościel do łóżeczka w sensie kołderka+poduszka? Zastanawiam się w jakich wymiarach kupić czy 120x90 czy 135x100? Widziałam że są w Lidlu, ale @Wiera pisała że wypełnienie poliester, więc nie ma nawet co jechać.... I tak się zastanawiam co kupić? Na allegro jest tego masa, ale niektóre poduszki na wstępie odpadają, bo są mega grube,a tutaj chodzi o to, żeby dziecko nie miało wysoko pod główką no i to wypełnienie- watolina albo inne dziadostwo .... :unsure:Na początku oczywiście nie będę używać pościeli, ale chcę sobie kupić żeby później był już spokój.

Czy któraś z Was ma już zakupioną pościel do łóżeczka w sensie kołderka+poduszka? Zastanawiam się w jakich wymiarach kupić czy 120x90 czy 135x100? Widziałam że są w Lidlu, ale @Wiera pisała że wypełnienie poliester, więc nie ma nawet co jechać.... I tak się zastanawiam co kupić? Na allegro jest tego masa, ale niektóre poduszki na wstępie odpadają, bo są mega grube,a tutaj chodzi o to, żeby dziecko nie miało wysoko pod główką no i to wypełnienie- watolina albo inne dziadostwo .... :unsure:Na początku oczywiście nie będę używać pościeli, ale chcę sobie kupić żeby później był już spokój.
ale teraz chyba wszystkie nie-puchowe kołdry i poduszki są wypełnione różnego rodzaju włóknami/ kulkami poliestrowymi. ja przynajmniej z innymi się nie spotkałam... ważne, żeby można było prać w 95 stopniach. ja zawsze kupowałam dla dzieci 135x100, ale ja mam większe łóżeczko (70x140)
na allegro rzeczywiście zatrzęsienie pościeli, ja kupowałam z różnych firm i tańsze i droższe i powiem szczerze, że różnicy nie widzę :D

Ja taką małą pościel chcę zobaczyć w ikei, ale to tak w przyszłym miesiącu pojedziemy i poszewki też od razu tam kupimy bo są ładne.

reklama
Też byłam na lowach w lidlu...kupiłam dwa większe bodziaki,rajstopki z promocji,skarpetki,przescieradlo ale pościeli nie bo była przebrana i nie podobała mi się w dotyku...kupiłam legginsy s i są trochę za duże...albo przytyje albo zweze...I gaciory też sobie wzięłam bo ostatnio to wygodnie tylko w bawelnianych pantalonach....[emoji23]

Do góry