reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Jak mnie takie kutasy wkurzają co nie ustąpią miejsca w poradni dla kobiet. No dramat.
Ostatnio byłam w poradni patologii ciąży i kobiet milion i dwóch facetów siedzi rozkraczonych. Jeden coś grzebie w tel a drugi śpi. Obok stojące kobiety z wielkimi brzuchami. Normalnie gotowało się we mnie.

A co do prania i płukania to plukalam 2 razy i płynu też używałam.

reklama
U mnie w poczekalni tez jest mało miejsc siedzacych ale na szczęście takich sytuacji nie ma by ktoś nie ustąpił miejsc ciężarnej. Mój mąż jak chodzi ze mną to też zawsze ustępuje miejsca kobietom nawet jeśli nie jest ona w ciąży ale to w końcu ona czeka w kolejce do swojego lekarza a nie mój mąż. Nawet w poczekalni kobiety nie będące w ciąży ustępują miejsca tym w ciąży jeśli nie ma wolnych krzeselek, przynajmniej do tej pory nie spotkałam się z takim buractwem jak piszecie ale wiem że często ma to miejsce

czy wy juz czujecie dziecka ruchy ?;)
Ja czuje ale bardzo lekkie i nieregularnie :) tylko ja mialam bardzo pozno owulacje i termin porodu wg om 20.06 ale wg usg koniec czerwca :)

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Ostatnia edycja:
To ci współczuje....Ja też dziś wieczorem mam wizytę dodatkową u Pani u której jeszcze nie bylam więc zobaczymy co zastane....już się doczekać nie mogę bo już 4tygodnie minęły ...A jeszcze do 18.40 muszę czekac[emoji20]

Ja chodzę standardowo co 4tyg :)
Wizyta w czwartek po 18 :)

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Ja ostatni na lotnisku miałam taką sytuację że aż mnie zatkało, a jestem na prawdę wyszczekana. Wysiadłam z samolotu z meeega pełnym pęcherzem, tuptam po tych schodkach, ubrana jak eskimos, gorąco mi jak cholera, myślę ' nie dojdę, nie ma szans, normalnie wezmę i się posikam no!' Panika! No więc już prawie biegnę do tej ubikacji, po drodze już rozbieram kurtkę. W tej chwili zauważam ze nie jestem sama w tym maratonie; razem ze mną biegnie kilka innych pań. No więc walizki turkoczą, adrenalina rośnie, ja się już cała spociłam z tego stesu.
Jest WC! UDŁO SIĘ. Ale... wszystkie panie były szybsze więc pozamykały się w kabinach, została tylko jedna kabina i 2 najsłabsze zawodniczki tego wyścigu: ja i gorąca pięćdziesiątka (muszę Wam zwizualizować: na głowie biały tapir, szpileczki, walizeczka Luis Vuitton- no rasowy babsztyl) Popatrzyła na mnie, na mój brzuch, zignorowała to zupełnie i powiedziała z lekką pretensją :'PRZEPRASZAM BARDZO ALE MNIE SIE CHCE' [emoji23] No argument mnie powalił absolutnie. [emoji173]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Hahaha [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

9ewnqqmznpxcwjj5.png

u mnie w poczekalni recepcjonistka dostawia krzesełka rozkładane, albo prosi Panów o ustąpienie miejsca ciężarnym :) - niektóre miny Panów bezcenne :D
Jakby mojemu mężowi ktoś uwagę musiał zwracać to chyba bym sie zapadła pod ziemię... Boże jak to jest ze takie niewychowane ćwoki chodzą po tym świecie... wstyd wstyd wstyd!

9ewnqqmznpxcwjj5.png

U mnie wizyty co 3 tygodnie, jeszcze tydzień czekania ponad. Ale w sobotę ide na jakby takie dodatkowe połówkowe bo ostatnio mój doktor miał swój sprzęt w naprawie i nie mieliśmy widoku 3D i 4D. Wiec niebawem podejrzę co tam u waćpana słuchać w brzuchu. :)
Miłego wtorku!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry