reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja właśnie wróciłam z wizyty, zeszło aż 1,5 godziny ale dlatego że lekarz ma nowy sprzęt i dopiero się uczy, potwierdził że na 100 procent chłopak, zrobił mi dokładne usg polowkowe wszystko jest na swoim miejscu powiedział że nie ma takiego sprzętu i nie ma takiego lekarza który mi powie że na 100 procent dziecko będzie zdrowe ale według niego wszystko jest w najlepszym porządku, mierzył mi szyjke i ma aż 4.5 cm z czego bardzo się cieszę :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zawsze jak ktoś będzie Was przepuszczał w kolejce to trafi się jedna osoba która się oburzy. Niestety starzy ludzie wymagają by ich przepuścić w kolejce itp ale same nigdy nie przepuszczą dla zasady,. faceci w podeszłym wieku o wiele częściej ustąpią miejsca niż kobiety.

Ja krzywa będe robić w 23tc czyli po 20 lutego bo 24 mam wizytę. Czasami też mam tak że czekam godzinę na poczekalni ale to dlatego że lekarka podchodzi do kazdej z nas inwidualnie. I pomyślcie jeśli nie poświeci odpowiedniej ilości czasu poprzedniej pacjentce to dla Was zrobi wyjątek nie. Dobre opinie o lekarzach biora się z ich doświadczenia i czasu poświęconego pacjentce bo jak lekarz olewa kogoś to jest fala hejtu " wizyta ekspres" " zero podejścia i zainteresowania przypadkiem" itp itd ....

Czasami też mam tak że czekam godzinę na poczekalni ale to dlatego że lekarka podchodzi do kazdej z nas inwidualnie. I pomyślcie jeśli nie poświeci odpowiedniej ilości czasu poprzedniej pacjentce to dla Was zrobi wyjątek nie. Dobre opinie o lekarzach biora się z ich doświadczenia i czasu poświęconego pacjentce bo jak lekarz olewa kogoś to jest fala hejtu " wizyta ekspres" " zero podejścia i zainteresowania przypadkiem" itp itd ....

Dokładnie! Sama zrozumiałam to dokładnie kiedy czekałam na wizytę ponad godzinę, w końcu z gabinetu wyszła zapłakana kobieta - lekarz sam tłumaczył, że okazało się, że jej dziecko ma wadę i musi dokładnie wszystko jej wyjaśnić. Ucieszyłam się jeszcze bardziej, że trafiłam właśnie na tego człowieka ;)

@agata.szy zawsze masz tak długi odstęp miedzy wizytami? Ja mialam 24stycznia i następna mam 22lutego. A dzis popołudniu polowkowe. Z nerwow całą noc nie moglam spac, jakos sie martwię.
Jakby tak moj mąż nie ustapil miejsca to chyba bym wyszla z siebie...
Ale to swiadczy.o dobrych manierach a nie ktorzy ich nie maja. To samo w kolejkach. Trzeba walczyc o to co nam sie nalezy bo inaczej nikt nie bedzie tego szanowal.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ostatnio w kolejce się zdziwiłam bo stalam tak jak reszta kobiet do kasy i z samego końca podeszła do mnie kobieta ok 50 i wprost mi powiedziała że mam ją przepuscic bo ona się do pracy spieszy a mnie zawsze pewnie przepuszczają to powinnam się ludziom odwdzięczyc i ją w tym momencie przepuscic zeby za długo nie czekała:D grzecznie jej powiedziałam że jak widać to nikt mnie nie traktuje w inny sposób i radzę zajac miejsce w kolejce bo na pewno się spozni i obróciłem się do niej tyłkiem.

W kwestii krzywej cukrowej ja nie musze robić bo chociaz jutro koncze 23tc to dalej wymiotuje. Mam tylko na wizytę w marcu jak dam radę zrobic cukier na czczo.

Bidulki naprawdę wam współczuje chociaż ja w nie miałam takich objawów to znajoma męczyła się cała ciążę....tylko słodkie mogła jeść....A urodziła chłopca..

Ja jem roznie, na początku wszystko co slodkie mi nie smakowalo, w tej chwili nabial to podstawa mojego jedzenia i swieze warzywa. Nie daj boze, zeby mi ktos dal sok pomarańczowy lub pomarańcze czy mandarynki bo koniec. Wtedy juz caly dzien i cala noc z glowy. Najgorzej jak zlapie mnie z rana kiedy jeszcze nie zdążę zjesc śniadania a juz jestem w toalecie... Wszystko mnie wtedy boli. I jestem tez przez to bardzo oslabiona a i wyniki krwi nie za dobre...
Kazal mi brac femibion, zelazo przepisal i magnez a ja nie umiem ich polknac bo mi sie dzwiga :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry wszystkim :)
Tak skromnie.....Czy jeszcze mogę dołączyć??
Na początku gratuluję z całego serca każdej z Was ślicznych brzuszków!
Mam 34 lata, to moja druga ciąża-termin porodu na 08.06. :D No i zostaję nieodwołalnie zdominowana przez testosteron... :p będzie drugi chłopczyk. Pierwszy synek ma 7 lat.
Czytam Wasze forum od samego początku i chciałam już napisać milion razy! Ale ja to tak mam, żeby się do czegoś zabrać to u mnie ciężko ostatnimi czasy :p W każdym razie jestem na bieżąco :D
Jak tak czytam o Waszych przygotowaniach, wyprawkach, oliwkach itd. to jestem w czarnej d....
Na co ja w sumie czekam? :baffled: Któraś napisze: "lepiej teraz już kupić, posegregować, wyprać" to JA: Tak,tak, no racja, no bo jak potem z tym brzuchem, gdzie itd- ale jak przychodzi co do czego, że trzeba by było się wybrać na strych i faktycznie popatrzeć za ciuszkami, to już nie jestem taka HEJ do przodu. Leń przez duże L- no bo na kanapie tak fajnie.. :-) :)
Jedyne co nabyłam, to komodę z przewijakiem (używaną ) bo została mi, że tak powiem, na siłę wciśnięta hehe :p A tak, to zabrać nie mogę... I tu nie chodzi wcale o to, że olewam czy nie cieszę się z drugiego dzidzi, po prostu chyba musi mnie coś wreszcie kopnąć w głowę żebym wreszcie zaczęła myśleć.
Póki co pracuję na pełnym etacie, planuję do końca marca, a potem te dwa miesiące przeznaczyć na spanie, może coś na zapas się mi uda wygospodarować :p czasem się mi cholernie nie chce wstawać, no ale motywuję się jakoś i ruszam d...
Szef mi dzisiaj mówi, że jak to tak, dziewczyna za mnie na zastępstwo ma już być od pierwszego marca, jak ja dopiero w lipcu idę :D dobre- widać jak mnie słuchał na kiedy mam termin i kiedy planuję L4. No ale co zrobić, może szefowi tak jak mnie sie obkurcza mózg o te 6% z racji częstego kontaktu :p

O rany, się rozpisałam-wybaczcie. Bo ja gaduła straszna, więc może mnie jednak nie zechcecie do Waszego kółeczka. Jakby co, to mnie tu proszę prostować :tak:

Do góry