reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Hej Wam!

Zdrówka dla wszystkich zasmarkanych :) Ja kolejny dzień zamierzam spędzić w łóżku. Łyknęłam już syrop z cebuli, zjadłam 3 zęby czosnku, piję herbatę z miodem i cytryną, a w pogotowiu czeka paracetamol, ale póki trzymam się na nogach to nie chcę nic zażywać. Mam nadzieję, że sama zwalczę zarazę bo już mnie nosi lekko :)

Widzę, że temat teściowych ostro na tapecie :D Już dawno takich esejów tutaj nie czytałam! Ja ze swoją też nie mam dobrego kontaktu... Mogłabym książkę o tym napisać i nie byłaby to lekka przygodówka, ale raczej coś z serii horror/sensacja a chwilami nawet science fiction. W każdym razie własnego dzieciątka nie powierzyłabym jej do opieki nawet na 10 min więc niezwykle cieszę się, że nasze kontakty są ograniczone do minimum- również dzięki odległości jaka nas dzieli :)

Do matek i przyszłych matek Synków- ( z zięciem chyba kontakty są ciut łatwiejsze)- My też kiedyś będziemy teściowymi (tak, też mnie to przeraża)- zróbmy co w naszej mocy, żeby nie powielać błędów naszych teściowych :)

O kurde, 20tc zaczynam, szok! :D

Tak samo wstrzymuje się z paracetamolem, wczoraj stwierdziłam że jeśli mi nie przejdzie to spróbuje ale na szczęście dziś jest dużo lepiej. Więc herbatka z miodem i cytrynką i ciepła kołdrka.
Ja dziś zaczyna 21 tc ;) Leci ten czas szalenie szybko :)

Dziś w ogóle jest taki mój ulubiony dzień w roku finał WOŚP :) Zawsze oglądam w tv co się dzieje, zawsze wspieram orkiestrę, i bardzo kibicuję. A ten finał ma pomagać noworodkom więc jest szczególnie ważny dla Nas przyszłych mam :) Mam szczerą nadzieję,że nikomu taka pomoc nie będzie potrzebna, ale jeśli już miałaby być, to żeby lekarze mieli czym ratować dzieciaczki!

reklama
Ja siedze ogladam WOSP w internecie I jak zawsze mam lzy w oczach. Plakac mi sie chce ze rzad oficjalnie zabronil ich wspierac a minister zdrowia nazwal orkiestre “cywilizacja smierci”. Jak mozna az tak sklocac narod? Sama znam dwie dziewczyny ktorych dzieci by nie przezyly gdyby nie sprzet WOSP. Dziewczyny wspieramy wplacamy :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja kupilam w Tesco pidżamke
emoji5.png
ale na 68 już
emoji5.png
a w smyku body na 62 i spodenki
emoji5.png

Zobacz załącznik 835249Zobacz załącznik 835252

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ciąg dalszy dylematów...wyskoczyla mi opryszczka w ciąży...nie jestem pewna czy kiedyś już miałam....Coś raz kiedyś jakbym kojarzyla ale nie jestem pewna ...

Idź do lekarza jak najszybciej. Tez mam ten problem i dostałam od razu Heviran - lekarz mówi, że lepiej zapobiegać niż pozwolić żeby płód został uszkodzony.

Napisane na ASUS_X007D w aplikacji Forum BabyBoom

Ja siedze ogladam WOSP w internecie I jak zawsze mam lzy w oczach. Plakac mi sie chce ze rzad oficjalnie zabronil ich wspierac a minister zdrowia nazwal orkiestre “cywilizacja smierci”. Jak mozna az tak sklocac narod? Sama znam dwie dziewczyny ktorych dzieci by nie przezyly gdyby nie sprzet WOSP. Dziewczyny wspieramy wplacamy :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Zgadzam się w zupełności! I naprawdę nie rozumiem, jak można opluwać słownie kogoś, kto robi tyle dobrego co Owsiak? Dla mnie - nawet jakby SAM zarabiał 10% z tego, co zbierze orkiestra to uważam, że za tak dobrą robotę jaką robi, tyle nerwów, pewnie nie przespanych nocy, stresów, zachodu, jeżdżenia, dzwonienia, dogadywania się, ustalania itp, to ile by nie dostał, tyle mu się należy! Nikt w Polsce nie zrobił więcej dla szpitali jak on! A Ministerstwo Zdrowia niech się schowa do mysiej dziurki!

