tymtyrymtym
Aktywna w BB
Mam pytanko, czy któraś z Was ma z mężem konflikt serologiczny?
U Nas jest. To moja pierwsza ciąża więc ryzyko teraz znikome, ale od roku 2018 weszła w życie ustawa że trzeba przyjąć zastrzyk z immunoglubliny między 28-30 tyg ciąży, żeby zapobiec tworzeniu się przeciwciał w drugiej ciąży....No i kolejna dawka po porodzie.
Kiedyś podobno ten zastrzyk między 28-30 tyg nie był obowiązkowy, tylko robili zastrzyk po porodzie i wystarczało.
Mój gin kazał mi się zastanowić czy chce to robić w ciąży?!hmmm...
Może wiecie coś więcej?
U mnie jest konflikt ponoc bo Ja mam grupe A minus. Meza nie sprawdzali co dla mnie dziwne jest. Prawda jest taka ze jest to zabezpieczenie na przyszle ciaze I sadze ze warto wziac zastrzyk wg zalecen. Co prawda tu w UK nikt mi nic nie wyjsnil ale dopytywalam swojego Gina w Polsce I doradzil zeby wziac.
Najsmieszniejsze dziewczyny jak Boga kocham dostalam te wyniki badania grupy krwi od razu z data wyznaczona na zastrzyk oraz... kserem ksera ksera jakiegos smiesznego wydruku z Google’s na temat konfliktu serologicznego [emoji23]. Juz mam dosyc denerwowania sie tym wiec juz tylko sie smieje ale na prawde tak wyglada NHS [emoji23]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom