reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

ja nie chodzę prywatnie ta gin jest taka o co 5tyg kaze mi chodzić ja ja jestem 1 raz w ciąży i nie wiem jak ma wszytsko byc ok i czy moge sie od niej przepisać teraz prywatnie ? ;) wysyłała mnie na test PAPPA Badania prenatalne i wszytsko jesst ok ale czytałam ze to sie robi po 35 lal ;)

reklama
ja nie chodzę prywatnie ta gin jest taka o co 5tyg kaze mi chodzić ja ja jestem 1 raz w ciąży i nie wiem jak ma wszytsko byc ok i czy moge sie od niej przepisać teraz prywatnie ? ;) wysyłała mnie na test PAPPA Badania prenatalne i wszytsko jesst ok ale czytałam ze to sie robi po 35 lal ;)
po 35. roku życia te badania są zalecane i refundowane przez NFZ, również wtedy jeśli są przesłanki z wywiadu (poronienia, wady u wcześniejszych dzieci) . natomiast nie ma przeciwwskazań, żeby wykonywać te badania przed 35 rokiem życia, trochę profilaktycznie - wielu lekarzy je zaleca

Ja też miałam te badania, i choć daleko mi do 35r.ż miałam bardzo podwyższone ryzyko. Dopiero po badaniach genetycznych NIFTY wyszło że wszystko jest ok i fałszywy alarm. Bardzo dobrze moim zdaniem jest to badanie robić. Zaufaj lekarce :)

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

tak ja płaciłam za nie po 250 zl ;) a czy glukoze juz miałyście ?
Mnie teraz skieruje... nie znoszę igieł, boję sie ich i jak pomyślę o tych kilku wkłuciach w ciągu jednego dnia to mi sie słabo robi [emoji31]

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Dziewczyny nie bójcie się prosić o ustąpienie miejsca w kolejce czy miejsca siedzącego. Należy się nam. Ja u siebie w sklepie ostatnio na beszczela się wepchnełam baba się oburzyła a ekspedientka że Pani jest w ciąży. facet przeprosił bo nie widział. I naprawde nie widział bo nie oglądał się w tył a baba za nim kilka razy na mnie patrzyła i nic. awanture zrobiła ale i tak dostałam się pierwsza :)
Ja ruchy czuje głownie wieczorem jak się spokojnie połmoże :)

Dziś zaczełam ćwiczyć. mam nadzieję że pomoże mi to na moje biedne plecki.

My tu dziewczyny jesteśmy od pomagania sobie nawzajem. Nowe uprzedze że jestem żbyt szczera i chyba mnie niektóre nie lubią za bardzo za to :D tak pół żartem pół serio :D:D:D

Mnie jak ostatnio ekspedientka w rossmanie zaprosiła do kasy to poleciała baba która stała przede mną a jak ona ją grzecznie poinformowała , że panie w ciąży mają pierwszeństwo to ta na mnie spojrzała jakbym co najmniej jej chciała coś ukraść..... :D A w przychodni zwykle da się usiąść ja przychodzę na tyle wcześnie żeby usiąść ,a jak jeszcze kobieta w bardziej zaawansowanej ciąży przyszła to i jej bym ustąpiła...

reklama
Ja w niedzielę byłam w kinie z dziećmi... kolejka do kas mega... ostatni w kolejce odwrocili się popatrzyli na brzuch i szybko udawali ze mnie nie widzą... za to w Ikei poszlam po torcik dla córki to wszyscy mieli pretensje że nie stoję w kolejce... także różnie jest z tym przepuszczaniem... najlepiej jest chyba w rossmanie... tam zawsze kasjerki proszą ciężarne i z małymi dziećmi....

A co do glukozy to ja dopiero będę robiła...

Do góry