reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

U nas dziś biało w końcu, w tygodniu trochę straszyło śniegiem, ale zaraz topniał..

Jedziemy do teściów na obiad z okazji dnia babci i dziadka.

Miłego dnia i dużo zdrowia dla wszystkich.
U nas tez biało [emoji7]
1516526253-4eb2ceab062c41d6-aaaaaa.jpeg

9ewnqqmznpxcwjj5.png

reklama
Ja miałam madwagę już przed ciążą + 175cm wzrostu i pewnie dlatego nadal brzuch jakoby powiększał się wybitnie wolno... nadal chodzę w swoich ubraniach - łącznie ze spodniami. Ale powolutku już brzuch zaczyna być widoczny :) Choć pewnie zimę przechodzę w swoich rzeczach, przynajmniej narazie na to się zanosi - jedno co to kupiłam sobie 3 ciążowe sukienki i rzeczywiście z nich korzystam :)

@AgaRS90 - cudowny brzuszek!

Ja też puki co chodzę w swoich ciuchach mimo że brzuch znacznie się powiększył jeszcze w spodnie 36 się mieszcze. One są dość fajnie rozciaglowe w pasie. Bluzek nigdy nie lubiłam idealnie przylegających więc pasują nadal. Mam 2 pary ala leginsow ciazowych które mama mi kupiła jak byłam w pierwszej ciąży ale jakoś rzadko w nich chodzę no i sukienki nie będę sokupywac nic ciekawego już pewnie.

A dzisiaj dzień babci i moja mam dodatkowo ma urodziny czyli dwa święta w jednym jedynie szkoda że jest tak daleko i nie możemy jej odwiedzić.

Po obiedzie pojedziemy jedynie do teściowej kupiłam jej od synka kwiatka i niech jej będzie na nic więcej nie zasluzyla [emoji14]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja w spodnie nie dopinam się od listopada...przerzucilam się na sukienki i legginsy A w domu dresy...chociaż zastanawiam się czy jak będę wracała od rodziców to nie wstąpić po spodnie do h&m....I musiałam kupić kurtkę...siostra znalazła z lumpku bo już kurtkę odstawilam A druga opcja czyli płaszczyk "lekko"juz się rozchodzi [emoji12] ma sie ta wage ciężka [emoji12]

Ja kupiłam w październiku spodnie w House o niskim stanie w rozmiarze 40, czyli rozmiar większe i głównie w nich chodzę. Potem schudłam 2 kilo, więc spadały mi z tyłka, ale teraz są w miarę ok, a jak dłużej siedzę, to rozpinam guzik. Mam jeszcze jedne sprzed ciąży, w których też bez problemu się mieszczę. Te o wyższym stanie odpadają od samego początku, bo po prostu było mi niewygodnie ;) Poza tym chodzę w leginsach i długich sukienko-swetrach, a w domu to legginsy/ dres. Więc w sumie na razie kupiłam tylko te spodnie i jeden stanik. Niektóre bluzki są już przykrótkie, więc poodkładałam w osobne pudło ;)

Ja siedzę w domu, bo mam chore zatoki... Mąż pojechał odwiedzić babcie i teściową, bo miała imieniny, ale i tak bym pewnie nie pojechała, bo szwagier ma 39 stopni gorączki i strach się zarazić teraz.

Gratulacje dla dziewczyn, które już miały połówkowe :) do moich jeszcze 2,5 tygodnia, ciężko będzie wytrzymać :p

Tak hm
Ja mam tylko te 1 i chodze w nich non stop na zmiane z ta szara sukienka, wiecej nic nie mam [emoji23]
1516526193-a43e7d4d16d7913e-aaaaaa.jpeg

1516526200-c9e6a7a2e73fc63a-aaaaaa.jpeg

1516526209-2a580315f00a0026-aaaaaa.jpeg

1516526217-c94196eeefb1b0ae-aaaaaa.jpeg

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Ale masz super bluzkę! Chcę taką! :D
Ja też chodzę w ciuchach sprzed ciąży, choć brzuch coraz większy. Miałam takie luźniejsze jeansy i one są teraz "na styk". Myślę, że to ich ostatnie dni na moim tyłku ;) Oprócz tego tak jak dziewczyny pisały - leginsy i sukienki/ tuniki. Mam spodnie ciażowe z H&M z poprzedniej ciąży, ale takie materiałowe i cienkie, raczej na wiosnę, nie na zimę. I właśnie poluję na jeansy ciążowe w h&m..

Powiem Wam, że i tak mamy dobrze, bo jak nasze brzuchy będą mega wielkie, to wystarczy zaopatrzyć się w kilka letnich tunik/sukienek w zwykłym sklepie w rozmiarze np. 44 i da radę przetrwać. Ja tak robiłam wcześniej i kupowałam je w Carry albo Camaiue. Nie są drogie jak typowe sukienki ciążowe, a naprawdę są dobrej jakości. Moja koleżanka ma termin na luty i musiała zaopatrzyć się w zimową kurtkę odpowiednich rozmiarów, do tego trochę jej urosły stopy, więc musiała kupić nowe kozaki, o swetrach nie wspominając, bo przecież trzeba uważać, żeby nie zmarznąć... Jasne, że to wszystko można potem sprzedać, ale jednak najpierw trzeba wydać na to sporo $.

reklama
Do góry