A wracając do tematu teściowych, to już dawno zauważyłam taką regułę: bardzo często teściowa tudzież babcia ze strony ojca dziecka jest "tą gorszą" - tą mniej zainteresowaną wnukami, wtrącającą się, komentującą itp itd. Oczywiście od tej reguły są wyjątki - np. teściowa mojej siostry, ale niestety w moim otoczeniu jest ich naprawdę niewiele... A co najlepsze - mąż ma siostrę. Jej przy dziecku teściowa ciągle pomagała i pomaga, nam - wcale, aż do tego stopnia, że na urodziny, czy Mikołaja prezent przysyła od jakiegoś czasu pocztą.... Bo na święta do nas nie przyjedzie (mają co prawda 300 km ale raz na pół roku mogliby się poświęcić, zwłaszcza że my staramy się co drugie święta spędzać z nimi, a co drugie z moją rodziną), woli spędzić je z córką lub jej teściami (!), niż z własnym synem...
Moja mama nie żyje od ponad 10 lat. Nie wiem jaką by była babcią, może by się wtrącała, a może nie, ale wiem, że zawsze kochała dzieci i mogłabym na nią liczyć w każdej sytuacji. Teściowie nas tyle razy zawiedli, nawet w krytycznych sytuacjach jakie nas spotkały nie potrafili się odnaleźć, zapytać czy jakoś pomóc, jak sobie radzimy itp. Dla nich, oni są i zawsze będą najważniejsi i zupełnie nie rozumiem, jak można być takim egoistą? :(

Ja od wczoraj biorę paracetamol mam migrenę niesamowitą ;( spacer, sen nie pomaga. Podejrzewam, ze to ta choroba i zatoki...
Normalnie mam ciśnienie do 120 wczoraj przez ból głowy skoczyło mi do 145..niby juz w normie.

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój ginekolog jest chyba z tych co nie lubią faszerowane tabletkami bo kazał zadzwonić do siebie jutro do południa (wspominał coś o badaniu przeciwcial bo na tym etapie ciąży nie widzi potrzeby )....pytał kiedy mi wyszła...Tak środa czwartek...

Ja wczoraj zaczęłam 20 tydzień. [emoji5]

U nnas piękna pogoda, mroźnie, ale słonecznie, więc zaliczyliśmy spacerek, na rynek żeby wesprzeć WOŚP, młoda happy bo mogła do puszek wrzucać pieniądze.

Zdrówka dla wszystkich!
Co do paracetamolu na przeziębienie to on działa tylko przeciwbulowo i przeciwgorączkowo więc jak nie ma jednego czy drugiego to nie bierzcie. Ibuprofen działa też przeciwzapalnie wtedy może pomóc, ale my nie możemy..

reklama
Ja wczoraj zaczęłam 20 tydzień. [emoji5]

U nnas piękna pogoda, mroźnie, ale słonecznie, więc zaliczyliśmy spacerek, na rynek żeby wesprzeć WOŚP, młoda happy bo mogła do puszek wrzucać pieniądze.

Zdrówka dla wszystkich!
Co do paracetamolu na przeziębienie to on działa tylko przeciwbulowo i przeciwgorączkowo więc jak nie ma jednego czy drugiego to nie bierzcie. Ibuprofen działa też przeciwzapalnie wtedy może pomóc, ale my nie możemy..
A tu Was zaskoczę, bo na ostatniej wizycie lekarka mi powiedziala, że wedlug najnowszych badań w 2 trymestrze możne brać ibuprom :) W 1 i 3 nie, ale w drugim tak :) Wspomniala coś, że w 3 nie, bo wtedy jest zwiekszone ryzyko jakiejś choroby..

Do góry