Mi kazali zrobic biopsje jak mi guzek urosl powyżej 2 cm.. Wcześniej też robilam tylko usg...Arica, a jakiej wielkości masz te guzki ?
Ja też mam 2 guzki i mi endokrynolog powiedziała, że w ciąży mogą się zmniejszyc albo powiększyć. W piątek za tydzień mam mieć wizyte, zrobi mi usg i w razie czego będę brała jod. Nie mówiła nic o biopsji, ani o wycinaniu.
Ja się nie leczyłam, tsh mam w normie, tylko te guzki zaczęly mi sie powiekszać przed ciążą.. Też mi się wlasnie wydaje, że w ciąży mogą sie zmienić i robienię teraz biopsji może mijać sie z celem, no ale ja tak tylko gdybam, a to lekarz powinien mieć wiedzę... Bedę w pon u mojej gin to się jej zapytam co ona o tym myśli jako lekarz, co prawda onnej profesji, ale może coś doradzi albo lepiej wytlumaczy..Ja Arica ma guzy na tarczycy większe niż 3-4cm ...wskazanie do wyciecia jest powyżej 2.5cm...
I to nie są pojedyncze mam je na oby dwóch płatach w tym konglomerat....od grudnia 2016 liczyłam się na nadczynnosc i przygotowywalam do operacji ...W zeszłym czerwcu miałam kolejną biopsje ...potem ciąża i dziś lekarz już zaznaczył ze będzie trzeba to po porodzie wyciąć bo już mam problemy z większymi tabletkami żeby je połknąc...I już powiedział że będzie kolejna biopsja ale to przed operacja ....więc nie wiem czy jest sens w twoim wypadku robić ta biopsje teraz...idź do innego endokrynologa na konsultacje niech Cię zobaczy...
Ha, mam takie same jeansy I teź potwierdzam, ze mega wygodne!I ja ze Śląska! Tyle że na emigracji
Ja mam dzisiaj najgorszy dzień z możliwych (zbytnio dramatyzuję, taki mój urok). Poszłam do pracy bo szef mnie poprosił o zastępstwo i te 6 godzin stania to była istna katorga. Brzuch napięty, więzadła drą a plecy w płomieniach. Nie rozumiem, ja na prawdę super z znoszę ciążę ale przebywanie w pozycji stojącej przez dłuższy czas jest dla mnie wręcz niewykonalne. 14 lutego idę do fizjoterapeuty, zobaczymy [emoji19]
Żeby tego było mało, wyleczulam tego mojego chłopa, ale sama przejęłam tą jego chorobę. Tyle że mi siadło na krtań oczywiście, wdechu porządnego wziąć nie umiem a jak już kaszel mnie złapie to jest dopiero szał.
No więc ogólnie jest kiepsko, a na deserek, w przeciwieństwie do Wszych pyszności, popijam mleko z miodem i czosnkiem (co za wariat to wymyślił, ja się pytam?![emoji26])
Brzuszki macie prześliczne! I duże i małe, i moim zdaniem też nie ma zbytnio reguły, ja ćwiczyłam, i może do sześciopaka miałam daleko, to było całkiem nieźle. A bębenek mam całkiem spory, ale zupełnie mi to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie
Oto on ubrany w moje nowiusieńkie ciążowe dżiny z h&m (mialyscie rację, super wygodne!)[emoji1]
Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Chodzi o chustę z lidla, czy poduche do spania? Jak chuste to mozesz zdradzić u jakiego sprzedawcy?Ja swoja na allegro kupilam plus do tego materacyk do srodka i poducha motylek antuwstrzasOWA za 130zl taka jak u @AgaR90
Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom