reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

@didi133 nie sugeruj się tylko rozmiarem miseczki, ważny jest też obwód pod biustem i dopiero z nim mówi Ci coś o rozmiarze. uwierz mi, że 65E to naprawdę nie jest duży biust:)

swoją drogą nie wierzę, że masz 95 pod biustem, bo to w połączeniu z miską C to jest jakieś 112 cm w obwodzie ;) możliwe, że masz źle dobrany stanik
Też mi się tak wydaje... @didi133 Wybierz się do sklepu, gdzie brafiterka zmierzy Ci rozmiar, oj można się dziwić...

reklama
Nie ma żadnych badań naukowych, które by tą tezę potwierdzały.
Ja osobiście SIDS-u się bardzo boję, dlatego każde z dzieci śpi z monitorem oddechu. Opinie są w tej kwestii podzielone jak zawsze, ale dzięki temu ja śpię spokojniej.
A co do szczepień to nasze dzieciaki szczepione i najmłodszego też będziemy o ile nie pojawią się faktyczne przeciwwskazania.
U nas też monitor oddechu obowiązkowo będzie, tylko waham się między takim pod materac, a takim przyczepianym do pampersa. Jakiś czas temu przeglądałam profil jednej dziewczyny na fb, jednego dnia wrzucała zdjęcia ze jej córeczka skończyła 4 miesiące, a drugiego wpis, że malutka nie żyje, potem się okazało że właśnie SIDS zrobiło swoje :(. Jeśli jest opcja żeby chronić swojego maluszka to uważam, że trzeba z niej skorzystać.

Zuza włączyli Ale 10... nie 13 gdzie szczepów jest więcej na ktore najczęściej polskie dzieci chorują.... bo 10 jest tańsza w zakupie dla Państwa niestety....

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
a, czyli jednak dupa! poprzednie dzieci szczepiłam 13 i przy kolejnym też bym tylko tą brała pod uwagę
z drugiej strony może jednak lepiej 10 niż żadną...

Też mi się tak wydaje... @didi133 Wybierz się do sklepu, gdzie brafiterka zmierzy Ci rozmiar, oj można się dziwić...
Dokładnie:)

9ewnqqmznpxcwjj5.png

a, czyli jednak dupa! poprzednie dzieci szczepiłam 13 i przy kolejnym też bym tylko tą brała pod uwagę
z drugiej strony może jednak lepiej 10 niż żadną...
Dla osob, które nie szczepiły wcale na pneumo ze względu na finanse to zdecydowanie lepiej tak niż wcale :) My też szczepiliśmy 13-walentnymi i teraz pewnie też taką będziemy.
@Motyl_ek Ja mam monitor pod materac Angel Care i świetnie się sprawdza. Właściwie nie miałam fałszywych alarmów. A nawet gdyby były to i tak wolę wstać o jeden raz za dużo niż coś przeoczyć:)
Myślałam o tym do pampersa, ale bałam się że będę cały czas sprawdzać czy się nie odczepił :p

A jak to się ma do podróżowania? Nie ma problemu z przewożeniem i potem montażem 'gdzieś'? Nasz bąbel pierwszą dużą podróż zaliczy zanim skończy 3 miesiące, po drodze kilka mniejszych.

Dla osob, które nie szczepiły wcale na pneumo ze względu na finanse to zdecydowanie lepiej tak niż wcale :) My też szczepiliśmy 13-walentnymi i teraz pewnie też taką będziemy.
@Motyl_ek Ja mam monitor pod materac Angel Care i świetnie się sprawdza. Właściwie nie miałam fałszywych alarmów. A nawet gdyby były to i tak wolę wstać o jeden raz za dużo niż coś przeoczyć:)
Myślałam o tym do pampersa, ale bałam się że będę cały czas sprawdzać czy się nie odczepił :p
@pea dokładnie to miałam na myśli :) dla mnie dupa, bo i tak zapłacę za 13, ale tym co by w ogóle nie zaszczepili to jednak na plus

Pneumokoki i tak są już w kalendarzu szczepień, na nfz dla wszystkich dzieci urodzonych po 1 stycznia 2017 r.
Moj amała jest z 2016 wtedy pneumo było poza kalendarzem ja mam te prevenar 13 a na fundusz jest ta tańsza szczepionka.
Co do stanika nie wiem jakoś mnie to nie ekscytuje grunt by dobrze leżał i nie uwierał:)

reklama
Do góry